Menu
Thailand

Thailand in twee weken? Dit is de ultieme route!

Het lijkt soms alsof de hele wereld zijn of haar baan opgeeft om de wereld rond te reizen. Dat klinkt natuurlijk hartstikke leuk, maar feit blijft dat een groot deel van ons ‘gewoon’ studeert, een baan in loondienst heeft of anderzijds gebonden is aan vakantiedagen. Dat betekent dat je elk jaar weer moet kiezen waar je je vakantiedagen aan spendeert. Het liefst wil je natuurlijk drie maanden rondreizen in Thailand. Maar wat als je Thailand in twee weken moet bezoeken? Dan lees je hier de ultieme route voor twee weken Thailand!

De ultieme kennismaking met Thailand

De meeste reizen in en door Thailand beginnen in Bangkok. Internationale vluchten komen aan in deze hoofdstad. Vanaf hier trekken reizigers massaal het land in. Eenmaal in Bangkok aangekomen word je meteen ondergedompeld in de drukte van de stad. Wij kozen voor een hostel vlakbij Khao San Road. Niet omdat we per se tot diep in de nacht wilden gaan feesten (hoewel…), maar omdat dit het meest levendige stuk is van Bangkok. Een aanrader is het Rambrutti Village Inn, net even om de hoek van Khao San Road. Je hebt niet de drukte, maar wel het plezier van de drukke straat. Vanaf hier kun je lopend, met een taxi of met een tuktuk de stad verkennen. Je moet uiteraard een bezoek brengen aan het Koninklijk Paleis en een fietstocht maken door de binnenstad. Een aanrader is Co van Kessel. En voorkom dat je opgelicht wordt in Bangkok!

Ga terug in de tijd in Ayutthaya

Vanaf Bangkok vertrekken er dagelijks treinen naar de voormalige hoofdstad van het land: Ayutthaya. Ayutthaya staat bekend om de vele tempels die al honderden jaren oud zijn. Deze kun je het beste per fiets of per tuktuk langsgaan. Indien je ervoor gekozen hebt om Thailand in twee weken te bezoeken, dan is het aan te raden om ’s morgens vroeg de trein te pakken. Eenmaal in Ayutthaya kun je je spullen achterlaten bij de bagageopslag. Vanaf daar kun je naar een fietsverhuurder lopen en met de fiets verder gaan. Het meest handige is om dan te kiezen voor de nachttrein naar het noorden. Zo kun je zoveel mogelijk zien in een korte tijd. Het is ook niet nodig om meer dan een dag te spenderen in Ayutthaya. Tenzij je gek bent op tempels natuurlijk.

Op naar het hippe en rustieke Chiang Mai

De nachttrein vanaf Bangkok rijdt door Ayutthaya en zo rond de klok van negen uur ’s avonds lig jij heerlijk in je bed. Al deinend en schommelend val je langzaam in slaap om vervolgens wakker te worden in het groene landschap van Chiang Mai. Een klein half uurtje later stap je uit en neem je een taxi naar je hostel. Chiang Mai is een geweldig leuke stad om te leren koken, massages te krijgen en de beste koffie van het land te proeven.

In Chiang Mai zouden we gerust maanden kunnen verblijven, maar de omgeving mag je ook niet overslaan. Chiang Mai ligt midden in de jungle, dus na een half uur rijden vanuit het centrum van de stad sta je tussen de olifanten. Let goed op wat voor tour je boekt, je wil niet terechtkomen in een tourist trap waarbij je op olifanten gaat rijden. Niet doen! Google van tevoren het bedrijf waar je een tour mee wil maken.

Met de brommer naar Pai

Eenmaal in het noorden van Thailand kun je er niet omheen: met de brommer naar Pai. Bijna iedere reiziger vertrekt vanuit Chiang Mai met de brommer naar Pai, om daar al kronkelend de weg te volgen door de groene bergen. Een absolute aanrader, maar je kan wat krap in je schema komen als je Thailand in twee weken doet. Je kan er dan voor kiezen om een dag minder in Chiang Mai te zijn of wat minder tijd te besteden in het zuiden van het land. In Pai heb je geweldige watervallen die je beslist niet mag missen!

Relaxen op een tropisch strand

Je gaat natuurlijk niet naar Thailand om alleen maar actieve dingen te doen. Het is aan te raden om je vakantie lekker af te sluiten op een van de tropische eilanden in het zuiden van Thailand. Je moet dan eerst terug naar Chiang Mai en voor een paar tientjes vlieg je al naar het zuiden. Je kan kiezen uit honderden eilanden, maar we adviseren je om een groter eiland te kiezen in verband met de frequentie afvaarten van de ferry. Wij wilden zelf Koh Phi Phi graag met onze eigen ogen zien, maar hebben daar wel bewust gekozen voor een afgelegen beach house waar de aapjes ’s nachts over het dak renden. Vanaf hier kun je wandelen (ongeveer 45 minuten) of met de houten boot naar het centrum van het eiland varen. Ga zeker ook duiken, snorkelen en bezoek het beroemde strand van de film The Beach.

Nog één keer naar Khao San Road

We kunnen er niets aan doen, maar Khao San Road blijft intrigeren. De vele lady boys, de eetstalletjes, de vreselijk foute tattooshops en al het lachgas… Het is bijna een feestje op zich om hier ’s nachts rond te lopen. Tip: koop een biertje bij de 7eleven op de hoek en wandel over Khao San Road naar de andere kant en vergeet niet te genieten! Dit is het ultieme Bangkok en je weet niet hoe hard je straks van de rust in het vliegtuig moet genieten…

Thailand in twee weken

Idealiter zou je een weekje langer aan je vakantie moeten plakken om wat rustiger te kunnen reizen. En dan nog heb je maar een klein stukje van het land gezien. Thailand in twee weken is te doen, maar je zult dan wel keuzes moeten maken. Samenvattend: je begint in Bangkok, reist dan met de trein via Ayutthaya naar Chiang Mai, gaat met de brommer naar Pai en vliegt vervolgens naar Koh Phi Phi om vanaf daar weer te eindigen in Bangkok. Zo proef je in ieder geval een beetje van het Thaise leven. En weet je zeker dat je nog eens terug wil om de rest van het land te bezoeken! Boek dus nu je ticket naar het land van de glimlach!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.