Menu
Europa / Nederland

Nederland | De leukste fietsroute rond Volendam en omgeving

Wil jij komende zomer graag op vakantie, maar liever niet naar het Buitenland? Dan is een tripje naar Volendam een echte aanrader. De redactie van Travelgirls.nl ging lekker op meiden weekend en deelt in deze blog alle tips over de leukste fietsroute rond Volendam en omgeving.

Cruisen met de e-scooter

Een dag rondcruisen met een elektrische scooter van Rent & Event moet op je programma staan! Voor maar € 39,- per dag huur je er al een. Het is een betrouwbaar bedrijf met fijne medewerkers. Ze hebben twee verhuurlocaties. De eerste is gelegen in Volendam en de tweede op het vakantiepark van Europarcs de Poort van Amsterdam. Op dit park kun je ook een SUPplank huren of een kano.

Fietsroute Volendam en omgeving

Wij begonnen onze dag in Europarcs de Poort van Amsterdam. Hier kregen we een kleine uitleg over onze Escooters en welke route het leukst is!

Waar moet je op letten bij escooters?

 • De e-chopper rijdt ongeveer 25-29 km/u
 • Je hoeft geen helm op
 • Je hebt wel een scooter of autorijbewijs nodig
 • Hij is geschikt voor 1 persoon
 • Je bent bijna geluidloos, toeter of bel even als je achter iemand zit!
 • Je mag rent&event altijd bellen als er iets niet functioneert
 • Ze hebben een bereik van ongeveer 50km – die je op die dag echt niet rijdt!
Fietsroute Volendam en omgeving

Zuiderwoude

Wij vertrokken in de richting van Zuiderwoude. Dit is een schattig dorpje met typisch Noord-Hollandse huisjes. Onderweg zagen we boeren hun dames naar een andere wei brengen!

Fietsroute Volendam en omgeving

Monnickendam

Een ritje verder en we arriveren in monnickendam, we hebben zo veel plezier tijden het rijden dat we dubbelliggen. ZOEM!

We reden door om échte gastvrijheid mee te maken bij Bob&Co. Bob is een geweldig vriendelijke man die er zichtbaar van geniet om zijn restaurant te runnen. Zijn bekwame personeel loopt glimlachend over het terras en de kok maakt een heerlijke lunch! Je zit hier heerlijk aan het water. Je vindt dit leuke restaurant aan de havenstraat (oude haven) in Monnickendam.

Katwoude

Rijd je een stuk verder met de e-scooter dan kom je langs verschillende kaasboederijen. Het is erg leuk om een bezoek te brengen aan een kaasboerderij. Wij bezochten kaasboerderij de Jacobshoeve. Na een intro “Hoe wordt kaas eigenlijk gemaakt?” mochten wij zelf door de stallen lopen en ook de kalfjes bezoeken! Hoe snoezig?!

Volendam

Uiteindelijk zijn wij dan ook in Volendam terecht gekomen, rijdend langs dijken, weides en heel veel boerderijen! Erg pittoresk al deze Hollandse glorie.

In Volendam vind je de hoofdlocatie van Rent&Event, wij zijn even binnen gegaan en hebben Sandra en team verteld hoe leuk wij het vinden!

Tijdens je bezoek aan deze regio mag een verse haring niet ontbreken.

Travelgirl Lara genoot van haar visje schuin tegenover Rent en Event in Volendam. Botermals was hij… of zij, dat was niet meer te zien. Maar genieten deed ze er van! Je vindt meerdere vis tentjes verspreid over de dijk.

“Leg mij aan het infuus” schreeuwde wij toen we de Old Amsterdam winkel zagen op de dijk in Volendam. Tijdens het wachten op de volgende ferry naar Marken, genoten wij hier van een kaas borrelplank. Onze lunch hadden we net achter de kiezen dus het was iets te zwaar op de maag.

Marken

Met de ferry vanuit Volendam ben je in 30-40 minuten in Marken. Na aankomst reden we meteen naar de beroemde vuurtoren “het paard van Marken”. Ook hier rijd je weer langs eindeloze weilanden en dijken, we bleven maar “wow” roepen! In de zomer is dit een heerlijke route om uit te waaien en zon te tanken. Onze tip: neem een rugzak mee met nog een kleine snack of lunch, zodat je hier even van het uitzicht kan genieten!

De vaartijden van de Marken Express kun je hier vinden.

Deze blogs vind je waarschijnlijk ook interessant.

Hopelijk hebben we jou kunnen inspireren om het beste te halen uit je verblijf in Volendam. Heb je nog vragen of misschien wel tips schrijf het in een commentaar onder dit bericht.

No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.