Menu
Frankrijk

Frankrijk | De leukste zomerfestivals in Frankrijk

Heb jij een vakantie in de planning staan in het noorden van Frankrijk? En ben je toevallig in de buurt van Lorraine, Champagne of Ardenne? Dan ga jij je niet vervelen deze zomer! Je vindt er onder andere het Luchtballonenfestival en het Champagnefestival, kortom: dit zijn de leukste zomerfestivals in Frankrijk in 2017! 

Zomerfestivals in Lorraine

Het Lux Animae in Metz

Tijdens Lux Animae worden een aantal gebouwen in de stad verlicht door middel van videomapping. De Cathédrale Saint-Etienne speelt de hoofdrol in gedetailleerde en kunstzinnige lichtvoorstellingen. Daarnaast worden ook enkele futuristische sculpturen verlicht, een aanrader om te bezoeken!

Wanneer: van 30 juni tot 16 september

Het Mondian Air Ballons ® in Chambley

Ben je gek op luchtballonnen en droom je weg bij beelden uit Cappadocië? Dan moet je echt een bezoek brengen aan het Mondial Air Ballons ® in Chambley. Het festival wordt om het jaar gehouden, dus je hebt geluk dit jaar! Het festival duurt maar liefst 10 dagen en in die 10 dagen stijgen 1000 luchtballonnen op. 1000! Dat levert sowieso mooie foto’s op…

Wanneer: van 21 juli tot 30 juli

Fête de la Mirabelle in Metz

Metz lijkt wel de hoofdstad van de festivals deze zomer. In augustus vindt ieder jaar het Mirabellen Festival plaats. Men viert het bestaan van deze pruim door middel van parades, shows, concerten, proeverijen en vuurwerk. Het is – naast de Quiche Lorraine – hét streekproduct van de regio. Er komen maar liefst 80.000 mensen af op het festival.

Wanneer: van 20 augustus tot 28 augustus

Nancy Jazz Pulsations in Nancy

Ben je meer van het dansen dan van het eten? Dan ben je in de vroege herfst aan het juiste adres in Nancy. Of, we kunnen het beter late zomer noemen, want met de Nancy Jazz Pulsations dwingen we de zomer gewoon af! De meeste artiesten spelen jazz, maar je vindt er echter ook rock, pop, blues, reggae en electro en folk op verschillende locaties in de stad.

Wanneer: van 11 oktober tot 21 oktober 

Zomerfestivals in Champagne

Hallebardiersfestival in Langres

Het hallebardiersfestival is in feite één groot openluchttheater. In de historische vestingstad Langres vindt dit festival plaats, waar gekostumeerde ‘hallebardiers’ – een soort lakeien – 1,5 uur lang door de stad trekken en voorstellingen opvoeren. Als toeschouwer kan het zomaar zijn dat je ineens onderdeel bent van het verhaal!

Wanneer: van 27 juli tot 19 augustus

Champagnefestival in Sacre Vallée

Dit festival klinkt ons het beste in de oren: het Champagnefestival. Je kan een kijkje nemen bij maar liefst 16 champagnehuizen, waaronder Avirey-Ligney, Bagneux-la-Fosse en Blot-sur-Laignes. Je koopt voor €25,- een festivalpakket met een champagne flûte, een glashouder en een routekaart. Hiermee heb je toegang tot de proeverijen bij alle deelnemende champagnehuizen. Naast champagne zijn er ook culinaire hoogstandjes en zijn er verschillende optredens en tentoonstellingen.

Wanneer: 5 en 6 augustus

Zomerfestivals in Ardenne

Cabaret Vert in Charleville-Mézières

Ben je gek op reizen, maar ben je je ook bewust van je ecologische voetafdruk? Dan is het Cabaret Vert iets voor jou! Het Cabaret Vert duurt maar liefst vier dagen en biedt met name eclectische eco-rock. Het is overigens een van de hardst groeiende festivals van Noord-Europa, dus zorg ervoor dat je erbij bent! Er treden zowel bekende als onbekende artiesten op terwijl je geniet van een van de 20 bieren uit je recyclebare glas.

Wanneer: van 24 augustus t/m 27 augustus

Internationaal Marionettenfestival in Charleville-Mézières

Een lange vakantie gepland? Bezoek dan tussen 16 en 24 september het Internationaal Marionettenfestival. Dit festival is het grootste festival ter wereld waarbij marionetten en poppenspelen centraal staan. Er komen maar liefst 250 kunstenaars op af die hun kunsten vertonen op meer dan 50 verschillende locaties in de stad. Een goede reden om eens naar Charleville-Mézières te gaan.

Wanneer: van 16 september tot 24 september 

De leukste zomerfestivals in Frankrijk

Of het nu gaat om muziek, eten, drinken of kunst: de zomerfestivals in Frankrijk zijn altijd de moeite waard om te bezoeken! En het fijne is dat deze regio – ook wel Grand Est genoemd – vanaf Utrecht maar 5 uur rijden is! Meer informatie vind je op www.champagne-ardennen-toerisme.nl en  www.tourisme-lorraine.fr/nl. Welk festival zou jij graag bezoeken dit jaar?

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.