Menu
Nederland / Zeeland

Deze tiny houses geven de mooiste herinneringen

Denk je nog weleens terug aan je oude familievakanties? De mijne waren steevast in Zuid-Frankijk, op de camping. Elk jaar ons hele hebben-en-houwen achter in de stationwagon, zakken snoep voor op de achterbank en tekenboeken voor het vermaak onderweg. Dat er om het uur gestopt moest worden voor een plaspauze en er wel minstens vijftig keer gevraagd was of-we-er-nou-al-waren, mocht de pret niet drukken. We trokken immers voor een paar weken in ons tijdelijke familiehuis: een stacaravan.

Oud-Hollands gezellig

Ik weet niet of het aan mijn voorliefde voor poppenhuizen ligt, maar ik vind stacaravans zó immens knus en gezellig. Het is een manier om een home away from home te hebben, zonder de loterij te moeten winnen. De herinneringen aan mijn gedeelde slaapkamer met mijn zusje, aan het eind van een zonnige dag zijn nog zo vers. Evenals de vette joekels van croissants waar we onze dag mee begonnen aan de tafel op het buitendek. Goh, ik krijg er gewoon weer trek in!

Zo hadden we de vaste traditie dat we rond lunchtijd rozig aankwamen bij de stacaravan, vaak een tikkeltje verbrand, om een vast moment met het gezin door te brengen. Een moment van rust, dutjes en een volle buik. Mijn moeder die mijn neus opnieuw insmeerde, mijn vader in de schaduw met een excursie-folder voor zijn neus en mijn zusje duttend op het gestoffeerde bankje in de stacaravan.

Chalet of stacaravan?

Waar mijn vader de persoon was die de route, locatie en dagjes weg uitvoerig plande, was mijn moeder hoofd campingselectie. Ze zocht altijd de mooiste plekken uit, óók op de landkaart van de camping zelf. Ik herinner me nog het twijfelkonten over de keuze tussen een chalet of stacaravan. Want welke is nu beter?

Chalets zijn vaak wat robuuster, groter en luxer in interieur. Ook hebben ze tegenwoordig alle technologie die je nodig hebt voor een moderne en aangename vakantie. Net zoals de trendy tiny houses die je nu overal kunt boeken. Op zoek naar een chalet in tiny house-stijl? Neem dan eens een kijkje bij “Bergjes”, waar ze de meest moderne soorten chalets te koop aanbieden.

Een stacaravan was uiteindelijk onze go-to. Budgetproof, gezellig en precies goed voor een gezin van vier. Mijn moeder viel het al snel op dat deze zich stiekem dichter bij het grote zwembad bevonden. En dan waren wij natuurlijk al snel blij!

Tiny house tips in Zeeland

Gelukkig hoef je niet twaalf uur in de auto te zitten voor een familievakantie (de zakken snoep zou ik wel aanraden). Zeeland is een van de meest populaire plekken om een stacaravan of chalet te boeken. Wie heeft Frankrijk immers nodig voor het strand! Zo zit je met de reistijd van één Netflix-aflevering al in je nieuwe cozy tiny house.

Benieuwd naar welke plekken go-to’s zijn? Bezoek dan deze onvergetelijke strandplaatsen in Zeeland:

  • Domburg
  • Westkapelle
  • Cadzand
  • Renesse (ja, echt!)

“Bergjes” heeft op deze plekken – en meer – stacaravans en chalets beschikbaar. Neem hier een kijkje: Stacaravan te koop Zeeland.

Ik zou iedereen een familieherinnering in een stacaravan aanraden. In Frankrijk of Zeeland, stacaravan of chalet: overal vind je zo de oerHollandse ‘gezelligheid’ terug.

Bergjes heeft onze Travelgirl Michelle geïnspireerd om deze blog te schrijven. Dit artikel is in samenwerking tot stand gekomen. Wij schrijven altijd eerlijk over onze ervaring. Het kan zijn dat er in dit artikel affiliatie links staan. Als je via deze links boekt dan ontvangen wij hier een kleine commissie voor. Dit kost jou niets extra en hierdoor kunnen wij mooie reistips voor jou blijven verzamelen. Dus mocht je na het lezen van dit artikel een reis boeken dan is het super als je dit via onze links kunt doen.

XOXO de Travelgirls

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.