Menu
Europa / Spanje

Spanje | FC Barcelona, niet alleen voor mannen!

Nikki schrijft over een wel heel bijzonder onderwerp op een typisch vrouwenplatform, namelijk voetbalreizen! Voetbalreizen worden vaak aan mannenreizen gekoppeld, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet! Nikki maakte zelf een voetbalreis naar Barcelona en vertelt hier graag over op travelgirls.nl!

Voetbalreizen voor vrouwen

FC Barcelona is een van de grootste voetbalclubs van de wereld. Menig man droomt ervan om er een wedstrijd live te zien. Maar tegenwoordig ook menig vrouw! De laatste tijd zie je in de voetbalstadions van Nederland steeds meer vrouwen. De sport is in opkomst en zo ook de voetbalreizen voor vrouwen. Ik als voetballiefhebber én vrouw zou je graag mijn ervaring willen vertellen over mijn voetbalreis naar FC Barcelona en waarom je dit als vrouw zeker op je bucketlist moet zetten!

Voetbalreizen zijn op zich overal te boeken. Je hebt speciale aanbieders die zich gespecialiseerd hebben in voetbalreizen. Zoek op Google maar eens naar voetbalreizen en je hebt ontzettend veel keuze! Je kiest vervolgens de reis die het beste bij je past. Je kan met de auto gaan of met het vliegtuig gaan of juist kiezen voor low budget. Natuurlijk kun je ook kiezen hoeveel dagen je wil gaan. Je kan er ook toeristische dingen bij boeken. De meeste voetbalreizen zijn niet per se voor vrouwen, maar je zal zien dat je niet de enige vrouw bent die kiest voor een voetbalreis!

Onze ervaring met voetbalreizen als vrouw

Ik vertrok vanaf Schiphol naar Barcelona waar ze drie dagen verbleven. De eerste dag was ook gelijk de wedstrijddag. FC Barcelona speelde rond 16.00 uur en gelukkig hadden we genoeg tijd om in het hotel in te checken en uit te zoeken hoe we het makkelijkste bij het stadion kwamen. Het wereldberoemde Camp Nou ligt namelijk niet echt dicht bij het bruisende hart van Barcalona, maar met de metro ben je er toch binnen 20 minuten.

In steden waar voetbal een grote rol speelt zie je dit op een wedstrijddag overal terugkomen. In de hele stad lopen mensen met voetbalshirtjes, zowel van de thuisploeg als van de tegenstander. De sfeer is goed, niemand die boos of agressief reageert op de ’tegenstander’. Je merkt ook heel erg dat de lokale mensen een voetbalwedstrijd zien als een uitje voor het hele gezien. Dit zie je al in de metro richting het stadion. Deze staat vol met vaders met zonen en dochters.

Het magische Camp Nou

Als je het magische Camp Nou ziet krijg je toch wel even kippenvel. Daar zijn al die fantastische spelers, zoals Messi Suaraz en Neymar Jr. Je loopt vanaf de metro in zo’n tien minuten naar het stadion. Daar staan mensen die je helpen om jouw eigen plek te vinden in het stadion, want Camp Nou heeft maar liefst 99.050 plekken!

Camp-nou-barcelona-voetbalreizen-voor-vrouwen

Het indrukwekkende Camp Nou vergeet je nooit meer!

Als je eenmaal de juiste ingang en vak hebt gevonden, moet je goed opletten bij het zoeken naar je stoel. De stoelen zijn namelijk anders genummerd dan je gewend bent. Alle even nummers zitten naast elkaar en de oneven nummers zitten aan de andere kant van het gangpad. Maar met hulp van stewards en de lokale medemens kom je toch op je plek.

En dan begint het magische schouwspel. Alle mensen in het stadion zingen uit volle borst mee met het clublied. Het eerste kippenvelmoment is geboren. Daarna volgen er nog veel meer kippenvelmomentjes, want iedereen leeft mee met het team. Van het applaudisseren voor een wissel van Messi tot druk opvoeren bij de eerste corner. Het is een magische schouwspel dat je niet gauw zal vergeten. En voordat je het weet is de voetbalwedstrijd weer voorbij. De 90 minuten zijn om en het is tijd om terug te keren naar het hotel. Met een hoofd vol met herinneringen en misschien een mooie souvenir…

Voetbalreizen naar het buitenland

Het is leuk om te zien dat dit soort reizen ook steeds populairder wordt onder vrouwen. Je hoeft niet per se een man te zijn om voetbal leuk te vinden. Sterker nog, voetbal is in opkomst bij als vrouwensport! Ben jij dus ook zo’n stoere vrouw? Boek dan een voetbalreis naar een van jouw favoriete voetbalclubs!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.