Menu
Interview

Interview | Jessica over haar voorliefde voor Spaanstalige landen

Een nieuwe rubriek op travelgirls.nl! Naast onze vaste rubriek FailFriday gaan we op zoek naar enthousiaste reizigers die hun leuke en minder leuke ervaringen met ons willen delen. Reizigers die al heel veel van de wereld hebben gezien of reizigers die net gestart zijn met het ontdekken van de wereld. Reizigers met hun eigen verhaal, want dat is waar travelgirls.nl om draait. In dit interview lees je over de avonturen die Jessica meemaakte in Zuid-Amerika, Midden-Amerika en Azië!

Vertel! Wie ben je en waarom reis je zo graag?

Hi! Ik ben Jessica, een 25-jarige Brabantse maar ik voel me eerder een wereldburger. Als klein meisje riep ik al dat ik de wereld wilde verkennen en droomde ik weg bij de verhalen van avonturiers zoals Columbus en Kuifje. Dat nieuwsgierige heb ik al van jongs af aan, maar dat is door de jaren heen alleen maar meer geworden. Reizen draait bovendien niet alleen om het ontdekken van prachtige plekken, maar ook om het ontdekken van je dromen en je passie. Door het contact met zowel andere reizigers als andere culturen zorgt ervoor dat jouw wereldbeeld vergroot.

Wat is jouw favoriete bestemming?

Lastige vraag! Ik heb namelijk op dit moment meerdere favorieten (Jamaica, Colombia, Indonesië, Costa Rica) en ik denk dat er de komende jaren alleen nog maar meer bijkomen. Maar als ik moet kiezen ga ik denk ik toch voor Spanje. Ik kwam hier al als jong kind en er is nog geen jaar voorbij gegaan dat ik niet minstens een paar dagen in Spanje te vinden was. Het weer is aangenaam, de stranden zijn prachtig, er is zo veel moois te zien in de steden, de tapas is heerlijk en bovendien is het een bestemming die voor veel mensen gemakkelijk te bezoeken is met het vliegtuig, de trein, de bus of zelfs met de auto.

Wat is jouw meest favoriete reisherinnering?

Een van mijn mooiste momenten is de ontmoeting met een lokale jongen in de Tatacoa woestijn in Colombia. Aan het einde van de middag liep ik daar met mijn camera om de prachtige natuur vast te leggen. De jongen vroeg of hij met mij mee mocht lopen. Ik was argwanend: misschien ging deze jongen me vermoorden, mijn camera stelen of zou hij naderhand geld vragen voor een zogenaamde “tour”. Maar naarmate de zon naar de horizon zakte werd het steeds gezelliger. Hij vertelde me alles over de planten en de dieren die we zagen.

Na een tijdje vroeg hij me waarom ik op het begin zo bang was. Toen ik vertelde dat je tijdens het reizen mensen niet altijd zomaar kunt vertrouwen als ze zoiets vragen viel zijn mond open van verbazing. “Ik kan bijna niet geloven dat mensen dat doen, ik wilde je alleen maar mijn thuis laten zien.” Ik vind het een prachtig voorbeeld van de oprechte nieuwsgierigheid en interesse van de lokale bevolking.

Wat is het ergste dat je ooit hebt meegemaakt op reis?

Hoewel ik veel tijd in het buitenland doorbreng heb ik gelukkig nog niet veel verschrikkelijke dingen meegemaakt (even afkloppen natuurlijk haha). Een van de vervelendste dingen is waarschijnlijk het busongeluk op de weg van Nicaragua naar El Salvador. Het was vroeg in de ochtend en onze chauffeur viel achter het stuur in slaap. We belandden in de greppel, maar gelukkig was niemand gewond. Een andere vervelende ervaring was in Flores, Guatemala. Er was iets mis met alle pinautomaten in het dorp, waardoor er wel constant geld van mijn creditcard werd afgeschreven, maar er geen geld uit de pinautomaat kwam. Maar ook dit werd naderhand opgelost door de creditcardmaatschappij.

[quote author=”Ontmoeting met een local” source=”” ]Ik kan bijna niet geloven dat mensen dat doen, ik wilde je alleen maar mijn thuis laten zien.[/quote]

Welke bestemming vond jij echt tegenvallen?

