Menu
Europa / Nederland

Dichtbij huis | Uniek overnachten onder de rook van Amsterdam

Warme zonnestralen op je gezicht. Een verkoelend briesje door je haren. Onder je kabbelt je schuitje rustig verder over de Hollandsche wateren. Wil je het ultieme zomergevoel ook nog even vasthouden? Goed nieuws! Voor een heerlijke vakantie hoef je echt ons land niet uit. Vlakbij het bekende en bruisende Amsterdam ligt namelijk een van de best bewaarde geheimen van Nederland. Ik heb het over de Laag Hollandse parel Monnickendam. Wij mochten hier uniek overnachten in dit gebied en we weten zeker dat jij dit ook wel tof lijkt!

Historisch paradijs Monnickendam

Noteer. Nu. Op de bucketlist: Monnickendam. Als echte Hollander moet je deze stad – rijk aan Hollandse cultuur – absoluut eens hebben bezocht. Zeker nu de temperatuur de afgelopen dagen zo hoog was is het héérlijk vertoeven in dit waterrijke gebied. Het idyllische stadje staat bomvol met historische huisjes, verbonden door gezellige straatjes. Wandel en aanschouw allerlei toffe gevelstenen, of laat je oog vallen op verschillende rijksmonumenten, zoals De Waegh. En wil je een culinair hoogstandje proberen? Vergeet dan vooral niet een pitstop te maken bij de (nog steeds geopende) visrokerij. Eten is en blijft natuurlijk de eerste levensbehoefte. Omnomnom!

De jachthaven van Monnickendam

Naast al het vertier in het stadscentrum biedt Monnickendam nog iets veel vetters, namelijk de grootste jachthaven van West-Europa. Tof om de grote hoeveelheid klippers en tjalken te bekijken of pak je picknickmand in en dobber rond op het Markermeer. En ongelooflijk maar waar, het wordt nog beter: je kunt er ook slapen! Midden in het scheepsgedruis staat namelijk een fantastisch stulpje waar je lekker kunt overnachten. Vanaf het water aanleggen is geen probleem, er is namelijk een eigen steiger. Ook wanneer je liever aan wal blijft is het er heerlijk. De relaxmodus gaat hier als vanzelf aan: het romantische uitzicht en de fijne ambiance maakt dit een perfect plekje voor jou en je lover. Maar wild girls: niet getreurd: ook voor een vriendinnenweekendje zit je hier perfect. Een flinke stapavond in Amsterdam is namelijk vlakbij en hier kun je in alle rust (én een stuk cheaper dan in onze hoofdstad) uitbrakken!

Hijs de zeilen, captain!

De accommodatie bestaat uit twee kamers genaamd Bakboord en Stuurboord. Wil je overnachten met een groter gezelschap, dan kan dat in de appartementen Midscheeps en de Kajuit. En als je denkt dat het schippersleven niet romantisch is, heb je het mis. In de loungebank bij dit pittoreske stulpje kun je ‘s avonds namelijk ook nog de zon zien zakken in de zee. Wat wil de mens, na een drukke dag varen of cultuur snuiven (lees: de geur van heel veel vis), nog meer?

Uniek overnachten in Nederland

Dus, of je nu een geboren kapitein bent of totaal niet gezegend met een paar zeebenen: hier moet je absoluut eens zijn geweest. Lees hier meer over de accommodatie zelf. Mocht mocht je nog niet genoeg hebben van deze prachtige streek, bezoek dan ook eens het leuke Edam, Volendam of Purmerend! Of zoek het iets verderop. In de buurt is namelijk ook hotspot de Zaanse Schans. Wist je dat je hier ook je eigen chocolade kunt maken? Ben je benieuwd waar, check dan ook nog even deze blog over het Cacaolab.

 

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.