Menu
Avontuur / Duitsland / Tips / Uncategorized

Duitsland | 5 tips voor een fitvakantie in Thüringen

Wil jij lekker een weekendje weg én aan je conditie en fitheid werken? Ga dan een weekendje naar Thüringen! Met de volgende vijf tips word of blijf je een #fitgirl en ben je er toch even lekker uit!

#1 Hardlopen door de parken

In Weimar is een park van 12 km lang langs de rivier de Ilm, waar je heerlijk kan hardlopen. Er zijn fijne paadjes tussen het groen. Als je wil kan je kleine heuveltjes opzoeken, maar je kan je ook tot vlak terrein beperken. Onderweg zijn flink wat bankjes om even uit te rusten of andere oefeningen te doen. Maar niet alleen in het park kan je hardlopen, ook in de steden en dorpen van Thüringen is het prima lopen. Wegen en straten zijn over het algemeen breed en rustig, met een fijne stoep en genoeg ruimte voor voetgangers en hardlopers.

#2 Fietsen

Zoals we hier al zeiden zijn er veel fietsroutes door de regio. Je kan bij veel pensions, of bijvoorbeeld bij Radfahren Thüringen fietsen huren voor een dagtocht of voor meerdere dagen. De Travel Butler heeft routes door de hele regio. Er zijn dagtochten of je kan een meerdaagse tocht maken langs verschillende dorpen. Vaak is er ook een bagageservice inbegrepen, zodat je niet al je bagage hoeft mee te nemen op je fiets. Deze staat dan bij aankomst in de plaats van overnachting al in het pension op je te wachten. Er zijn routes van elk niveau en je kan natuurlijk zo ver gaan als je zelf wilt. Onderweg kom je regelmatig leuke plaatsjes tegen waar je iets kan bezichtigen of lekker even kan uitrusten met een versnapering of lunch.

#3 Mountainbiken

Als je een iets avontuurlijker programma wil, dan is mountainbiken echt wat voor jou! Lekker door de bossen crossen, over paadjes door de weilanden en soms ook een stukje over kinderkopjes in de dorpen. Op de route van Ilm naar Saale vind je mooie bospaden, met af en toe een fiks klimmetje, boomstronken die je moet ontwijken en boomwortels waar je lekker overheen stuitert! Wij voelden ons als een kind zo blij, het voelde als lekker in het bos spelen. Al kregen we af en toe onderweg wel een flinke adrenalinestoot, want mountainbiken is toch wel even anders dan over een Hollands fietspad fietsen. Je kan deze route boeken inclusief fietsen, kanoverhuur en vervoer terug via Velo Inn voor 99 euro.

#4 Kanoën

Door Thüringen lopen twee rivieren: de Ilm en de Saale. Langs beide kan je verschillende kano- en bootverhuurders vinden, om lekker een paar uur te varen. In de zomer kan je ook zwemmen in de rivieren, maar als je ‘s winters gaat is dat wellicht wat te koud. Veel verhuurders bieden aan om jou en je kano of rubberboot bij het eindpunt op te halen, zodat je lekker een tocht kan maken en niet per se weer terug hoeft te peddelen op dezelfde rivier.

#5 Yoga

In steden als Weimar, Erfurt en Jena kan je verschillende yogastudio’s vinden, die allerlei soorten yoga en pilates aanbieden. Er zijn in de zomer soms ook cursussen in het park of andere natuur. Als je al wat yoga kan, kan je dit natuurlijk ook zelf doen als je een eigen yogamat meeneemt. Veel yogastudio’s bieden gratis of goedkopere proeflessen aan. Dus ook als je maar een weekendje in Thüringen bent kan je dit best uitproberen. Kijk bijvoorbeeld eens hier voor Weimar, of de vele yoga scholen in Erfurt of deze centraal gelegen yoga studio in Jena.

Wat is jouw lievelingssport op vakantie? Lijkt het je wat om een actief weekendje weg te boeken? Laat het ons weten in de comments.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.