Menu
Europa / Frankrijk

Frankrijk | Hier eet je het beste gebak van Parijs!

Parijs is zo’n stad die mooier wordt naarmate je er langer bent. Als je voor het eerst in Parijs bent ga je natuurlijk eerst alle grote bezienswaardigheden langs. Wie doet dat niet? Bijna iedereen gaat nog minimaal één keer terug naar Parijs. Je neemt meer tijd om de rustigere plekjes te ontdekken en je slentert uren door de straten van Saint-Germain. Die must sees heb je immers allemaal al gehad! Lekker én goedkoop eten in Parijs kan een ware zoektocht zijn. Parijs zit vol met zeer middelmatige en te dure bistro’s. Hoe vaker je gaat, hoe beter je de goede tentjes weet te vinden! Maar toetjes, dáár zijn de Fransen wel echt goed in. Doe een tour door Parijs aan de hand van onderstaande adresjes, want Marie vertelt je waar je het beste gebak van Parijs kunt eten!

La Pâtisserie des Rêves

Proef de typische Franse gebakjes zoals de Paris-Brest, de Saint-Honoré, de Millefeuille of de Tarte Tatin. Traditioneel, maar nét in een ander jasje. En als je er toch bent… Kies dan voor een traditioneel gebakje én voor een seizoensgebakje! Je bent immers op vakantie, toch?

Je vindt La Pâtisserie des Rêves op de 93 Rue du Bac.

Angelina, het geboortehuis van de legendarische Mont-Blanc

Ben je gek op die typische Parijse sfeer? Dan moet je echt naar Angelina! Je kan er overigens ook lunchen, maar de voorkeur gaat echt uit naar de Mont-Blanc. Dit legendarische gebakje bestaat uit merengue, slagroom en kastanjecrème. Maar deze korte beschrijving doet echt geen eer aan de Mont-Blanc, je móét het proeven! Wil je een echte hemelse combinatie proberen? Bestel dan ook de warme chocolademelk, succes gegarandeerd. Of je bewaart deze natuurlijk voor een tweede bezoek, want van Parijs krijg je immers nooit genoeg! Slenter na je gebakje door de prachtige Jardins de Tuileries, dan kun je meteen aan de slag om de calorieën er weer af te wandelen!

Je vindt Angelina p de 226 Rue de Rivoli.

Ladureé, vives les macarons!

Welke vrouw kent Ladureé nou niet…? Deze naam moet een belletje doen rinkelen, want hier haal je de beste macarons ter wereld! Er zijn zo ongelofelijk veel smaken dat je die nooit in één bezoek kunt proeven, maar ze zijn allemaal de moeite waard. Weer een reden om nog minimaal tien keer terug te gaan naar Parijs. Bestel een paar smaken om mee te nemen, wandel door Saint-Germain-des-Prés en loop gewoon een aantal blokjes om. En zorg er natuurlijk voor dat je ‘per ongeluk’ weer langs Ladureé komt voor een volgende lading macarons!

het-beste-gebak-in-parijs

Je vindt Ladurée op 21 Rue Bonaparte.

Rose Bakery, lunchen en gebak met Jimmy Choo en Lanvin

Deze bakery heeft meerdere adressen in Parijs. Onze favoriet is de Rose Bakery in het luxe warenhuis Le Bon Marché. Waarom? Omdat je eerst langs de schoenenafdeling moet om er te komen. En dan loopt het water je al in de mond natuurlijk! Bekijk alle schoenen en stil je honger bij de Rose Bakery met een ‘assiette de légumes’ én een plak pistachecake. Nee, niet het goedkoopste gebak van Parijs, maar in ieder geval een stuk goedkoper dan een paar schoenen van Chanel…

Je vindt Rose Bakery in winkelcentrum Le Bon Marché op 24 Rue de Sèvres.

Het beste gebak van Parijs

Ga je binnenkort naar Parijs? Vergeet dan zeker niet om langs een van bovenstaande adresjes te gaan om het beste gebak van Parijs te proeven. Het water loopt ons al in de mond bij het schrijven van deze blog… Bon appetit!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.