Menu
Avontuur

Deze reisorganisaties sturen je op verrassingsreis!

Ze zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de reiswereld: organisaties die verrassingsreizen organiseren. Het concept is al meer dan tien jaar oud, maar de laatste jaren schieten de verrassingsreizen als paddestoelen uit de grond. Wij deden onderzoek naar de verschillende reisorganisaties die deze manier van reizen aanbieden.

Deze reisorganisaties sturen je op verrassingsreis!

Laten we eerst het concept van de verrassingsreis even toelichten. Het is simpel: je boekt een reis binnen een bepaald thema voor een bepaald bedrag en de reisorganisatie gaat voor jou aan de slag. Bij sommige reisorganisaties aasrijg je een aantal weken van tevoren al te horen waar je naartoe gaat en bij een aantal reisorganisaties pas op de dag van vertrek of zelfs pas op Schiphol. In sommige gevallen is het daadwerkelijk goedkoper dan het zelf organiseren, maar meestal is het iets duurder. Waarom je het dan zou doen? Voor de adrenaline! Hoe tof is het dat je geen idee hebt waar je terecht gaat komen. Je komt misschien wel op plekken die je normaal nóóit zelf zou kiezen. En dát is nu net wat verrassingsreizen zo leuk maken! Waar je dat boekt? Deze reisorganisaties sturen je op verrassingsreis!

Bepsy

Bepsy is een van de reisorganisaties die verrassingsreizen in het pakket heeft zitten. Ze bieden deze service aan naast hun andere reizen. De bestemming wordt gekozen op basis van beschikbaarheid. Je geeft door wanneer je wil vertrekken, hoe lang je wil gaan, met hoeveel personen en vanaf welke luchthaven je wil vertrekken. Je hoort twee tot drie weken voor vertrek waar de reis naartoe gaat. Het aanbod is beperkt, je kan alleen kiezen uit een all inclusive verrassingsvakantie. Deze kost €199 en je weet zeker dat je in een driesterrenhotel terecht komt in Portugal, Kreta, Mallorca, Turkije, Ibiza of de Costa Brava. Een verrassing? Niet echt, maar misschien leuk voor degene die een échte verrassingsreis nog wat spannend vinden.

Prijs? Vanaf €199
Bestemming? 
Europa + Turkije
Soort reis?
Alleen all inclusive
Bestemmingen uitsluiten?
Niet mogelijk
Wanneer bekendmaking?
Twee tot drie weken voor vertrek

Verrassingstickets.nl

Verrassingstickets.nl richt zich voornamelijk op stedentrips binnen de EU (en Zwitserland).  Je hoeft je dus geen zorgen te maken om paspoorten of vaccinaties. Je kan bestemmingen uitsluiten voor €5 per stad. Fijn dat het kan, jammer dat je ervoor moet betalen. De accommodaties liggen maximaal 30 minuten uit het centrum en de vertrekvlucht is altijd na 8.30 uur. Je stedentrip bestaat uit drie tot vijf dagen en voor €30 per dag kun je je stedentrip verlengen. Een stedentrip van 3 dagen kost €129, 4 dagen €159 en 5 dagen €189.

Prijs? Vanaf €129
Bestemming?
Alle landen binnen de EU + Zwitserland
Soort reis? 
Alleen stedentrips
Bestemmingen uitsluiten?
 Ja, tegen betaling 
Wanneer bekendmaking? 
Binnen zeven dagen na boeking

Opverrassing.nl

Nog een aanbieder van stedentrips: opverrassing.nl. Een leuk extraatje: je kan hier ook kiezen voor bestemming Nederland! Je bestemming ligt op maximaal drie uur rijden (niet zo vreemd, alles in Nederland is drie uur rijden vanaf welke woonplaats dan ook) en kost €49 per nacht. Leuk om te geven voor iemands verjaardag! Wil je liever iets verder weg? Dan heb je twee keuzes: Cheaply en City Stroll. Cheaply kost €199 voor 3 dagen. Niet de goedkoopste van allemaal. Opverrassing.nl omschrijft Cheaply als low budget, maar wel avontuurlijk. Je mag hierbij één bestemming gratis uitsluiten. Je vliegt maximaal vier uur. Kies je voor City Stroll? Dan betaal je iets meer, namelijk €259. Je hebt dan wel een kamer in het centrum en je mag maximaal drie bestemmingen gratis uitsluiten. Je maximale vliegduur bij deze variant is Opverrassing.nl biedt alleen verrassingsreizen aan binnen Europa.

Prijs? Vanaf €199
Bestemming?
 Europa
Soort reis? Alleen stedentrips
Bestemmingen uitsluiten?
 Ja, zonder extra kosten
Wanneer bekendmaking? 
Zeven dagen voor vertrek

Send Me Anywhere

Send My Anywhere is de eerste in dit lijstje die wereldwijd verrassingsreizen aanbiedt binnen verschillende thema’s. De goedkoopste verrassingsreis start bij €69 met een duur van 2 dagen. De duurste reis is een reis naar een willekeurige bestemming ter wereld en kost €899 voor 15 dagen. Leuk is dat ze ook fly & drive bestemmingen aanbieden, winterzonbestemmingen én skideals. Je kan zelf kiezen of je je bestemming van tevoren wel wil weten of niet. Je krijgt je reispapieren namelijk in een verzegelde envelop. Uiteraard krijg je sowieso een adviestijd waarop je op de luchthaven moet zijn en dan is het aan jou om te bepalen of je je bestemming wil weten of niet.

