Menu
Nicaragua

Nicaragua | Little Corn Island bezoeken

Het droomeiland Little Corn Island

Het klinkt al bijna als een droom: Little Corn Island. Little Corn Island is een van de mooiste plekken van Nicaragua en verdient daarom een speciale plek op travelgirls.nl! Mocht je naar Nicaragua gaan dan mag je dit eiland echt niet overslaan!

Het paradijs: de Corn Islands

Little Corn Island is onderdeel van de Corn Islands. In totaal zijn er twee eilanden: Little Corn Island en Big Corn Island. Little Corn Island is, zoals je vast al kunt raden,  het kleinste eiland van de twee. Er zijn geen grote wegen en het eiland wordt gedomineerd door natuur. Er rijden geen auto’s, brommers of ander verkeer, want alles is te voet te bereiken. Je kan trouwens ook fietsen huren voor als je niet zo’n wandelaar bent.

Het is een geweldig leuk eiland om een paar dagen tot rust te komen tijdens je lange reis. De mensen zijn super aardig en alles gebeurt wanneer het hen uitkomt. Je wordt niet belaagd door mensen of taxichaffeurs en de mensen zijn echt onwijs behulpzaam. Het voelt helemaal zen en leent zich daardoor dus uitstekend om echt even helemaal bij te komen.

little-corn-island

Gratis mango’s!

Little Corn Island hoort bij Nicaragua, maar men blijkt er echter geen Spaans te spreken. Handig voor ons Europeanen! Op Little Corn Island wordt Engels gesproken, dus je redt je makkelijk op dit eiland. Vanaf begin mei begint het mangoseizoen en kun je gewoon rijpe mango’s eten van de grond. Heerlijk! De beste reistijd is overigens in onze winter, dan heb je de grootste kans op droge dagen.

Naast lekker eten en relaxen kun je er ook prima snorkelen en duiken. Het water is erg rijk met dieren en de kans is zelfs vrij groot dat je haaien treft! Het duiken is niet duur en je kunt er zelfs goedkoop je PADI halen. Voor zo’n €300 heb je je PADI al in je zak! Mocht je van plan zijn om je PADI te gaan halen, dan kun je dit dus het beste op Little Corn Island doen. Na de intensieve duikdagen geniet je natuurlijk van een portie verse vis. Waarschijnlijk heb je de vis net zelfs voorbij zien zwemmen…

Goedkope hotels op Little Corn Island

De prijzen zijn niet spotgoedkoop, maar toch is het mogelijk om goedkoop te overnachten op Little Corn Island. Zo zijn Sea View, Dobedo en het Sunshine Hotel prima plekken om voor onder de €50 per kamer te overnachten. Duurder kan altijd, maar de leukste mensen tref je juist in de kleinere hostels, guesthouses en hotels. Elektriciteit is overigens niet altijd beschikbaar, maar men probeert in de avonduren zoveel mogelijk stroom te genereren.

Uitgaan op Little Corn Island

Als backpacker vind je het natuurlijk ook leuk om af en toe een lekker drankje te drinken en los te gaan op swingende beats. Little Corn Island is geen partyparadijs, maar dat maakt het misschien wel des te leuker. Er zijn enkele bars in het dorp waar je prima aan de Nicaraguaanse rum kan nippen. Ook de Reggaebar en de Happy Hut zijn leuke plekken om te dansen tot in de vroege uurtjes.

Hoe kom je op Little Corn Island?

Little Corn Island heeft zelf geen vliegveld, dus je zal altijd via Big Corn Island moeten vliegen. Een vlucht naar Big Corn Island is helaas niet goedkoop, je bent als snel €200,- kwijt voor een retourtje met La Costena Airlines. Het is overigens goedkoper om te boeken op het vliegveld in Managua, dat scheelt geld! Overigens is het ook mogelijk om met de boot naar de Corn Island te gaan, maar dat is alleen mogelijk vanaf Blue Fields. Een stuk goedkoper, maar reken er dan wel op dat je een aantal dagen onderweg bent vanaf Managua.

Big Corn Island kun je ook bezoeken, maar voelt veel minder paradijselijk dan Little Corn Island. Het is drukker, er is meer verkeer en het eiland is minder mooi. Ons advies is dus om direct naar Little Corn Island te varen vanaf Big Corn Island!

1 Comment

  • maloukoopmans@hotmail.com'
    Malou
    oktober 10, 2017 at 7:03 pm

    Leuke post! Ik ga in december naar Nicaragua en wil dan ook graag naar Little Corn island. Scheelt het heel veel als je het ticket op de luchthaven koopt?

    Reply

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.