Menu
Thailand

Het beroemde Maya Bay bezoeken zonder toeristen

Gaat er nog geen belletje rinkelen als we het over Maya Bay hebben? En The Beach, klinkt dat wellicht bekender? Deze film, waarin Leonardo DiCaprio de hoofdrol heeft, maakte Maya Bay en Koh Phi Phi wereldberoemd! Inmiddels is het bekende strand van The Beach een van de meest bezochte plekken in Thailand. Het is een uitdaging om het strand voor jezelf te hebben, maar het kán wel! Wil jij het beroemde Maya Bay bezoeken zonder toeristen? Wij vertellen je hoe je dat kunt doen!

Maya Bay op Koh Phi Phi Leh

Koh Phi Phi staat bekend als een van de drukste eilanden van Thailand. Dat betekent overigens niet dat er geen onontdekte plekken meer zijn, wij weten ze altijd wel te vinden. Zo ook op Koh Phi Phi Leh, het kleine broertje van Koh Phi Phi. Kom je rond het middaguur op Maya Bay is de kans groot dat je overspoeld wordt met boten, herrie, muziek en toeristen. Heel veel toeristen. De meeste toeristen komen even kijken, maken een foto en gaan dan weer weg. Het lijkt soms net een mierenhoop en lijkt absoluut niet op het plaatje zoals je deze wellicht kent van de mooie ansichtkaarten. En dat is jammer, want het is namelijk wél mogelijk!

Maya Bay bezoeken zonder toeristen

We hebben niet gezegd dat het makkelijk is, maar het kan wel! Je moet er dan voor kiezen om op een wat minder traditioneel tijdstip te komen. Zo heb je Maya Bay helemaal voor je alleen als je ’s morgens vroeg of ’s avonds laat komt. Nog beter is om een overnachting te regelen op een boot, zodat je voor dag en dauw naar het strand kunt varen. Het is fantastisch om in deze baai de eerste lichtstralen te vangen en te vertrekken zodra de eerste longtailboten grommend de hoek om komen varen.

Er zijn twee manieren om op het strand te komen, enerzijds via de echte baai en anderzijds via de ‘achterkant’. Je klimt dan via een touwladder vanuit het water naar boven om vervolgens een stukje via de jungle te lopen naar de de echte baai. Een leuk stukje wandelen, maar vooral aan te raden voordat de grote drukte losbarst. Vraag de schipper om je naar de achterkant te brengen in plaats van naar de baai zelf. Elke schipper weet wat je bedoelt als je dit vraagt.

Overnachten op Maya Bay

Het blijft natuurlijk wel erg leuk om met een traditionele longtailboot naar Maya Bay te varen, maar daar wil je niet op overnachten. Een overnachting in de buurt van Maya Bay is namelijk wel dé manier om Maya Bay helemaal voor jezelf te hebben. Je mag helaas niet meer kamperen op Maya Bay, dus je moet een alternatief zoeken. Het beste is om in Tonsai Bay op zoek te gaan naar een tourbureau dat overnachtingen op een boot aanbiedt. Sommige hotels bieden ook privétours aan. Het strandhuisje waar wij verbleven bood ook zulke tours aan, uiteraard tegen betaling.

Maya Bay bezoeken zonder toeristen

Met bovenstaande tips moet het ook jou lukken om Maya Bay te bezoeken zonder toeristen! Je moet er wel wat voor over hebben, want je zal er (een deel van) je nachtrust voor moeten opgeven. Of je kiest natuurlijk voor de overnachting op een boot, dat blijft toch wel de leukste manier om Maya Bay zonder toeristen te zien! Kortom: kies voor een tijdstip zonder toeristen en je geniet dubbel van je bezoek aan Maya Bay! 

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.