Menu
Nicaragua

Nicaragua | Surfen op een vulkaan: must do!

Windsurfen en golfsurfen kennen we allemaal wel, maar wist je dat je ook kunt surfen op een vulkaan of van een enorme duin in de woestijn? Op meerdere plekken in de wereld kun je surfen op een vulkaan, maar een van de tofste plekken om dit te doen is in Nicaragua. Check it out!

Surfen op de helling van de vulkaan

Hoe het werkt? Je huurt een houten board, trekt een gezellig gekleurd pak aan, klimt omhoog en je zoeft naar beneden met zo’n 40 kilometer per uur! Oh en vergeet niet te gaan zitten, als je gaat staan weet je zeker dat je je evenwicht verliest, want het is ongelofelijk steil! Het is niet voor mietjes, want de tocht naar de top van de Cerro Negro is behoorlijk pittig. Je tilt je eigen spullen namelijk de vulkaan op. Naast een vrolijk pak krijg je ook handschoenen en een beschermende bril mee. De lavastukjes vliegen je namelijk langs de oren!

Neem genoeg water mee, want het kan erg warm worden tijdens het klimmen. En als je pech hebt waait het ook nog eens hard waardoor je met je plank bijna van de vulkaan afgeblazen wordt… Dat neemt niet weg dat je het niet moet proberen, want het is echt te gek om met zo’n vaart van de vulkaan af te roetsjen!

Tips voor surfen op een vulkaan

  • Boek bij een betrouwbaar bedrijf, dan weet je zeker dat je spullen in orde zijn;
  • Neem genoeg water mee, het kan best warm zijn!
  • Hoe verder je naar achter zit op je board, hoe harder je gaat;
  • Je moet redelijk sportief zijn, je moet namelijk zelf iedere keer weer helemaal omhoog klimmen;
  • Trek niet je beste kleren aan, ondanks het beschermende pak kan je toch je kleding beschadigen;
  • Neem je GoPro mee en bevestig deze op je bord of op je hoofd: fun gegarandeerd;

Het surfen op een vulkaan is te gek om te doen – wij vinden het zelfs vallen onder de extreme sports – maar wees je ervan bewust dat het best zwaar is!

Praktische informatie

Je boekt je tickets al vanaf €414 naar Managua, de hoofdstad van Nicaragua. De goedkoopste vliegtickets boek je op cheaptickets.nl! Een auto huur je het beste bij bekende huurmaatschappijen als Sunnycars en Sixt. Je kan natuurlijk ook de huurprijzen van de auto’s vergelijken op rentalcars.com, happycar.nl of momondo.nl! Zo weet je zeker dat je de goedkoopste huurauto boekt!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.