Menu
Uncategorized

Ideaal voor de koude ochtend: (sport)handschoenen van The North Face!

Qua weer hadden we de afgelopen dagen absoluut niets te klagen, dus misschien klinkt dit artikel je een beetje vreemd in de oren. Sporthandschoenen van The North Face om de koude ochtenden tegen te gaan. En toch ga je straks heel blij zijn met de ervaringen die wij delen naar aanleiding van de afgelopen testperiode.

Handschoenen met een laagje GORE-TEX

Deze winter ontving ik een setje dunne handschoenen van The North Face met een GORE-TEX laag die ervoor zorgt dat je vingers er niet direct afvriezen. Als je ons al langer volgt dan weet je dat we fan zijn van GORE-TEX en dat we ook regelmatig het een en ander testen voor dit merk. De handschoenen die de afgelopen maanden getest zijn (want ja, we laten het uiteraard niet over één dag ijs gaan), zijn vrijwel iedere sportactiviteit gebruikt en je leest hier onze eerlijke review!

Waarom wel of niet aanschaffen?

Allereerst goed om te weten: ze vallen vrij klein. Twijfel je over de maat, dan kun je het beste een maatje groter nemen, dan vallen ze wat prettiger om je vingers. Erg fijn aan deze handschoenen is dat ze super lang zijn. Je kan ze dus helemaal over je pols heen trekken, zodat je geen last hebt van ijzige kou. Zet wel van tevoren je sporthorloge aan, anders wordt dat lastig.

De handschoenen zijn niet volledig waterdicht, wat je van GORE-TEX wellicht wel zou verwachten, maar het grote voordeel is dat je handen hierdoor vrijwel niet gaan zweten. Uiteraard zijn de handschoenen wel waterafstotend, dus wat miezerregen is geen probleem. Let wel: het zijn dunne handschoenen, dus je hebt niet vanaf het begin warme handen. Je zal wel je best moeten doen om je bloedsomloop te stimuleren! Onze ervaring is dat ze met name erg prettig zijn om de scherpe randjes van de kou af te halen en als je handen eenmaal warm zijn, dan blijven ze heerlijk warm!

Wanneer gebruik je de handschoenen?

Indien het flink onder 0 is dan zijn de handschoenen wellicht niet dik genoeg, zeker niet als je een koukleum bent. Wij vonden de handschoenen het prettigst met hardlopen tussen de 0 en de 5 graden en bij harde wind of lichte regen rond de 8-10 graden. Daarnaast hebben we ze regelmatig gedragen in wintersportwanten, omdat ze dan helemaal perfect zijn (en je kan je skischoenen handiger vastmaken als je je wanten uit hebt, zonder dat je meteen bevriest!).

Ook met wielrennen, een sport waarbij je het toch sneller koud hebt dan bij bijvoorbeeld hardlopen, zijn de handschoenen perfect bij een graad of 10. Helaas moeten we je een beetje teleurstellen, want de komende periode gaat de temperatuur weer omlaag. Of is dat juist goed? Nu kun je de GORE-TEX handschoenen júíst goed gebruiken in de vroege ochtend!

Eindoordeel: als je snel koude handen hebt of de eerste tien minuten met hardlopen wat bescherming aan je handen wil, dan zijn deze handschoenen PERFECT! Je hoeft er niet mee te gaan wintersporten (behalve als extra tussenlaag), want daar zijn ze te koud voor. Al met al: top!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.