Menu
FailFriday

FailFriday | Zo voorkom je baalmomenten op reis

Reizen, het hoort leuk en ontspannend te zijn, maar soms gaat er weleens wat mis!
Op FailFriday vertellen travelgirls hun failmomentjes. Er achteraf om lachen is het beste wat we kunnen doen toch? Er is ook ruimte voor jouw failmoment! Lees snel verder om te ontdekken hoe jij jouw failmoment kan delen met de lezers van travelgirls.nl!

De FailFriday momenten van… Marie!

Eén FailFriday moment volstaat gewoon niet. Tijdens mijn reizen zijn er al zoveel dingen niet goed gegaan, dat ik graag al mijn failmomentjes met jullie deel, zodat jullie deze baalmomenten niet hoeven mee te maken!

Schrijf op een stuk papier het adres van het hotel/hostel/vriendinnetje op

Soms wil het spijtig genoeg weleens zo zijn dat bij aankomst in een ver land je telefoon het niet meer doet. De telefoon waar we alles zo braaf in opslaan. Ook het adres van de plek waar je naartoe moet. Of je denkt dat je het adres van je hotel wel uit je hoofd kent, maar na negen uur vliegen kun je niet meer helder nadenken. Of blijkt er tócht niemand te zijn om je op te halen. Oeps.

Het overkwam mij in Mongolië. Ik was daar voor vrijwilligerswerk en moest ineens zelf mijn weg vinden naar mijn bestemming. Toen had ik het fijn gevonden om het adres ergens in mijn zak te hebben gehad. Ik zou opgehaald worden van het vliegveld, maar het bureau had zich blijkbaar vergist. Zij verwachtten mij pas vier dagen later en in mijn mail kijken kon ik niet, want er was geen bereik. De locals spraken geen woord Engels en heb met gebarentaal uiteindelijk mijn bestemming gevonden. Echt niet grappig als de jetlag er op dat moment al flink inhakt…

Boek altijd de eerste overnachting

Hartstikke leuk en poëtisch dat reizen zonder plan, ik ben er zelf ook fan van. Maar als je kapot aankomt en je moet ook nog – al dan niet minden in de nacht – op zoek naar een betaalbare en schone plek om te crashen, ben je niet altijd blij. Dus lekker saai een hotelletje boeken, even slapen en het avontuur kan beginnen!

Check voor elk vertrek of jouw bankpas in het buitenland functioneert

Jep. Ook al heb je letterlijk twee weken terug aan de andere kant van de wereld gepind in de rimboe, check altijd of je op je nieuwe bestemming ook kan pinnen! Ik heb ook weleens midden in de nacht zonder geld gezeten omdat ik dacht dat mijn pasje in Israël gewoon zou functioneren. Het is geen enorm drama, want met een simpel telefoontje naar de bank is het zo geregeld, maar dat is alleen mogelijk tijdens kantooruren. Check check dubbel check.

Vraag een creditcard aan

Er zijn veel legitieme redenen om geen creditcard te gebruiken. Het is niet altijd even veilig, de online betalingen doen we toch liever via iDeal en je hebt minder in de gaten hoeveel je uitgeeft. Tóch is het verstandig om er eentje achter de hand te hebben. Stel je voor dat je in je hostel een wild plan aan het maken bent om lekker met een gehuurde auto de hort op te gaan om er vervolgens achter te komen dat de creditcard voor het verhuurbedrijf onmisbaar blijkt te zijn. Moet je toch gaan liften… Ook leuk hoor, it’s up to you!

Neem altijd contant geld mee

Neem altijd contant geld mee. Altijd. Voor het geval je pasje het begeeft, de pinautomaten kapot zijn of de taxichauffeur geen mogelijkheden heeft tot pinnen. Met contant geld kom je in ieder geval de eerste nacht en dag door. Vergeet niet te wisselen als je in een land bent met een andere munteenheid. Nederland is echt een pinland, maar dat betekent niet dat je in andere landen zomaar kan pinnen. Meestal is er een minimumbedrag waar je aan moet voldoen voordat je mag pinnen. Hoe vaak ik in Parijs toch niet extra koffie heb moeten bestellen omdat de grens om te pinnen bij €20 lag… Dan worden het ineens dure reizen!

Houd altijd je portemonnee in de gaten

En ik heb het niet over het feit dat je je portemonnee niet op je tafeltje in een bar kan laten liggen als je naar de WC gaat, dat is vanzelfsprekend. In Barcelona ben ik ooit beroofd door de bakker (!). Ik was de enige klant in de zaak en ik legde even mijn portemonnee met paspoort en veel contant geld op de toonbank, terwijl ik onderin mijn tas naar wat kleingeld aan het graaien was. Toen ik opkeek was mijn portemonnee op mysterieuze wijze verdwenen.. De bakker ontkende keihard natuurlijk en naar de politie gaan heeft geen zin: het gebeurt in die stad zó vaak dat de agenten het hebben opgegeven.. Houd je portemonnee dus altijd bij je, hij is zo verdwenen…

Sommige mensen hebben altijd pech op reis en ook bij bovenstaande voorbeelden zat het Marie niet mee. Gelukkig waren het kleine failmomenten, maar toch wil je niet dat ze je overkomen! Heb jij ook een failmomentje dat je met ons wilt delen? Stuur je verhaal op naar eef@travelgirls.nl en wie weet kunnen we binnenkort met zijn allen om jouw moment lachen of van jouw fout(en) leren…

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.