Menu
Algemeen / Romantisch / Tips

Tip | 5x leuke spellen voor twee personen!

Op het moment van schrijven zijn we massaal verplicht om thuis te blijven vanwegen het Coronavirus. Sociale contacten moeten we vermijden en terwijl we massaal aan het cocoonen zijn zoeken we om ons heen naar nieuwe vormen van vermaak. Voor ons is dit geen reden om sip te zijn maar om in onze handjes te klappen, romantisch de kaarsjes aan te steken en ons lief te verleiden om een spelletje te spelen. In deze blog hebben we 5 leuke spellen voor twee personen voor jou op een rij gezet.

# 1 Caesar & Cleopatra

Dit is een spannend kaartspel voor twee personen. Zoals je misschien uit de geschiedenis boeken weet hebben Caesar en Cleopatra een turbelente verhouding. Liefde en haat zijn het toneel van hun toneel. Dit kaartspel speelt zich af in een Romeins-Egptisch thema. Omdat je elkaar in dit spel écht goed dwars kunt zitten met bepaalde kaarten zal dit ook jouw relatie op de proef stellen. Tijdens het spelen hebben wij veel gelachen en gevloekt, in onze ogen een perfect spel voor twee personen!
Speelduur: ca 30 – 40 min
Spelvorm: Geluk, tactiek en bluffers

# 2 Catan kaartspel

Het succesvolle bordspel Kolonisten van Catan heeft gelukkig ook twee varianten uitgebracht zodat je een spel kunt spelen met twee personen. De leukste is volgens ons het kaartspel. Het actieve spel waarbij je grondstof kaarten kunt ruilen bij de markt of je partner steek je gemakkelijk in je backpack. Het principe is een gebaseerd op het bordspel maar dan in een simpele pocket versie en met minder spelers.
Speelduur: ca. 30 min
Spelvorm: tactiek, interactie

# 3 Yathzee

Classic I know… maar Yathzee blijft voor ons een van de gaafste spellen die ooit uitgevonden is! Omdat het soms fijn is om een spel met veel geluk te spelen (lees: ik zit in een competatieve relatie). 5 dobbelstenen en een score blok is het enige dat je nodig hebt. Hierdoor neem je dit spel gemakkelijk mee op vakantie!
Speelduur: ca. 15 min
Spelvorm: geluk en nog meer geluk

# 4 Stratego

Eentje uit de oude doos, die je regelmatig erg goedkoop in een 2e hands winkel kunt scooren is Stratego! Het is een geweldig leuk spel voor twee personen. Op je speelveld verstop je jouw vlag, deze bescherm je met bommen en een leger om vervolgens de vlag van je tegenstander te vinden. Omdat dit een spel is, waar je veel mij na moet denken kun je iets minder interactie verwachten.
Speelduur: ca 30 – 40 min
Spelvorm: tactiek

# 5 Catan het dobbelspel

Eerder beschreven we het Catan kaartspel maar het dobbelspel is ook een leuke variant. Dit spel is meer gebaseerd op geluk (dûh je moet dobbelen) waardoor het lekker laagdrempelig is. Het spel zit verpakt in een redelijk groot doosje maar als je alleen de zes dobbelstenen en het scoreblok mee neemt neemt het nauwelijks extra plek in je bagage in beslag. Het scoreblok lijkt een beetje op het bordspel door de zeshoekige grondstoffen, de straten en de dorpen en steden. In plaats van spelstukken op het spelbord te plaatsen kleur je nu de symbolen op het scoreblok.
Speeltijd: ca. 20 min
Spelvorm: geluk, beetje tactiek

Nee, wij hebben geen samenwerking met 999 games… wij zijn gewoon erg fan van hun spellen! Hopelijk heb je nieuwe inspiratie op gedaan door onze top 5 van leukste spellen voor twee personen. Welk spel ontbreekt er volgens jou in deze lijst?

1 Comment

  • apenkeet@gmail.com'
    Annelies
    maart 28, 2020 at 3:09 pm

    Wat ook een leuk spel is, is Phase 10, dat kan je met 2 spelen maar ook met meer. Helaas ligt die van ons in de caravan en die staat in de stalling.

    Reply

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.