Menu
Nieuw-Zeeland / Oceanië

Nieuw-Zeeland | De 5 mooiste meren

Nieuw-Zeeland wordt niet voor niets weleens ‘het einde van de wereld’ genoemd. In de eerste plaats omdat het voor ons Nederlanders natuurlijk letterlijk aan de andere kant van de wereld ligt. Maar in de tweede plaats heeft Nieuw-Zeeland zo ongeveer alle mogelijke natuur in één land. Meren bijvoorbeeld, Nieuw-Zeeland heeft ongelofelijk veel mooie meren. Dit zijn de 5 mooiste meren van Nieuw Zeeland!

Lake Matheson

Lake Matheson ligt op het Zuidereiland, vlakbij de Fox Glacier. Zodra het windstil en onbewolkt is weerspiegelen Mount Cook en Mount Tasman met hun vele bossen in het meer. Het meer wordt dan ook niet voor niets Mirror Lake genoemd. Het is een van de mooiste wandelgebieden van Nieuw-Zeeland, met uitzichten op de Southern Alps. Jetty Viewpoint (ook wel Reflecion Pond genoemd) biedt het mooiste uitzicht van het meer, zeker als het windstil is.

Lake Matheson Lake Matheson ligt op het Zuidereiland, vlakbij de Fox Glacier. Zodra het windstil en onbewolkt is weerspiegelen Mount Cook en Mount Tasman met hun vele bossen in het meer. Het meer wordt dan ook niet voor niets Mirror Lake genoemd. Het is een van de mooiste wandelgebieden van Nieuw-Zeeland, met uitzichten op de Southern Alps. Jetty Viewpoint (ook wel Reflecion Pond genoemd) biedt het mooiste uitzicht van het meer, zeker als het windstil is.

Lake Waikeremoana

Lake Waikeremoana ligt in het Te Urewere National Park op het Noordereiland. Het is een van de beste gebieden in Nieuw-Zeeland om te wandelen. Het water van Lake Waikeremoana is ontzettend helder en steekt fel af tegen de groene bomen die om het meer staan. Het meer heeft overal inhammen en uitstulping die zorgen voor een grillig beeld. Het is daarom des te leuker om een boot of een kajak te huren om de enorme kliffen en donderende watervallen te bekijken. Neem genoeg zonnebrand en eten en drinken mee, zodat je een hele dag op het meer kan blijven.

Lake Tekapo

Lake Tekapo ligt op het Zuidereiland heeft een zeer bijzondere kleur: het water is namelijk ontzettend blauw. Dit komt doordat er stof vanaf de rotsen via de gletsjer in het meer terecht komen. Het meer is groot genoeg om een paar dagen te verblijven. Je kan er namelijk zwemmen, varen,  kajakken, vissen en hanggliden.

Hanggliden vinden we echt de grootste aanrader om te doen, want het uitzicht over het meer is fantastisch! Ben je niet zo’n held? Dan kun je er ook voor kiezen om een wandeling naar de top te maken. Mount John bereik je in ongeveer drie uur. Bij Lake Tekapo mag je het beroemde Church of the Good Shepherd niet overslaan. Vanaf het altaar is het uitzicht echt te gek!

Lake Taupo

Lake Taupo ligt op het Noordereiland en is het grootste meer van Nieuw-Zeeland. Het meer is een kratermeer, dat betekent dat het gevormd is door een vulkaanuitbarsting en daarna gevuld met water. Vanaf het meer heb je uitzicht op Mount Tongariro, Mount Ngauruhoe en Mount Ruapehu. Dit zijn alle drie vulkanen. Tussen mei en oktober staat vissen hier centraal. Je hebt daar wel een visvergunning voor nodig.

Je kan in het water zwemmen, hoewel het water enorm koud kan zijn. Bij de Acacia Bay liggen de Waipahihi-bronnen, waardoor het water daar warmer is. Een aanrader voor degene die niet zo van ijskoud water houden. Het meer leent zich prima voor windsurfen en paragliden. Sowieso is de omgeving te gek voor actiesporters: je kunt er raften, drift driven, bungee jumpen, skydiven, mountainbiken en aan lianen zweven.

Lake Hawea

Ook Lake Hawea ligt op het Zuidereiland. Het meer wordt aan alle kanten omringd door heuvels en bergen. Lake Hawea ligt naast Lake Wanaka, dus een prima combinatie om beiden te bezoeken! Het meer is perfect voor visfans vanwege de hoge concentratie zalm en forel. Verder kun je er zeilen, windsurfen en zwemmen.  De mooiste wandelingen maak je langs het meer richting Lake Wanaka. Op veel plekken kun je gratis kamperen, super gaaf!

Praktische informatie

Beste reistijd voor Nieuw-Zeeland: februari, maart, oktober en november
Vliegtickets vanaf €800 bij WTC.nl, Vliegtickets.nl of Tix.nl
Auto huren bij Sunny Cars

kajakken-in-nieuw-zeeland

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.