Menu
Interview

Interview | Aimy over haar grote liefde Azië

Een nieuwe rubriek op travelgirls.nl! Naast onze vaste rubriek FailFriday gaan we op zoek naar enthousiaste reizigers die hun leuke en minder leuke ervaringen met ons willen delen. Reizigers die al heel veel van de wereld hebben gezien of reizigers die net gestart zijn met het ontdekken van de wereld. Reizigers met hun eigen verhaal, want dat is waar travelgirls.nl om draait. In dit interview lees je over de grote liefde van Aimy: Azië en dan in het bijzonder Japan.

Vertel! Wie ben je, hoe oud ben je en waarom reis je zo graag?

Ik ben Aimy, 25 jaar en als echte bourgondiër verliefd op mijn woonplek, in het altijd gezellige Brabant. Avontuurlijk zijn heeft altijd wel in mij gezeten. Vroeger ben ik ieder jaar samen met mijn ouders, zus en broertje gaan kamperen. We zijn veel landen in Europa afgegaan, zoals Frankrijk, Spanje en Italië. Ik denk dat mijn reislust hier is ontstaan. Het buitenleven vind ik te gek.

Na de eerste grote reis buiten Europa – een rondreis door Indonesië – was ik verkocht.Deze reis was nog maar het begin en ik wilde zeker weten meer van de wereld zien. In 2014 ben ik samen met mijn vriend voor een half jaar door Zuid-Oost Azië gaan reizen en probeer sindsdien toch wel een paar keer per jaar op pad te gaan. Ik ben constant op zoek naar nieuwe culturen, steden, rituelen en tradities. Het vinden van leuke hotspots en geweldige eettentjes maakt reizen voor mij compleet. Vooral het eten eigenlijk, haha. Geen reis zonder een heerlijke lokale maaltijd.

[quote author=”Aimy over reizen” source=”” ]Ik ben constant op zoek naar nieuwe culturen, steden, rituelen en tradities[/quote]

Wat is jouw favoriete bestemming en waarom?

Oef, dat is een moeilijke! Ik denk toch wel mijn meest recente reis naar Japan. Japan heeft zoveel indruk op mij gemaakt, dat ik dit land aan iedereen wel kan aanraden. Dit land is het meest westerse Aziatische land dat ik ooit heb bezocht. Op het gebied van technische snufjes staat Japan op nr. 1 maar staat weer recht tegenover de eigen tradities en rituelen. Zo vind ik de begroeting geweldig. De mensen daar buigen niet één, niet twee, maar zelfs meer dan drie keer naar elkaar.

Het boeddhisme staat bijna overal centraal en is heel belangrijk voor de bevolking. Daarnaast vind je in Japan de meest te gekke gadgets, kun je je helemaal opsluiten in de arcadehallen en kijkt niemand ervan op als je in de stad Kyoto in kimono rondloopt. Zoals je wel merkt, raak ik niet uitgepraat over Japan, haha!

Heb jij een favoriete reisherinnering? Zo ja, welke?

Een van mijn mooiste herinnering is er eentje uit Sumatra, Indonesië. Tijdens mijn wereldreis hadden we al heel wat zonsopgangen gezien, maar ik heb er geen één gezien zoals op Sumatra. Via het internet had ik een gids gevonden die met ons meeging voor de klim op de vulkaan. Het was een pittige klim, midden in de nacht, dus ik vroeg me volgens mij wel iedere vijf minuten af waar ik mee bezig was! Na ongeveer een uur klimmen stonden we boven op de vulkaan.

De zon was nog niet op, maar de schemering alleen al sprak boekdelen. Toen eenmaal de zon op kwam, kleurde de lucht oranje, rood en blauw en het uitzicht was adembenemend. Samen met nog 5 anderen waren we de enige op de vulkaan en dat maakte het helemaal magisch. Een plekje voor mij bijna helemaal alleen! Deze plek heeft veel indruk op me gemaakt en zou ik echt nog eens naar terug willen gaan.

Wat is het ergste wat jij ooit meegemaakt hebt op reis?

Hmm, iets ergs heb ik eigenlijk nog niet echt meegemaakt. Gelukkig! Wel ben ik een aantal keer enorm ziek geworden. En dan niet een beetje misselijk. Nee echt voedselvergiftiging, met heel wat uren en dagen in de hotelkamer en op het toilet. Op die momenten heb ik ook echt gedacht waarom ik aan het reizen ben met een backpack en een klein budget in plaats van op een luxe oord. Maar eenmaal weer fit was ik dan ook weer direct klaar om verder te reizen en was ik toch weer stiekem alle lokale gerechten te proeven.

Welke bestemming vond jij echt tegenvallen? Waarom?

