Menu
FailFriday

FailFriday | Waarom onze vakantie naar Bali op het laatste moment niet doorging…

 1. FailFriday | Waarom het OV in Azië niet mijn beste vriend is
 2. FailFriday | Hoe we bijna onze vlucht misten in Berlijn…
 3. FailFriday | Hoe de bus vertrok zonder ons maar mét onze spullen
 4. FailFriday | “Hoe bedoelt u, ‘verkeerde vliegveld’?”
 5. FailFriday | Waarom onze vakantie naar Bali op het laatste moment niet doorging…
 6. FailFriday | In het nauw gedreven door zeeleeuwen…
 7. FailFriday | Waarom ik bijna geweigerd werd op mijn vlucht
 8. FailFriday | Met de billen bloot
 9. FailFriday | In het pikdonker tot je middel in het water…

Reizen, het hoort leuk en ontspannend te zijn, maar soms gaat er weleens wat mis! Op FailFriday vertellen travelgirls hun failmomentjes. Er achteraf om lachen is het beste wat we kunnen doen toch? Er is ook ruimte voor jouw failmoment! Lees snel verder om te ontdekken hoe jij jouw failmoment kan delen met de lezers van travelgirls.nl!

HET FAILFRIDAY MOMENT VAN… REBECCA!

Zo’n drie jaar geleden was ik aan het reizen door Australië en Nieuw-Zeeland, en omdat ik mijn ouders en zusje heel lang niet zou zien, zouden we zo’n tien maanden na mijn vertrek in Bali afspreken. Door omstandigheden kwam ik al na zeven maanden naar huis, maar dat betekende niet dat onze reis naar Bali gecanceld moest worden. Ik boekte gewoon ook een ticket naar Bali vanaf Amsterdam. Ik zat wel op een andere vlucht, maar dat maakte niet uit. Mijn vader kreeg een nieuwe baan, kon geen vrij krijgen en cancelde de reis wel, dus ik ging alleen met mijn moeder en zusje: een vrouwenvakantie!

De avond van tevoren legden we alle papieren en paspoorten klaar. Mijn moeder bladerde door mijn paspoort om alle stempels te bekijken en zei: “Jeetje, wat is jouw paspoort nog lang geldig!” Waarop mijn zusje en ik natuurlijk vroegen hoe lang die van haar nog geldig was. “Vandaag precies nog een half jaar!” Mijn zusje en ik keken elkaar aan en vroegen ons af of je voor Indonesië een paspoort moet hebben wat nog minimaal een half jaar geldig is op dag van vertrek. Wij dachten van wel. Mijn moeder maakt zich niet zo gauw druk. Morgen is het op één dag na geen half jaar meer, hoe erg kan dat nou zijn? En anders halen we een noodpaspoort bij de Marechaussee. Oké mam, als jij het zegt…

TRANEN MET TUITEN OP SCHIPHOL

De volgende dag stonden we met gezonde zenuwen op Schiphol, op naar ons avontuur! Om het paspoortprobleempje even dubbel te checken, liepen we langs de Marechaussee. Daar kwam al heel snel het antwoord, dat mijn moeder níét mee mocht in het vliegtuig. Je kan Indonesië ook niet in met een noodpaspoort. Zoals je begrijpt stonden we alle drie te huilen op het vliegveld, want daar ging onze mooie reis.

Ik zat op een andere vlucht, dus het eerste idee was dat ik gewoon zou gaan, mijn moeder thuis een spoedpaspoort zou aanvragen en dan drie dagen later samen met mijn zusje alsnog naar Bali zou komen. Maar we hebben uiteindelijk besloten om alle drie de tickets te annuleren. Mijn moeder en zusje hadden dan een ticket van bijna duizend euro per stuk moeten bijbetalen, dat vonden we het niet waard. Die reis naar Bali komt nog wel, dachten we heel positief.

Omdat we toch wel graag op vakantie wilden met z’n drieën, zijn we naar een andere bucketlist-plek gegaan: Egypte! We wilden dolgraag eens naar de graven van de farao’s, snorkelen en de Sahara in. Ondanks dat het héél anders is dan Bali, hebben we een fantastische vakantie gehad. Het is een beetje zuur om door deze reden niet naar Bali te kunnen, maar wat hebben we eraan om heel lang in dat ellendige gevoel te blijven hangen? Helemaal niks!

Uiteindelijk hebben mijn moeder en zusje een deel van het geld teruggekregen omdat de organisatie waar we de tickets hadden geboekt niet duidelijk had gecommuniceerd dat het paspoort minimaal een half jaar geldig moest zijn op dag van vertrek. Maar onthoud dit goed, lieve lezers! Zorg dat je paspoort écht een half jaar geldig is op dag van vertrek, want zelfs één dag te laat is een dag te veel.

JOUW FAILFRIDAY MOMENT OP TRAVELGIRLS.NL?

Hahaha oeps! Zo zie je maar weer dat het loont om dit soort dingen goed op te zoeken voor je vertrekt! Heb jij ook een failmomentje dat je met ons wilt delen? Stuur je verhaal op naar eef@travelgirls.nl en wie weet kunnen we binnenkort met zijn allen om jouw moment lachen of van jouw fout(en) leren…

 

1 Comment

 • linda_schouw@live.nl'
  Linda | travellersoftheworld
  mei 5, 2017 at 9:40 pm

  Dit is echt een nachtmerrie, maar wat hebben jullie het goed opgepakt! Fijn dat jullie alsnog een leuke reis hebben gemaakt

  Reply

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.