Ik was niet zo erg onder de indruk van El Salvador. Het is niet zozeer dat het land niet mooi is, maar als je naar Midden-Amerika gaat zou ik eerder meer tijd in landen zoals Guatemala of Nicaragua doorbrengen. Daarnaast had ik torenhoge verwachtingen van El Nido in de Filipijnen, maar ik denk dat het daardoor juist enorm tegenviel.

Welke reis die je hebt gemaakt is voor jou het meest bijzonder?

Waarschijnlijk is dat mijn eerste reis dat ik alleen op pad ging naar Indonesië. Ik ging daar een maand werken in een naschools studiehuis. Ik gaf daar onder andere lessen over fotografie, sociale vaardigheden en journalistiek. Omdat ik onderdeel was van de gemeenschap was dit echt een bijzondere ervaring. Ik werd dagelijks door mensen uitgenodigd om bij hen te komen eten, werd meegenomen naar bijzondere lokale rituelen en werd zelfs uitgenodigd op een bruiloft. Heel erg gaaf! Daarnaast is het de eerste reis die ik zelfstandig maakte zonder familie of vrienden, waardoor deze reis voor mij extra speciaal is.

Welk land staat bovenaan jouw bucket list?

Hawaii staat al bovenaan mijn bucket list sinds ik op de basisschool een spreekbeurt over de eilanden en Pearl Harbour hield. Zie je het voor je: een meisje van 10 die hierover vertelt haha? Ergens denk ik dat ik deze bestemming maar blijf uitstellen omdat deze altijd zo hoog op mijn reislijst heeft gestaan. Maar gelukkig staan ook landen zoals Jordanië, Marokko, Namibië, Oeganda hoog op de bucket list.

Wat is het meest indrukwekkende dat jij hebt meegemaakt op reis?

Een van de gaafste dingen die ik ooit heb gedaan tijdens mijn reizen is vrijwilligerswerk bij een schildpaddenproject in Costa Rica. Ik hielp hier bij het beschermen van de eieren, omdat er in dit gebied veel stropers actief zijn. Daarnaast deden we onderzoek naar de schildpadden en zochten we naar manieren om samen te werken met de lokale bevolking, om het stropen tegen te gaan. Die nacht dat ik voor het eerst tientallen minuscule schildpadden over het strand zag kruipen was echt magisch.

Wat is jouw favoriete eten op reis?

Ik ben snel tevreden als het aankomt op eten, al ben ik wel vegetariër. Gelukkig is dat tegenwoordig helemaal niet zo’n groot probleem op reis: er zijn genoeg lekkere vegetarische gerechten in het buitenland te proeven. Ik ben gek op Indiase curries, Mexicaanse burrito’s, Surinaamse roti en Italiaanse pizza’s, dus op ieder continent geniet ik wel ergens van haha.

Wat is jouw favoriete accommodatie?

Dat is waarschijnlijk Driftwood Surfer Hostel in El Paredon, Guatemala. Het is een surfershostel, maar iedere niet-surfer zal zich hier ook optimaal vermaken. De sfeer is er ontzettend fijn: voor mij voelde het als een thuis ver weg van huis. De eigenaren doen er alles aan om het iedereen naar hun zin te maken. Ze zijn bovendien erg betrokken met de lokale gemeenschap en organiseren regelmatig iets om deze mensen te helpen. Daarnaast is het hostel gewoon ontzettend leuk ingericht (denk aan een houten boot als schommel, een fijn zwembad, een volleybalveld op het strand) en ligt het natuurlijk aan zee.

Jouw favoriete uitspraak?

If we were meant to stay in one place we would have roots instead of feet.”

[quote author=”Jessica” source=”” ]Die nacht dat ik voor het eerst tientallen minuscule schildpadden over het strand zag kruipen was echt magisch.[/quote]

Jessica, bedankt voor je openhartigheid over alle avonturen die je meemaakte op reis. Je bent een inspiratie voor een heleboel mensen! Wedden dat er weer veel bucket lists zijn uitgebreid? Lijkt het je leuk om jouw reiservaringen met ons te delen? Stuur ons dan een e-mail op redactie@travelgirls.nl en doe ook mee! 

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.