Laos is een land dat mij een beetje was tegengevallen. Laos staat bekend om de relaxte sfeer die er hangt en aangezien we daar wel aan toe waren had ik er vrij hoge verwachtingen van. Dat relaxte gevoel had ik niet helemaal in dit land. Nu moet ik bekennen dat ik in de hoofdstad, Vientiane, dus enorm ziek ben geworden, dus dat helpt natuurlijk ook niet helemaal mee.

Welke reis die je hebt gemaakt is voor jou het meest bijzonder? En waarom?

De reis naar Myanmar is voor mij toch wel de meest bijzondere ervaring geweest. Myanmar is een land dat nog niet enorm lang toegankelijk is voor toeristen en de tijd dat ik er ben geweest kon je dat aan alles merken. Er waren vrijwel geen pinautomaten, mobieltjes werkten niet en de telefooncel was niet meer dan een tafel met een telefoontoestel erop.

De accommodatieprijzen waren in verhouding wat duurder, puur omdat er nog maar zo weinig accommodaties waren. Aan het hele land kon je merken dat ze nog niet op toeristen waren ingesteld. Aan de ene kant maakte dit het reizen was lastiger, maar oh wat een geweldig land! De mensen daar zijn zo enorm vriendelijk en doordat er weinig toeristen waren, maakte dit het land nog interessanter.

Welk land staat bovenaan jouw bucketlist en waarom?

Jordanië! Wat lijkt mij dat een te gek land! Het prachtige Petra is een plek die ik persé wil bezoeken en even drijven in de dode zee is er ook eentje die ik van mijn bucketlist wil afstrepen. Eigenlijk wilde ik vorig jaar dit land al bezoeken, maar omdat Japan nog net iets hoger op mijn bucketlist stond, zijn we dat eerst gaan doen. Nou kan ik wel vertellen dat we plannen aan het maken zijn voor het najaar, dus wie weet dat Jordanië dan eindelijk op de planning komt te staan.

[quote author=”Aimy over Myanmar” source=”” ]Er waren vrijwel geen pinautomaten, mobieltjes werkten niet en de telefooncel was niet meer dan een tafel met een telefoontoestel erop.[/quote]

Wat is het meest indrukwekkende dat jij hebt meegemaakt op reis?

De kleine dingen tijdens het reizen maken mij altijd het meeste indruk. Zo komen mijn grootouders van oorsprong uit Indonesië, maar hebben ze na de bezetting het land moeten vluchten, naar Nederland. Hun ouderlijke huizen staan er nog wel en die heb ik tijdens mijn bezoek aan Indonesië bezocht. En ja, ze stonden er echt! Precies zoals de oude foto’s van vroeger. Het ene huis was helaas verlaten, maar het andere huis was een kledingwinkel geworden. Na een kort praatje met de eigenaar, mochten we zelfs naar het torentje van het huis, waar mijn oma het altijd over had, om die te bekijken. Heel bijzonder was dat!

Wat is jouw favoriete eten op reis?

Nasi rames special! Of nasi goreng, of babi ketjap, of saté ayam. Haha, moet ik echt kiezen?! Eten maakt voor mij het reizen compleet, dus ik kan echt niet zonder. Het liefst proef ik overal het lokale gerecht en zoek ik thuis of ze diezelfde ingrediënten ook in Nederland hebben. Maar Indonesisch eten is toch echt mijn favoriet. Het is ook eten waar ik thuis mee ben opgegroeid, dus vanaf het moment dat ik ging reizen door Indonesië kwamen mij die geuren zo bekend voor. Heerlijk!

Wat is de tofste accommodatie waar je ooit sliep?

Dat is denk ik toch wel de kamer die we kregen nadat we een trekkingstocht door de jungle van Bukit Lawang hadden gehad. Na het slapen in de jungle waren we wel toe aan een klein beetje comfort. Zonder dat we het wisten had de gids een accommodatie voor ons uitgezocht; een vrijstaand ronde kamer met een buitenbadkamer en veranda. En we zaten vlakbij de rivier, dus het geluid van het stromende water maakte het helemaal compleet!

Tot slot: wat is jouw favoriete uitspraak met betrekking tot reizen?

“I haven’t been everywhere, but it’s on my list”

Aimy, bedankt voor het delen van jouw enthousiasme over Azië. Veel van onze lezers zijn – net als jij – fan van Azië en zullen zich zeker herkennen in jouw verhalen. En eerlijk? Wij zouden ook zo weer een reisje naar Japan boeken, wat een bijzonder land blijft dat toch ook! Wil je Aimy blijven volgen? Ze heeft een eigen reisblog of volg haar op Instagram!

Lijkt het je leuk om jouw reiservaringen met ons te delen? Stuur ons dan een e-mail op redactie@travelgirls.nl en doe ook mee!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.