Menu
FailFriday

FailFriday | Hoe de bus vertrok zonder ons maar mét onze spullen

 1. FailFriday | Waarom het OV in Azië niet mijn beste vriend is
 2. FailFriday | Hoe we bijna onze vlucht misten in Berlijn…
 3. FailFriday | Hoe de bus vertrok zonder ons maar mét onze spullen
 4. FailFriday | “Hoe bedoelt u, ‘verkeerde vliegveld’?”
 5. FailFriday | Waarom onze vakantie naar Bali op het laatste moment niet doorging…
 6. FailFriday | In het nauw gedreven door zeeleeuwen…
 7. FailFriday | Waarom ik bijna geweigerd werd op mijn vlucht
 8. FailFriday | Met de billen bloot
 9. FailFriday | In het pikdonker tot je middel in het water…

Reizen, het hoort leuk en ontspannend te zijn, maar soms gaat er weleens wat mis!
Op FailFriday vertellen travelgirls hun failmomentjes. Er achteraf om lachen is het beste wat we kunnen doen toch? Er is ook ruimte voor jouw failmoment! Lees snel verder om te ontdekken hoe jij jouw failmoment kan delen met de lezers van travelgirls.nl!

Het FailFriday moment in Nieuw-Zeeland van… Rebecca!

Ik was samen met mijn travelbuddy door Nieuw-Zeeland aan het reizen. We hadden de zogeheten Stray-bus geboekt. Je kon stoelen reserveren in de bus en dan meerijden naar de volgende plek. Vaak was je langere tijd met dezelfde busgroep en dat was deze keer ook zo. Onze chauffeur was een vreemde jongen, maar hij was altijd wel in voor een geintje dus tijdens de urenlange ritten vermaakte hij ons met verhalen en spelletjes.

Op de dag van onze grote fail hadden we een lange rit voor de boeg, zo’n acht uur. Op de helft kwamen we langs Christchurch Airport, daar zouden we een half uur pauze hebben. Dan konden we even naar het toilet op het vliegveld en een lekkere lunch kopen. We spraken af om 10 over half twaalf, dit werd nog even dubbel gecheckt toen mijn travelbuddy en ik het vliegveld op wilden om wat lekkers te kopen. Nadat we een broodje hadden gekocht en deze op relaxte stoelen hadden verorberd, besloten we rond half 12 terug te lopen naar de bus. Dan konden we nog eventjes in het zonnetje staan voordat we weer urenlang moesten zitten.

De bus gaat er vandoor… met onze spullen!

Maar dat ging helemaal de mist in. We liepen door de schuifdeuren en we zagen in de verte de bus verdwijnen. Huh, wat?! Oh my god! Totale paniek natuurlijk, want we hadden alleen onze telefoon en 20 dollar, waar we zojuist twee broodjes van hadden gekocht. We probeerden nog wat mensen in de bus te bellen, maar omdat we geen beltegoed meer hadden lukte dit niet. We renden naar binnen en ik probeerde een balie te vinden met een telefoon die we konden gebruiken, terwijl mijn reisgenootje op de wifi probeerde te komen om het telefoonnummer van de organisatie te zoeken. “Shit! Onze backpack, onze laptops, ONZE PASPOORTEN!”

Totale paniek

Ondertussen probeerde ik ook mijn beltegoed op te laden, wat gelukkig lukte. Maar niemand die in de bus zat nam z’n telefoon op. Ondertussen mochten we bij een balie de telefoon gebruiken om Stray te bellen. Een medewerkster van Stray nam op en vertelde ons dat dit niet de eerste keer was dat de chauffeur iemand was vergeten. We moesten maar blij zijn dat we op het vliegveld waren en niet in the middle of nowhere. Ze sloeg mijn mobiele nummer op en beloofde onze chauffeur te bereiken. Na tien minuten belde ze terug: ze had hem nog niet te pakken kunnen krijgen.

Ondertussen hadden we onze ouders op de hoogte gesteld, want we wisten niet zo goed wat we met de situatie aan moesten. We waren nu al ruim een uur geleden vergeten en we waren bang dat ze pas zouden merken dat ze ons vergeten waren als ze op de plaats van bestemming zouden aankomen. Gelukkig werden we drie kwartier later weer gebeld door Stray. De chauffeur had eindelijk de telefoon opgenomen en hij was omgekeerd om ons te komen halen.

Een goede afloop

Toen we drie uur later de bus het parkeerterrein op zagen rijden waren we zo opgelucht! De chauffeur was op z’n zachtst gezegd not amused, maar wij vonden dat het zijn schuld was. Dan had hij maar koppen moeten tellen. We kregen op ons kop en moesten die avond biertjes voor de hele groep betalen. We hebben dit natuurlijk niet gedaan, want de medewerkster die we aan de telefoon hadden gaf hem een officiële waarschuwing. Om zijn excuses aan te bieden heeft hij uiteindelijk onze biertjes betaald. Eind goed, al goed…

Zo zie je maar weer dat een hoop dingen zomaar fout kunnen gaan. Eén ding wat we hiervan hebben geleerd is dat je nóóit zonder je paspoort op stap moet gaan, zelfs niet als je eventjes een broodje gaat halen. Die spullen zijn wel weer te vervangen, maar je paspoort is toch wel erg belangrijk. Gelukkig is het allemaal goed gekomen!

Heb jij ook een failmomentje dat je met ons wilt delen? Stuur je verhaal op naar eef@travelgirls.nl en wie weet kunnen we binnenkort met zijn allen om jouw moment lachen of van jouw fout(en) leren…

No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.