Menu
Aruba

Aruba | Vijf redenen waarom je carnaval moet vieren op de Caraïben

Of je nu een fervent hoskoningin of juist niet zo’n carnavalsdier bent: we ontkomen niet aan het mafste feest van het jaar. Carnaval staat weer voor de deur! Wil je eens een nieuwe carnavalservaring of juist voor het eerst proeven aan deze feestvreugde? Dit zijn in alvast vijf redenen om voor dit legendarische feestje de Atlantische Oceaan over te vliegen!

#1 Dansen bij De Grote Parade

Voor de parades met de mooiste praalwagens ben je in San Nicolas en Oranjestad aan het goede adres. Ontzettend veel locals vieren het feest en lopen mee of kijken toe naar deze wandelende tentoonstelling. Hele families zijn uitgerukt met koelboxen vol versnaperingen en zo vertoeven zij de hele middag langs de kleurrijke Parade. Behalve dat je als toeschouwer je ogen uitkijkt, is het er ook nog eens ontzettend gezellig en gemoedelijk!

#2 Geen verkleeddilemma’s 

Dansen en sjansen in je (net iets te) korte politiepakje is er op Aruba niet meer bij en ook je doktersspullen kun je opbergen. Carnaval op Aruba betekent een ware show van mooie en verzorgde kleding: glitterkostuums en verentooien zijn het modebeeld! Jezelf helemaal optutten met spraakmakende make-up en een heleboel glitters: fantastisch, vinden wij! Wanneer waait deze traditie over naar ons kikkerlandje?

#3 Het voorjaar: Holland versus Aruba

Het verkleeddilemma overwonnen, stuiten we op het volgende punt. Waar je deze feestelijke periode ook viert in Nederland, het blijft een feit dat de temperatuur niet boven de 10 graden Celcius uit zal stijgen in deze tijd van het jaar. Heb jij je net in dat kostuum op je fiets gehesen, snijdt die Hollandse vrieskou toch behoorlijk door je fabuleuze panty heen. Gemiddeld genomen is het op Aruba rond de avonduren nog steeds zo’n 26 graden. Je enige zorg is dan nog het voldoende hydrateren van je lichaam: peanuts met al die overheerlijke Arubaanse sapjes!

#4 Als muziek in de oren

“Liever te dik in de kist, Heb je even voor mij, ’s Nachts na tweeën…” Zomaar een greep uit de Hollandse krakers die hoogstwaarschijnlijk door jouw stamkroeg/tent/straat zullen klinken komend weekend. En al geven we het liever niet toe: ook wij zingen hier zo af en toe een nootje mee. Wil je jouw stembanden een jaartje sparen dan is Aruba een zeer goede uitvalbasis! Hier hoor je namelijk geen gelal, maar worden je oren bedolven onder tropische muziek!

Het Arubaanse carnaval staat in het teken van de vrolijkste zang en dans en iedereen gaat helemaal los. De soepele heupjes vliegen in het rond, maar is dat je nou niet gegeven, vrees niet! Ook onze Hollandse-hark-danspasjes zijn prima op hun plek: het maakt niet uit wát je doet, als je maar compleet uit je dak gaat!

#5 Cocktails, cocktails, cocktails

De eerste drie biertjes zo snel mogelijk wegwerken zodat je de smaak van slootwater niet meer proeft voor de rest van de avond? Herkenbaar. Wij weten de oplossing, want: hossen onder het genot van cocktails is natuurlijk een stuk beter! Aruba is beroemd om haar cocktails en bij uitstek dé plek om diverse (non-)alcoholische cocktails te nuttigen. Om nog niet te beginnen over de zongebruinde barman die dit overheerlijke drankje al jonglerend in jouw glas zal gieten…

Een voorjaarstrip naar Aruba is dus zeker de moeite waard! En na al dat feestgedruis bijtanken op ’s werelds mooiste stranden…

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.