Menu
Frankrijk

Frankrijk | Parijs, de stad van de liefde!

Travelgirl Lara ging samen met haar geliefde naar Parijs. Ze wilde wel eens weten of dit met recht de stad van de liefde genoemd mag worden. Na het lezen van deze blog ga je er waarschijnlijk zo snel mogelijk naar toe óf blijf je er voorlopig zo ver mogelijk vandaan…

Overnachten in Parijs

De hoofdstad van Frankrijk behoort tot de meest bezochte steden ter wereld. Wij konden natuurlijk niet achterblijven en brachten een bezoekje! We sliepen op de viersterrencamping Bois de Boulogne. Wanneer je niet van hotelletjes houdt is dit een rustige plek om te overnachten. Vanuit de camping pak je gemakkelijk de pendelbus richting het centrum.

Even uitrusten in de metro

De stad kun je op verschillende manieren ontdekken. Te voet kun je de populairste bezienswaardigheden goed bezoeken. Zorg wel voor goede (wandel)schoenen.
Zelf wou ik er “en flique” uit zien met mooie sandalen. De dag erna genoot ik van een flink stel blaren op mijn voeten… Wil je geen concessies doen in je schoeisel, dan raden wij de metro aan. Deze vonden wij niet duur: € 1,45 per ritje. Laat je eventueel informeren bij het loket over de verschillende soorten kaartjes. Het huren van een fiets raden wij in deze drukke stad af!

Reisgids? Laat hem thuis!

Over de grootste highlights van de stad wisten wij al iets. We kozen er daarom voor om rond te dwalen zonder reisgids. De bewegwijzering is top en zal je leiden naar de belangrijkste bezienswaardigheden zoals het Louvre, de Notre-Dame, Arc de Triomphe, en natuurlijk de Eiffeltoren! Avenue de Champs-Élysées vonden wij overweldigend met al haar luxe en charme. In onze beleving een perfecte straat om verliefd doorheen te dartelen. Laat al het moois wat deze straat te bieden heeft op je afkomen en geniet!

Liefde gaat door de maag

Vergeet daarom niet met je lief ergens te gaan eten. Parijs heeft veel schattige restaurantjes, waarvan we er een aantal uitgeprobeerd hebben. Het eten in deze toeristische stad hoeft niet heel duur te zijn. Als je op je budget wil letten loop je gewoon een paar straten van de bezienswaardigheden vandaan en dan vind je vanzelf de echte pareltjes van de stad!

Parijs, stad van de liefde

Op iedere straathoek worden selfie-sticks verkocht, dit is kenmerkend voor Parijs. Je ziet stelletjes met hun hoofden tegen elkaar glimlachend met een mooi gebouw op de achtergrond foto’s nemen.

Bij Pont des Arts kunnen geliefden hun liefde vereeuwigen door een slotje op te hangen. Dit moet je wel doen aan het hek voor de brug. Om veiligheidsredenen is de brug dichtgetimmerd: hij werd te zwaar door alle slotjes. Je kunt bij de brug een standaard slotje kopen. Wil je er met je lief iets bijzonders van maken? Neem dan een leuk (gegraveerd) slotje van thuis mee.

De Eiffeltoren

De Eiffeltoren is bij het vallen van de avond prachtig om te zien. In het gras kun je heerlijk zitten met een zelf meegenomen drankje. Ben je deze vergeten, dan lopen er genoeg straatverkopers rond met flessen wijn en champagne. En wie weet koopt je lief ook nog een roos om zijn liefde aan je te tonen.

Tijdens ons verblijf vlogen de vlinders om ons heen. Wij kunnen ons geen stad bedenken waar we liever willen zijn dan in de stad van de liefde! Dwaal hand in hand door de smalle straatjes van Parijs en vergeet niet af en toe naar boven te kijken naar de mooie gevels van de huizen. Ben je op zoek naar een stad om alleen naartoe te reizen? Zet Parijs dan nog maar even onderaan je bucket list…

Lara heeft met haar lief genoten in Parijs! Zou jij Parijs binnenkort willen bezoeken? Laat het ons weten als je specifieke tips zoekt!

1 Comment

  • Parijs, de stad van de liefde! | Lara Hermse
    november 16, 2017 at 6:08 pm

    […] wel eens weten of dit met recht de stad van de liefde genoemd mag worden. Na het lezen van deze blog ga je er waarschijnlijk zo snel mogelijk naar toe óf blijf je er voorlopig zo ver mogelijk […]

    Reply

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.