Menu
Nieuw-Zeeland / Oceanië

Nieuw-Zeeland | Een bezoek aan Hobbiton

Als je Nieuw-Zeeland zegt, dan zeg je Lord of the Rings. De meeste fans van de trilogie weten wel dat de films hier zijn opgenomen. Dit heeft het land nog meer toeristen opgeleverd, die de prachtige landschappen uit de film met eigen ogen willen aanschouwen. Dat geldt ook voor gebouwde sets zoals Hobbiton, het hobbitdorp met de bekende, kleurrijke huisjes waar Frodo en Bilbo wonen. Wil jij ook graag een bezoek aan Hobbiton brengen? Hier lees je hoe!

Een bezoek aan Hobbiton

Hobbiton vind je in Matamata, een klein dorpje een eindje buiten Rotorua. Reis je in Nieuw-Zeeland met een huurauto of camper, dan kun je zelf naar Matamata rijden. Als je geen eigen vervoer hebt, kun je een speciale bus nemen die je oppikt in Rotorua. Een bezoek aan Hobbiton moet je van tevoren boeken, want het kan er erg druk zijn. Het is niet toegestaan om in je eentje over de set rond te wandelen. Er loopt altijd een gids met je mee.

Wat ga je zien?

Op de set zie je Hobbiton, precies zoals het in de films ook is. De huisjes zijn niet met de computer gemaakt: Hobbiton bestaat echt! Wij moesten zelfs een beetje voorzichtig zijn op de set, omdat ze destijds nog bezig waren om The Hobbit-trilogie te filmen. Je gids zal je meenemen langs de huisjes en enkele bekende filmlocaties. Zo zie je Bilbo’s huis, met daarachter de (compleet neppe!) boom waar Gandalf en Bilbo pijp roken in The Fellowship of the Ring. Verder zie je de plek waar Bilbo zijn 111e verjaardag viert in de film en natuurlijk de pub The Green Dragon. Op die laatste locatie krijg je een drankje aangeboden om de tour af te sluiten. Ook is er een uitgebreide winkel aanwezig voor al je souvenirs.

Je Hobbiton-gids

Je moet natuurlijk een beetje geluk hebben bij je bezoek aan Hobbiton, maar onze gids was echt top. Zijn naam was Eric, hij was al vér boven zijn pensioenleeftijd, maar hij vond het werk te leuk om ermee te stoppen. Eric was duidelijk een echte fan, en vertelde ons allerlei details uit de film. Wist je bijvoorbeeld dat de dochter van Sam die je in het laatste stuk van The Return of the King ziet ook echt de dochter van acteur Sean Astin is? Verder zal ik nog niet te veel details verklappen, want het is veel leuker om ze van je gids te horen 😉


De Hobbiton-ervaring

Als je een fan bent van Lord of the Rings, moet je hier echt geweest zijn. Daarbij zit wel een kanttekening: het is erg druk op de set en je hebt niet enorm veel tijd. Een tour vanuit Rotorua duurt 4,5 uur, inclusief de tijd voor vervoer. Soms voelden we ons wel een beetje opgejaagd op de set, want we moesten telkens vrij snel doorlopen. Dat is zonde, want de tours zijn niet goedkoop. Toch zouden we een bezoek aan Hobbiton niet overslaan. Het is gewoon té leuk!

Praktische info voor een bezoek aan Hobbiton

Prijs

Tour vanuit Rotorua: $119 voor volwassenen (17+), ca. €70 afhankelijk van de wisselkoers
Tour vanuit Matamata: $84 voor volwassenen (17+), ca. €50 afhankelijk van de wisselkoers

Adres

501 Buckland Road
Hinuera
Matamata 3472
New Zealand

Speciale evenementen

Wil je meer dan een gewone tour? Je kunt in de zomer ook een avondtour boeken bij Hobbiton, inclusief een banket waar een hobbit u tegen zou zeggen. Ook is het mogelijk om in de buurt van Hobbiton te overnachten. Extra speciaal is een bezoek aan Hobbiton op 22 september 2018, International Hobbit Day. Bekijk de site om te kijken wat er allemaal georganiseerd wordt op deze dag.

Oh, en je kunt ook in Hobbiton trouwen. Just saying… 😉

Heb jij al een bezoek aan Hobbiton gebracht? We zien graag je foto’s in de comments!

 

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.