Menu
Verenigde Staten

Amerika | Tips voor een bezoek aan Hollywood

Los Angeles is een stad die bij veel mensen hoog op de lijst staat, maar in werkelijkheid vaak tegenvalt. Dit alles heeft te maken met de verwachtingen vooraf. Dat geldt ook voor een bezoek aan Hollywood, van tevoren vaak gezien als hét hoogtepunt van de reis. En dan kan Hollywood nog weleens lelijk tegenvallen… We brachten een tijdje geleden een bezoek aan Hollywood en in deze blog vertellen we je wat ervan kunt verwachten, zodat jij aan je bezoek aan Hollywood toch een positief gevoel overhoudt!

Hollywood is duur

Laat dat voorop staan. Heel Los Angeles is duur trouwens. Waar parkeren in Amerika op veel plekken vaak gratis is, betaal je hier de hoofdprijs. Niet voor Nederlandse begrippen trouwens, maar wel voor Amerikaanse begrippen. Dat geldt ook in Hollywood. Je kunt parkeren op soms ietwat louche parkeerterreinen tussen de gebouwen. Zodra je in de buurt komt van Hollywood Boulevard zie je regelmatig bordjes met een P, die aangeven dat je daar kan parkeren. Het is van tevoren betalen en meestal een vaste prijs per dag.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet een heel fijn gevoel had om onze enorme en gloednieuwe auto daar achter te laten op een parkeerplaats ergens bij een braakliggend terrein. Maar ach, we stonden wel geparkeerd in het centrum van Hollywood! Ook eten en drinken zijn in deze buurt echt een stuk duurder dan elders. Natuurlijk vind je er ook een McDonald’s, maar waarschijnlijk ben je dat tegen die tijd ook wel zat.

Stel je verwachtingen bij

De meeste mensen verwachten bij Hollywood een filmachtige setting en beroemdheden, maar de werkelijkheid is ietsjes anders. Hollywood is een echte toeristische trekpleister geworden en beroemdheden zul je er niet of nauwelijks zien. Veel mensen verwachten dat de beroemdheden in Hollywood wonen, maar eigenlijk gebeurt er vrij weinig in Hollywood. Er zijn nog wel enkele oude studio’s te vinden, maar het merendeel is niet meer in gebruik. Dat neemt niet weg dat het niet leuk is om te zien, maar verwacht geen filmopnamen in een van de oudste studio’s van Hollywood. Overigens zijn er vaak wel toffe theatershows te zien, maar je moet uren in de rij staan om daar kaartjes voor te bemachtigen.

Eindeloos lange Walk of Fame

De straten rondom Hollywood Boulevard zijn niet altijd even prettig om te lopen: veel afval en zwervers, vooral in de ochtenduren. Vermijd sowieso de ochtenden, er zijn nog geen winkels open, restaurantjes zijn nog dicht en er zijn vooral veel daklozen op de been. Het voordeel van dit tijdstip is wel dat het nog niet zo druk is en dat je prima foto’s kunt maken en je favoriete star kunt opzoeken op The Walk Of Fame. De Walk Of Fame is trouwens een enorme lange walk, er liggen meer dan 2500 tegels met sterren.

De leukste tegels liggen rondom het TCL Chinese Theatre (voorheen Grauman’s Chinese Theatre en Mann’s Chinese Theatre), waar je ook de tegels met de handafdrukken vindt. Ben je op zoek naar jouw favoriete beroemdheid? Kijk dan eens op deze pagina, daar vind je van alle tegels exact waar ze zich bevinden. Handig! Je vind The Walk Of Fame trouwens op Hollywood Boulevard en Vine Street.

Forget about the Hollywood Sign

Ik heb altijd een beetje moeite met het Hollywood Sign, ik weet niet precies waarom. Heb je het over Hollywood, dan denkt men als eerste toch aan het Hollywood Sign. Het Hollywood Sign zijn de witte letters die je in de bergen ziet vanaf Hollywood. In films zie je vaak dat men op of in de letters klimt. Waarschijnlijk ga ik nu een droom uiteen laten spatten, maar dat is volstrekt onmogelijk. Nou ja, tenzij je de wet overtreedt en je het niet erg vindt om een tijdje in de gevangenis te moeten zitten. Vanwege de kans op dodelijke ongelukken heeft de gemeente bepaald dat de letters niet meer bezocht mogen worden. Je kunt er niet heel dicht in de buurt komen dus. Wel kun je natuurlijk de letters van veraf bekijken, je ziet op veel plekken de letters tussen de gebouwen door.

