Menu
Verenigde Staten

Amerika | Horseshoe Bend in Arizona bezoeken

Ga je binnenkort roadtrippen in het westen van Amerika? Dan kom je vast en zeker door Arizona. Daar bezoek je natuurlijk de bijzondere Antelope Canyon, maar vergeet zeker niet te stoppen bij de Horseshoe Bend. De Horseshoe Bend in Arizona bezoeken wordt een van de hoogtepunten van jouw reis door Amerika, dus lees snel verder!

De Horseshoe Bend in Arizona bezoeken

Het uitzichtpunt over de Horseshoe Bend ligt – net als de Antelope Canyon – ten zuiden van het stadje Page. De Horseshoe Bend is niet per definitie een makkelijke wandeling. Dat heeft voornamelijk te maken met de hitte. Vanaf de parkeerplaats is het namelijk maar 1,5 kilometer lopen naar de Horseshoe Bend. Je loopt door heet en mul zand voornamelijk naar beneden. Na een wandeling van toch wel een half uur kom je bij een diepe meander waar je fantastisch uitzicht hebt op de hoefijzervormige rots die is uitgesloten door de Colorado River. Precies, die rivier die ook verantwoordelijk is voor de Grand Canyon. Het enige dat je dan nog maar hoeft te doen is neerploffen, water drinken, lunch eten en genieten.

Het uitzicht is fenomenaal, maar het is wel uitkijken geblazen. Er is geen afzetting en het ravijn is minimaal 300 meter diep. Je kunt de Horseshoe Bend bijna nooit helemaal op de foto zetten, tenzij je een goede groothoeklens hebt, je leven waagt aan de rand of met een drone kunt vliegen. Overigens is dit laatste discutabel, omdat de regels met betrekking tot drones continu aangescherpt worden.

Praktische informatie

De Horseshoe Bend in Arizona bezoeken is een must do! Je komt bij de Horseshoe Bend door over de Interstate 89 richting het zuiden te rijden vanaf Page. Ongeveer 1 mijl na de kruising met Interstate 98 heb je aan de rechterkant een (onverharde) zijweg die je in moet slaan. Hier staat ook een bordje bij met ‘Horseshoe Bend Overlook’. De parkeerplaats ligt een stukje verderop. Trek dichte schoenen aan in verband met het hete zand waar je doorheen loopt. Neem daarnaast genoeg water mee en draag een petje of een hoed. Er is de gehele weg geen schaduw, dus de kans op een zonnesteek is vrij groot als je je niet genoeg beschermt.

De beste tijd om te gaan is tussen 12.00 uur en 14.00 uur. De zon staat dan op zijn hoogst en heb je de meeste kans op mooie foto’s vanwege het ontbreken van de schaduwen. Ook de zonsopkomst is een super mooie tijd om de Horseshoe Bend te fotograferen, je krijgt dan echt de mooiste foto’s! Een nadeel daarvan is wel dat je in het donker naar de Horseshoe Bend Overlook moet lopen. Toch is het absoluut de moeite waard om dit te doen!

Goedkoop naar de Horseshoe Bend

Goed nieuws: de toegang voor de Horseshoe Bend is helemaal gratis! Je parkeert op een onverhard stuk weg, maar dat betekent ook: gratis! En daar zijn wij Hollanders natuurlijk gek op. Je kan er ook voor kiezen om een tour te boek waarbij je naar de dichtstbijzijnde slot canyon gaat om te hiken. Dat is echt te gek! De kosten zijn wel hoog, maar liefst $90 per persoon. Je kan ook kiezen voor een helikoptervlucht over de Horseshoe Bend, zo zie je de beroemde meander eens vanaf een andere kant. Huur een auto om zo makkelijk mogelijk bij de Horseshoe Bend te komen. Goedkope vliegtickets naar Amerika boek je hier. Combineer je bezoek aan de Horseshoe Bend in Arizona met een bezoek aan de Antelope Canyon.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.