Menu
Nederland / Staycation / Tips / Uncategorized

Nederland | 7 steden combineren met een Escape room

We zitten nog steeds in corona tijd en dat is ook een tijd waarin we gewoon minder kunnen reizen, met de herfstvakantie voor de boeg kan je een poging wagen om binnen Europa nog een weekje weg te pakken, of je verblijft zoals veel Nederlanders op Nederlandse parken/campings. Waarom niet gewoon thuis blijven en elke dag een andere stad pakken? En gewoon ouderwets leuke dingen doen? Heb je al een keer een Escape room gespeeld bijvoorbeeld? Probeer er een keer een en kijk of het wat voor je is, kies niet een al te moeilijke om te starten en schroef daarna je niveau omhoog. Wij hebben er alvast een aantal voor je uitgetest en deze kunnen we je aanbevelen in combinatie met een leuke stad:

Wat is een Escape room eigenlijk?

Een escaperoom is een ruimte (of meerdere) waar je meestal voor circa 60 minuten in opgesloten wordt. Aan jou de taak om binnen 60 minuten door middel van spellen, raadsels, sloten en verbindingen je weer naar buiten te spelen. Er zijn Escape rooms die geheel in thema zijn met een eigen verhaal, die vinden wij persoonlijk het leuks. Luister dus ook goed naar de verhalen, daar vind je vaak ook tips en hints in terug om makkelijker naar buiten te komen.

Ook heb je Escape rooms 1.0 en 2.0, wat we hiermee bedoelen is dat de 1.0 versie vaak ‘gewone’ cijfer of makkelijke sloten heeft die je moet kraken, maar de 2.0 versie werkt vaak met mechanische installaties en heeft een hoog ‘James Bond/Indiana Jones’ gehalte. Kies je eigen favoriet.

Dagje Utrecht – The Break In

Oké, we trappen af met een Escape room The Break in van The Loophole, die net even alles anders doet, je moet namelijk inbreken in plaats van uitbreken ;). Jij bent voor een dag een inbreker, (Mission Impossible geluiden).

Dit is een leuke kamer om een keer te beginnen, hij zit een beetje in het midden qua moeilijkheidsgraad, maar de beleving is top. Er zijn zelfs acteurs die jij moet overtuigen 😉 zonder al te veel spoilers te delen, deze is perfect voor een dagje Utrecht. Speel hem met vrienden of familie, met zijn 4e is het best.

Helaas is The Loophole in 2021 permanent gesloten.

Dagje Utrecht 2 – Gajes in de Bajes

Het leuke aan deze Escape room Gajes in de Bajes, is dat je ook even een kijkje kan nemen in de oude gevangenis van Utrecht en naast de Escape room dus een leuke rondleiding zit. Bekijk de isoleercellen en zie hoe de gevangenen vroeger leefden.

Maar nu…. nu zijn jullie de gevangenen, en jullie willen kosten wat kost ontsnappen. Hoe ga je dat doen, hoe creatief zijn jullie?

Deze Escape room maakt ook weer gebruik van (bewakers) acteurs, die jullie te slim af moeten zijn als team. Hij is erg leuk om te spelen en te combineren met een dagje Utrecht.

Dit is een 1.0 kamer en speel deze kamer met maximaal 4 personen.

Dagje Veenendaal – The Submarine

Combineer de Submarine van The Circle, met een dagje Veenendaal of Utrechtse Heuvelrug omgeving. Bezoek het dierenpark in Rhenen of ga gewoon lekker uiteten. In deze Escape room bevind je je in een onderzeeër. (Het decor is echt leuk gemaakt). Je moet de wereld redden van een dodelijk virus die op het punt staat te ontploffen als bom, ontmantel de torpedo’s en red de wereld. Samenwerken in deze Escape Room is van cruciaal belang. Je speelt hem het beste met 4 a 5 personen.

Dagje Purmerend/Volendam – Romanov’s Bunker

Deze kamer is ideaal om te combineren met een dagje Purmerend, Volendam of omstreken. De winkelstraat van Purmerend zit echt letterlijk om de hoek.

