Menu
Interview

Interview | Guiselaine over de Camino de Santiago

Leuk dat je weer komt kijken! Naast onze vaste rubriek FailFriday gaan we op zoek naar enthousiaste reizigers die hun leuke en minder leuke ervaringen met ons willen delen. Reizigers die al heel veel van de wereld hebben gezien of reizigers die net gestart zijn met het ontdekken van de wereld. Reizigers met hun eigen verhaal, want dat is waar travelgirls.nl om draait. In dit interview met Guiselaine lees je over dieren op Kangaroo Island en de landen die nog op haar bucketlist staan!

Vertel! Wie ben je, hoe oud ben je en waarom reis je zo graag?

Ik ben Guiselaine Capella, ondernemer en 39 jaar oud! De wereld heeft zoveel mooie plekken en daar moet je van genieten. Dat kan alleen als je daar bent en het ervaart. De natuur is vaak overweldigend mooi en daar kan ik ontzettend van genieten.

[quote author=”Guiselaine over ziek worden op reis” source=”” ]Maar ook pijnlijk om daar in de middle of nowhere je psychische kwetsbaarheid te ontdekken[/quote]

Wat is jouw favoriete bestemming en waarom?

Ik heb niet echt een favoriete plek, maar ik kies altijd wel natuur uit in de landen die ik bezoek. Daar kan ik intens van genieten. En er zijn zoveel plekken die ik nog wil bezoeken dat een tweede keer naar dezelfde plek er nog niet in zit.

Heb jij een favoriete reisherinnering? Zo ja, welke?

Mijn favoriete reisherinnering is mijn reis naar Kangaroo Island, Australië (vlakbij Adelaide). Wat een rust en mooie natuur! Ik ging toen ik bij het strand verbleef iedere dag naar de zee om dolfijnen te spotten. Ze kwamen ook iedere dag langs. Zo mooi en gaaf. Op Kangaroo Island zijn de dieren ook niet zo bang. Ik deelde een bank met een meeuw. Ik kon eromheen lopen en allerlei foto’s nemen en de meeuw bleef gewoon zitten. En bij het hotel waar ik vrijwilligerswerk via WWOOF deed hadden we een moeder koala en baby in de boom zitten bij de ingang. Iedere dag gingen we die groeten en gasten erop wijzen. Heel bijzonder.

Wat is het ergste wat jij ooit meegemaakt hebt op reis?

Dat is toch wel dat ik ziek werd in Mongolië en in het psychiatrisch ziekenhuis belandde waar niemand Engels sprak. Een hele beleving en met handen, voeten en tekenen kom je dan in de communicatie een heel eind. Maar ook pijnlijk om daar in de middle of nowhere je psychische kwetsbaarheid te ontdekken. Dan voel je je wel even eenzaam in Verweggistan. Maar het heeft me nooit belet om weer te gaan reizen gelukkig.

Welke bestemming vond jij echt tegenvallen? Waarom?

Als ik echt iets moet kiezen is het de oostkust van Australië. Dit vond ik te toeristisch, maar desondanks heb ik erg genoten van de natuur daar.

Welke reis die je hebt gemaakt is voor jou het meest bijzonder? En waarom?

De Camino de Santiago lopen vanuit Lissabon naar Santiago de Compostella. Het vergt een oerkracht van je om iedere dag weer kilometers te maken ondanks je  pijnlijke spieren. Maar er zijn ook hele mooie ontmoetingen met mooie mensen en het ontdekken van jezelf hoeveel kracht en doorzettingsvermogen je hebt om door te gaan tot je aankomt, iedere kilometer weer. Ook heb je tijd om na te denken over je leven in de uren die je wandelt.

Welk land staat bovenaan jouw bucketlist en waarom?

Er staan twee landen erg hoog op mijn bucketlist, namelijk Buthan en Chili. Buthan omdat het land het bruto nationaal geluk heeft in plaats van geld als uitdrukking van welvaart van het land en de mooie tempels in de rotsen. En Chili om de woestijn en Patagonië in het zuiden, lijkt mij fantastisch om te bezoeken.

[quote author=”Guiselaine over reizen” source=”” ]Reizen doe je niet alleen om de mooiheid van de aarde te zien, maar ook om jezelf te leren kennen[/quote]

Wat is het meest indrukwekkende dat jij hebt meegemaakt op reis?

Met de trein door de Alpen van Nieuw-Zeeland en dat een stuk niet meer per trein gemaakt mocht worden omdat het te gevaarlijk was. De machinist deed dat stuk met een lege trein en wij gingen in de bus over smalle paden met daarnaast een diep ravijn. Soms mooi met rivieren en landschappen en soms afschuwelijk met auto- en treinresten van ongelukken.

Wat is jouw favoriete eten op reis?

Tropisch fruit dat vers geplukt is van de boom of verse juice en smoothie gemaakt van die tropische vruchten.

Wat is de tofste accommodatie waar je ooit sliep?

In Jordanië in de Wadi Rum in een tent. Wat een mooie nacht vol geluiden en de heldere sterrenhemel. Interessant en ook spannend te gelijk, omdat je allerlei dieren hoort en niet weet hoe ver weg ze zijn. 

Tot slot: wat is jouw favoriete uitspraak met betrekking tot reizen?

Reizen doe je niet alleen om de mooiheid van de aarde te zien, maar ook om jezelf te leren kennen.

Guiselaine, bedankt voor jouw super enthousiaste antwoorden en voor het delen van jouw liefde voor reizen. 

Lijkt het je leuk om jouw reiservaringen met ons te delen? Stuur ons dan een e-mail op redactie@travelgirls.nl en doe ook mee!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.