Menu
Food / Nederland

Een bijzondere locatie om te eten; de Dinner Train!

De Travelgirls Loren en Lara houden van eten en het liefst doen ze dit nét een beetje anders dan anders. In hun zoektocht naar hun volgende avontuur stuitten ze op een wel heel erg bijzondere locatie om te eten; namelijk de Dinner Train. In deze blog lees je alles over hun avontuur en de ins en outs over dit uitje.

Een bijzondere locatie om te eten

Eten in een trein die aan het rijden is. We hadden dit zelf noooooit kunnen bedenken en het is super leuk en uniek. Wij vertrokken vanaf station Eindhoven en reden richting Weert, hier draaide de trein weer om richting ons beginstation. In twee uur treinen geniet je van drie gangen en een amuse.

De Dinner Train vertrekt vanaf 20 verschillende stations in Nederland, er is dus altijd wel een vertrekstation bij jou in de buurt.

Wil je dit gave uitje ook een keer proberen? Check dan goed dan de agenda en plan vooruit! De trein vertrekt namelijk maar een paar keer per jaar vanaf een bepaald station.

Onze ervaring met de Dinner Train

24 uur voor vertrek krijg je de exacte tijd en het vertrekspoor doorgegeven via de mail. Omdat wij een hekel hebben aan te laat komen waren we ruim op tijd op station Eindhoven aanwezig. We hadden de auto geparkeerd naast het station en dit ging allemaal heel relaxt. In de mail zit tevens een QR code waarmee je toegang krijgt tot het station. Deze hoef je niet uit te printen en iedereen kan dezelfde code gebruiken. Onze trein kon door vertraging van andere treinen helaas pas 40 minuten later vertrekken. We zijn alvast met zijn vieren iets gaan drinken in een van de cafeetjes van het station.

Ons gezelschap bestond uit vier personen, wij zelf (Loren en Lara) en onze mannen. Voor het diner kun je een tafel reserveren voor 2, 3 of 4 personen. Wij zaten gezellig samen aan een tafeltje. Er was genoeg ruimte voor onze bolle (zwangere) buikjes en de lange benen van onze geliefdes.

Onze grootste angst was om naar het toilet te moeten in een trein. Onze associatie gaat namelijk gelijk uit naar “de normale treinen”. De Dinner Train is helemaal getransformeerd tot een echt restaurant en het heeft dus ook een net uitziend toilet. Het blijft natuurlijk een beetje een uitdaging om te lopen in een trein maar dat is juist ook het leuke aan deze ervaring!

Toen we eenmaal gingen rijden keken we onze ogen uit. Dineren in een trein vonden wij best wel een prikkelrijke ervaring. Aan de een kant zie je het landschap aan je voorbij flitsen, voor je wordt steeds de volgende heerlijke gang gepresenteerd en om je heen kletst het gezelschap gezellig door. Houd je van afwisseling? Dan is dit hét perfecte uitje of speel op safe als je niet zeker weet of je date gezellig genoeg is om twee uur mee vol te kletsen ;).

In een normaal restaurant kun je jezelf nog wel eens irriteren aan de lange wachttijden, nou daar heb je hier geen last van! De coupé was voor de ober overzichtelijk en hij kon ons vlot bedienen. Het drietallig team; kok, barvrouw en ober hebben ons goed in de watten gelegd.

Wij hebben ons super goed vermaakt. Voor vertrek merkten we een soort opgewonden spanning. We hadden totaal geen idee wat we konden verwachten en voelden ons net vier blije kinderen die op Sinterklaas ochtend niet konden wachten om te kijken wat er in hun schoen zou zitten. Omdat er zo veel gebeurt tijdens de treinrit vloog de tijd voor ons gevoel voorbij. We verlieten de trein alle vier met een mega grote lach op ons gezicht!

De service die geboden wordt in de 1e klas is wel echt zoals deze hoort te zijn in luxe restaurants. Wij waren beiden zwanger en kregen daarom een aangepast menu. Er stond namelijk gerookte tonijn op het menu. Dit hebben we aangegeven bij de boeking. In de trein werd dit niet meer gecontroleerd, ze wisten het gewoon. Naast ons zat een stel dat vierde een jubileum en voor hen stond er een kaartje klaar met gefeliciteerd! De ober feliciteerde ons en het stel naast ons persoonlijk. Met dit persoonlijke tintje maken ze de service nét een beetje warmer.

Tips voor de beste ervaring
  • Houd rekening met de zon; wij vertrokken redelijk vroeg (rond 15.00) in de maand december. Dit betekende dat een gedeelte van onze reis in het donker was. Wij merkten hoe donkerder het werd hoe minder we naar buiten keken. Wij raden dus de vroege trein aan.
  • Geniet van de ervaring; het eten is van prima kwaliteit maar wat ons betreft gaat het vooral om de ervaring van het eten in een rijdende trein. Als je daarom iets op de prijs wil bezuinigen dan kun je bijvoorbeeld ook voor het normale diner gaan of voor het bier of wijn en spijs menu.
  • Kleed je warm aan; wij vonden het redelijk fris in de trein en waren blij dat we een trui aan hadden! Daarnaast kan het zomaar zijn dat de trein later kan vertrekken door vertraging van de reguliere treinen van de NS. Als dit het geval is moet je misschien een tijdje wachten op een koud perron.

Zoals je kunt lezen is de Dinner Train volgens ons een dikke vette aanrader! Weet jij nog een bijzondere locatie om te eten? Laat je reactie achter onderaan de blog en dan gaan wij er beslist een keer naartoe.

Deze uitjes in Nederland vind je waarschijnlijk ook leuk:

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.