Menu
Tips

Vakantiegevoel vasthouden: zó doe je dat!

Maandenlang werk je ernaar toe en dan is het ineens zo ver: de vakantie staat voor de deur! Waarschijnlijk heb je – net als de rest van werkend Nederland – maar een bepaald aantal vakantiedagen per jaar. Na een paar weken relaxen, cocktails en feestjes zit het er weer op: je moet weer aan het werk. Je wil natuurlijk je vakantiegevoel vasthouden, óók als je weer aan het werk moet. Wij geven je tips hoe je je vakantiegevoel zou lang mogelijk kunt vasthouden!

Ga aan de slag met je foto’s

Tegenwoordig maak je waarschijnlijk honderden foto’s op vakantie. Je hebt je smartphone er immers zo bijgepast. Iedere keer als je naar de foto’s kijkt die je hebt gemaakt word je weer helemaal blij. Het is dus tijd om aan de slag te gaan met je vakantiefoto’s! Maak een mooi fotoboek of laat je Instagram foto’s afdrukken. Hoe dan ook: bezig zijn met je vakantiefoto’s zorgt voor een extra lang vakantiegevoel!

Gebruik dat specifieke geurtje

Wat ons heel erg helpt om het vakantiegevoel langer vast te houden is om te kiezen voor een specifiek geurtje. Eigenlijk moet je dit doen vlak voordat je op vakantie gaat, omdat je dan een nieuwe geur kan kopen die je vanaf dan gaat gebruiken. Je slaat geuren namelijk op in het oudste gedeelte van je hersenen. Dat betekent dat het opnieuw ruiken van deze geur vrijwel altijd aan herinneringen gekoppeld is. Wij hebben soms zelfs jaren later nog ‘heimwee’ naar een specifieke vakantie als we een bepaalde geur gebruiken. Je vakantiegevoel vasthouden? Koop een nieuw geurtje. Dat is nog eens verwennerij!

Koop dat leuke souveniertje

Je vakantiegevoel vasthouden gaat natuurlijk het beste als je continu herinnerd wordt aan die specifieke vakantie. Hoe onbenullig sommige souvenirwinkeltjes ook lijken, het kan super leuk zijn om toch een herinnering op vakantie te kopen. Je hoeft niet per se een gek souveniertje te kopen, maar kies iets uit waar je gevoel goed bij is. Dat kan een mooie Spaanse waaier zijn die je aan de muur hangt of zo’n papieren lamp die je overal in Thailand ziet. Bedenk bij het kopen van een souvenir altijd welke herinnering het bij jou oproept. Op den duur heb je zo’n super tof reishuis met overal herinneringen aan de mooie vakanties die je hebt gedaan.

Neem wat rustdagen

Heb jij ook altijd het gevoel dat je een dag na je vakantie alweer toe bent aan vakantie? Dat is een teken dat je te snel weer begonnen bent met werken! Probeer altijd een aantal dagen te plannen nadat je terug bent gekomen van vakantie, dat geeft een heleboel rust. Of neem in de weken na je vakantie af en toe een dagje vrij of plan je weekenden gewoon even niet vol. Je gaat dan veel relaxter aan het werk en hebt niet het gevoel meteen weer geleefd te worden.

Maak een playlist op Spotify

Wij zijn fan van Spotify! Al voordat we op vakantie gaan maken we een lange playlist met alle nummers waar we vrolijk van worden. Het voordeel van Spotify is dat je makkelijk songs kan toevoegen als je op vakantie bent. Ben je lekker aan het nippen van je cocktail en hoor je een chill nummer voorbij komen? Dan voeg je die eenvoudig toe aan je playlist en heb je altijd de herinnering nog aan de muziek als je thuiskomt. Een betere manier voor het vasthouden van je vakantiegevoel is er niet!

Gebruik je televisie als schilderij

Dat klinkt misschien een beetje gek, maar wij streamen altijd onze vakantiefoto’s via de Chromecast naar de televisie. Dat betekent dat je de hele dag door getrakteerd wordt op herinneringen aan je vakantie. Wedden dat je er een instant vakantiegevoel van krijgt? Het is sowieso een hele leuk manier om je vakantiefoto’s nog eens terug te kijken. Krijg je mensen over de vloer? Super leuk om je chille playlist aan te zetten terwijl je vakantiefoto’s langzaam voorbij flitsen op het scherm. De ultieme chillavond!

Plan wat chille avondjes

Sowieso kan het geen kwaad om af en toe lekker uit eten te gaan, een dansje te wagen op de dansvloer en even niet aan sporten te denken. Het is namelijk echt funest voor het vasthouden van je vakantiegevoel als je meteen weer in je oude ritme vervalt. Schijnt de zon? Doe eens lekker spontaan en ga een hapje eten op het strand. Of plan een spontane (of geplande) stapavond met (vakantie)vrienden. Uiteraard neem je dan dat drankje dat je ook altijd bij die strandtent op Ibiza dronk. Toch?

Ga exotisch koken

Het is super leuk om de gerechten die je op vakantie hebt gegeten na te maken. Bedenk wat er allemaal in het gerecht zat, google er desnoods wat op los en ga een avondje aan de slag met het namaken van het gerecht. De geuren en smaken brengen je vast en zeker weer terug naar die avond in dat gave restaurant. Zo hebben wij inmiddels ons eigen recepten voor Turkse dürum en Amerikaanse hamburgers ontwikkeld. En de Thaise curry? Die komt eraan!

Het vakantiegevoel vasthouden

De beste remedie tegen een verminderd vakantiegevoel? Op vakantie gaan! Heb je niet zoveel werkdagen? We schreven ooit een artikel over hoe je toch 130 dagen per jaar kan reizen terwijl je fulltime werkt. Dus die smoes kun je niet meer gebruiken! Hoe lang kun je je vakantiegevoel vasthouden? Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat je het vakantiegevoel zo’n twee tot vier weken kan vasthouden. Dat heb je waarschijnlijk zelf ook al regelmatig ervaren, maar met bovenstaande tips is de kans het grootst dat je het vakantiegevoel zo lang mogelijk vasthoudt!

het vakantiegevoel vasthouden 2

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.