Prijs? Vanaf €69
Bestemming?
 Wereldwijd
Soort reis? Van een nachtje weg in Nederland tot een avontuurlijke reis wereldwijd
Bestemmingen uitsluiten?
 Onbekend
Wanneer bekendmaking? 
Zeven dagen voor vertrek, maar wachten tot de dag zelf is ook mogelijk

travelgirls-nl

Loopend Vuurtje

De reisorganisatie Loopend Vuurtje is een redelijk onbekende speler op deze markt. Niet zo gek, want deze organisatie is gespecialiseerd in groepsreizen met het thema wandelen. Daar zit natuurlijk niet iedereen op te wachten, maar omdat zij in zo’n specifieke markt zitten weten ze wat hun klanten willen. Ook de verrassingsreis is een groepsreis naar een onbekende bestemming. De vertrekdatum en duur van de reis staat van tevoren vast en je vertrekt uiteindelijk met een groep. Er wordt een korte beschrijving gegeven van de wandeldagen, zodat je weet of het voor jou een geschikte reis is of niet.  Je gaat met minimaal 7 personen en maximaal 16 personen op reis. Helaas is er een toeslag voor mensen die alleen reizen. Dat blijft toch altijd jammer… De kosten zijn niet mals, namelijk €995 voor 8 dagen.  Hierbij heb je wel de hele reis een gids tot je beschikking die alle tochten meeloopt. Alleen geschikt voor wandelliefhebbers.

Prijs? Vanaf €995
Bestemming?
 Europa
Soort reis? Wandelreis in een groep
Bestemmingen uitsluiten?
 Niet mogelijk
Wanneer bekendmaking? 
Onbekend

Michel Verrast

Michel Verrast organiseert verrassingsreizen in zijn eentje! Michel organiseert deze reizen binnen Nederland en België. Je kan kiezen uit de thema’s Actief, Cultuur, Health & Mind, Lekker drinken, Lekker eten en Natuur. Je kan kiezen voor een dagtrip of twee dagen weg. Het fijne is dat je kan doorgeven wat je echt niet wil! Heb je bijvoorbeeld hoogtevrees? Dan geef je dat door aan Michel en dan houdt hij hier rekening mee. Michel streeft ernaar om de wat onbekendere plekken te boeken. De verrassingsreis is inclusief activiteiten, bezienswaardigheden, lunch en diner op de eerste dag en indien je twee dagen gaat heb je ook de overnachting en het ontbijt erbij in.

Prijs? Vanaf €125
Bestemming?
 Nederland en België
Soort reis? Dagtrips en tweedaagse trips
Bestemmingen uitsluiten?
 Ja
Wanneer bekendmaking?
3 dagen van tevoren, maar het kan ook op de dag van vertrek

Srprs.me

Inmiddels de bekendste speler op de markt: srprs.me. Srprs.me weet hoe marketing werkt en dat werpt zijn vruchten af. Deze reisorganisatie biedt verschillende reizen aan in verschillende thema’s, van low budget tot wereldwijde avontuurlijke reizen. Iedere maand maken ze een extra tijdelijk thema bekend, zoals All Night Long. Dit thema kun je dan tijdelijk boeken en wordt bedacht door een van de klanten. Srprs.me biedt reizen aan vanaf €60. Je kan er zelfs voor kiezen om met twee personen vanaf verschillende luchthavens te vertrekken. Vlak voor je vertrek ontvang je een kaartje met een code achter een kraslaag. Deze code kras je weg als je op de luchthaven bent. Je krijgt van tevoren uiteraard te horen hoe laat je op de luchthaven moet zijn en wat de weersverwachtingen zijn zodat je de juiste spullen kunt pakken.

Prijs? Vanaf €60
Bestemming?
 Wereldwijd
Soort reis? Van een weekendje weg tot complete vakantie
Bestemmingen uitsluiten?
 Ja
Wanneer bekendmaking? 
Op de luchthaven

Overige reisorganisatie

Er zijn nog meer organisaties die een vergelijkbare manier van werken hebben. Op weekendjeweg.nl en hotelspecials.nl kun je bijvoorbeeld kiezen voor een secret hotel. Meestal hoor je dan direct na betaling waar je naartoe gaat. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor Center Parcs. Zij bieden Mystery Parks aan. Hierbij krijg je uiterlijk vier dagen van tevoren te horen naar welk park je vertrekt. Het voordeel hiervan is dat je vaak tegen veel goedkopere prijzen kan overnachten. En dat kán lonen!

Verrassingsreizen zijn populair

Zo zie je maar, er zijn behoorlijk wat spelers op de markt die verrassingsreizen aanbieden. Reisorganisaties als srprs.me bieden heel veel thema’s wereldwijd aan, terwijl er ook reisorganisaties zijn die juist in een kleine en specifieke markt zitten, zoals Loopend Vuurtje. In de meeste gevallen ben je niet goedkoper uit dan wanneer je zelf alles regelt, maar het gave zit hem natuurlijk in het onbekende. Het leven is immers al zo voorspelbaar! Google je reis niet kapot en laat je verrassen met een van bovenstaande verrassingsreizen!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.