Tegenvallende tours

Als je in Hollywood loopt word je om de haverklap aangesproken door mannen en vrouwen die jou een celebrity tour willen verkopen. Doordat er in Hollywood weinig beroemdheden te vinden zijn, zijn er mensen die dit soort tours bedacht hebben. Je gaat dan met een touringcar een route langs de huizen van de beroemdheden doen. Er zijn veel mensen die hier op ingaan en erachter komen dat de tour toch niet zo tof is dan dat ze van tevoren hadden bedacht. De tour gaat namelijk wel langs alle huizen van de beroemdheden, echter liggen de meeste huizen zo ver achter hekken en oprijlanen dat je eigenlijk niets ziet.

Het is leuk om met je eigen auto over Mulholland Drive te rijden (sowieso prachtige uitzichten over de stad) en ook de kleine straten mee te pakken. Dan zie je veel meer, maar we waarschuwen je alvast: de kans dat je een celebrity spot is echt heel klein. De meeste mensen zullen niet zo snel een wandeling gaan maken, want ook zij weten dat er touringcars vol toeristen komen spotten. Dat neemt trouwens niet weg dat het niet de moeite waard is, we hebben zulke grote en mooie huizen gezien en fantastische uitzichten over de stad. Dat alleen al is de moeite waard!

Wat dan wel doen in Hollywood?

 • Niet te vroeg komen, als alle winkels open zijn en de sfeer een stuk fijner is;
 • Met de auto een rit maken over Mulholland Drive en onderweg de beste uitzichten bekijken;
 • De Hollywood Farmer’s Market bezoeken (op Ivar Avenue & Selma Avenue, tussen Hollywood Boulevard en Sunset Boulevard in, vlakbij Vine Street), alleen op zondag;
 • Lunchen in de shopping mall vlakbij het Kodak Theatre terwijl je uitzicht hebt op het Hollywood Sign;
 • Uitgaan in één van de vele clubs op Sunset Boulevard;
 • Een bezoek brengen aan Universal Studios voor gave tours door de studio’s. Aan te raden is de Warner Bros tour;
 • Een ritje door Beverly Hills en een wandeling over Rodeo Drive (met kans op het spotten van een beroemdheid);
 • Een theatershow bezoeken in één van de vele theaters in Hollywood;
 • Over het strand van Malibu Beach wandelen en dan genieten van de prachtige huizen die daar staan. Malibu Beach is verder een weinig bijzonder strand, verwacht geen wit strand en helderblauw water in ieder geval. Maar het is leuk om net buiten de stad op het strand te liggen in de hoop dat er precies een knappe acteur over jouw voeten struikelt natuurlijk…;
 • Een bezoek brengen aan het Dolby Theatre, waar tegenwoordig de Oscars worden uitgereikt.

Een bezoek aan Hollywood

Al met al… Hollywood is iets dat je ooit gezien moet hebben, maar houd er rekening mee dat het ietwat vergane glorie is. Dat is niet erg, maar wel fijn om van tevoren te weten. Ik wist het niet en vond Hollywood hierdoor een beetje tegenvallen. Het wordt door de films verheerlijkt en daardoor schept het wellicht valse verwachtingen. Maar, als je door de vergane glorie heen kunt kijken, zal je zien dat er een enorme filmhistorie te vinden is en wordt jouw bezoek aan Hollywood wellicht juist wel het hoogtepunt van je reis! Vind jij Los Angeles trouwens te gek? Dan herken je je hier vast in

Praktische informatie

Je boekt je tickets al vanaf €380 naar Los Angeles. De goedkoopste vliegtickets boek je op cheaptickets.nl! Een auto huur je het beste bij bekende huurmaatschappijen als Sunnycars en Sixt. Je kan natuurlijk ook de huurprijzen van de auto’s vergelijken op rentalcars.com, happycar.nl of momondo.nl! Zo weet je zeker dat je de goedkoopste huurauto boekt!

1 Comment

 • petersvossen@home.nl'
  William
  oktober 14, 2017 at 2:05 am

  Hey “Travelgirls” ,
  Leuk geschreven & duidelijk blog ?
  Wij zitten nu in Woodland hills en hebben een huurauto maar willen eigenlijk niet met de auto naar Hollywood blvd is er een alternatief vevoer zoals bus, trein of metro ??
  Gr.
  William

  Reply

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.