Lees ook: NEDERLAND | DE LEUKSTE FIETSROUTE ROND VOLENDAM EN OMGEVING

Waan je terug in de tijd, en ontmantel een gevaarlijke bom van een voormalig Russische Generaal: Romanov. Speel Romanov’s Bunker van Best Escape Purmerend. Deze kamer is een combinatie van Escape room 1.0 en 2.0. Dat maakt het verrassend en afwisselend. Het decor is mooi gemaakt en je waant je echt even terug in de tijd in een Russische bunker.

Let Op: Enige ervaring met Escape rooms is wel handig. Maar deze organisatie heeft meerdere kamers ook die wat makkelijker zijn, zoals De Bank Kraak. Dus kijk naar je eigen niveau en kies dan een kamer.

Wij bevelen aan om Romanov’s Bunker met 4 a 5 personen te spelen.

Dagje Zwolle – The Mission

Deze kamer, The Mission van The Great Escape, was echt een van onze favorieten, lees deze blog verder voor onze absolute favoriet ;). Deze Escape room is een echte 2.0 kamer en je gaat helemaal op in het verhaal, incl acteurs en verassende wendingen 😉 No Spoiler alert.

Samen met je team ben jij uitgekozen voor een speciale missie. Je bent het beste special agent team dat ze konden vinden voor deze opdracht. Inclusief walkie talkies en kruipen door ventilatieschachten ga je aan de slag met jullie missie. Het is belangrijk dat je niet gespot wordt door. TumTumtumtumtummmmm tum (Mission Impossible geluiden weer)

Deze kamer duurt ook wat langer dan de standaard kamer, namelijk 75 minuten en geeft je dus extra speelplezier.

Speel deze kamer als je al wat andere kamers gespeeld hebt en deze speel je het beste met 4 personen. Team Alfa en Team Delta 😉 you ready?

Dagje Nijmegen – De Ramkraak

Nijmegen, wat een heerlijke stad en regio. Perfect voor een leuk dagje/weekendje weg. Inclusief deze Escape Room. Trommel je vrienden op en zet jezelf schrap voor de Ramkraak van Project Escape. Spring het busje in, maskers op en BAM! Jullie zijn zo door de muur…. pak waarvoor je komt en ben zo snel mogelijk weer weg!

Deze Escape room geeft je niet maximaal 60 minuten, hier draait het erom hoe snel jullie weer weg zijn en de ramkraak hebben voltooit.

Dit is een echte 2.0 kamer die je met max 4 personen zou moeten spelen, (jullie moeten wel in het busje passen uiteraard 😉 ). Wederom is de beleving helemaal top!

Dagje Noord Brabant – De Conciërge

Oké, we save the best for last. Dit is dus onze favoriet. De Conciërge van Kamer 237. Het enige is wel, deze kamer is alleen met 2 personen te spelen. Maar daarom ook weer makkelijk, want kunnen je vrienden niet? Doe dan deze relatietest en kijk hoe goed jullie écht kunnen samenwerken ;). Deze escape room ligt in Volkel. Dit is een klein schattig dorp in Noord Brabant. Alleen deze Escape room is de rit al waard. Zoek een lekker restaurant in de buurt en praat na over deze kamer bij een lekker maaltje.

Deze kamer zit zo leuk in elkaar qua details en qua spellen, het is totaal in thema en is super verrassend. Het verhaal gaat dat de laatste conciërge van dit hotel is ontslagen door de nieuwe bijzondere en befaamde directeur. Aan jullie de taak om op sollicitatie te gaan en te kijken of jullie de taak als conciërge kunnen waarmaken.

Deze kamer is niet voor niets de winnaar van de titel: “Beste uitstapje van Nederland”

Deze kamer is dus met max. 2 personen te spelen. En is een absolute 2.0 kamer. Hij duurt ook weer wat langer dan een standaard kamer, namelijk 75 minuten. Maak je CV maar alvast klaar voor deze sollicitatie 😉


WIL JE MEER LEZEN EN WETEN OVER UITJES IN EIGEN LAND? DAN VIND JE DEZE BLOGS MISSCHIEN OOK LEUK:

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.