Menu
Verenigde Staten

Schelpen zoeken op Sanibel Island in Florida

Staat een road trip door Florida ook bij jou op de planning? Dan mag je Sanibel Island zeker niet overslaan! Sanibel Island staat bekend om de vele schelpen die je er kan vinden. Er is zelfs een wereldkampioenschap ‘schelpen zoeken’. Wil jij ook schelpen zoeken op Sanibel Island? Lees dan snel verder!

Het paradijs dat Sanibel Island heet…

Een road trip door Amerika gaat vaak gepaard met heel veel kilometer rijden. Dat is niet erg, maar daardoor kan het wel fijn zijn om af en toe lekker even niets te hoeven en te genieten. Sanibel Island is zo’n plek waar je heerlijk even een paar dagen tot rust kan komen. Geniet van de verse vis, de fijne drankjes en de relaxte laidback sfeer die hier zo sterk aanwezig is. Kies voor een hotel dat lekker aan het strand ligt en geniet van de zonsondergangen!

Schelpen zoeken op Sanibel Island

Sanibel Island bestaat bijna alleen maar uit schelpen. Sanibel Island ligt in een bepaalde stroom waardoor er een continue aanvoer is van schelpen.  De beste plekken om schelpen te zoeken op Sanibel Island zijn alle stranden aan de kant van de Golf van Mexico. Deze lopen vanaf de vuurtoren op zuidelijk Sanibel Island tot aan het noorden van Captiva Island. Captiva Island grenst aan de noordkant aan Sanibel Island. De schelpen spelen een belangrijke rol in het ecosysteem op Sanibel Island en mogen dus ook onder geen enkel beding levend worden meegenomen. Je vindt namelijk veel levende schelpen op het strand, een ontzettend schattig gezicht als ze gaan lopen.

Tips voor schelpen zoeken op Sanibel Island

  • Des te noordelijker je gaat, des te groter de schelpen worden. Over het algemeen worden de meest kleine schelpen in de buurt van de vuurtoren op Sanibel Island gevonden en de meest grote schelpen in de buurt van Captiva Island.
  • Je kunt het beste schelpen zoeken tijdens eb en in het bijzonder tijdens springtij of na een flinke storm in de Golf van Mexico. Springtij vindt plaats tijdens volle maan en de nieuwe maan.
  • Elke dag spoelen er nieuwe schelpen aan, dus trek er meerdere keren op uit om de mooiste schelpen te vinden.
  • Trek schoenen aan die nat mogen worden vanwege de scherpe randen van de schelpen. Breng een netzakje mee en een schep om af en toe wat zand om te scheppen.
  • Vergeet je niet in te smeren met no see um spray als je rond zonsopkomst of zonsondergang schelpen gaat zoeken. Dan voorkom je een heleboel jeukende beten!

Hoe kom je op Sanibel Island?

Sanibel Island ligt ten zuidoosten van Fort Myers. Je kunt Sanibel Island het beste combineren met een rondreis door Florida. Sanibel Island is binnen drie uur te bereiken van Miami of Tampa. Sanibel Island is verbonden met het vasteland via een tolbrug. Je hoeft dus niet te wachten op boottijden of andere onhandige vervoersmiddelen. De beste reistijd voor Sanibel Island is januari t/m maart. De temperatuur is dan op zijn best, echter zijn de accommodaties dan vanzelfsprekend drukker en duurder. Sowieso is Sanibel Island geen goedkope bestemming, reken op gemiddeld $150 per nacht per kamer. Het hotel waar wij verbleven was Sanibel Inn en een absolute aanrader!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.