Menu
Uncategorized

Wereldreis | Voor iedereen een wereld van verschil

Een wereldreis maken: het verschil zit tussen het willen en het daadwerkelijke gaan. Voordat je op wereldreis gaat zijn er natuurlijk enkele dingen die je jezelf af moet vragen. Zo weet je in ieder geval zeker dat je de reis tegemoet gaat waar je naartoe geleefd hebt. Wij hebben verschillende vragen voor je op een rijtje gezet. Hopelijk kun je je voordeel ermee doen!

#1 Wat is voor jou een wereldreis?

Vraag jezelf af wat jij onder een wereldreis verstaat. Is dit voor jou puur een half jaar reizen? Of wil je echt naar verschillende continenten? Voor veel mensen zit hier een enorm verschil in. Sommigen gaan een maand naar Thailand en zien dit als wereldreis. Anderen kijken eerder naar het aantal maanden dat je weg bent. Dan is een half jaar Zuid-Oost Azië een wereldreis. Maar wat vind jij? Vraag het jezelf eens af en je hebt het eerste begin van je ‘wereldreispuzzel’.

#2 Ga je alleen of wil je samen met iemand gaan?

Bedenk natuurlijk goed dat je nergens snel alleen zult zijn. Alle soloreizigers zitten in hetzelfde schuitje en zo wissel je gewoon van reisgezelschap. Die vrijheid heb je nu eenmaal. Maar aan de andere kant: wat is nu mooier dan een wereldreis te maken met je geliefde of vriendin met dezelfde passie en dromen? Je voelt vaak zelf wel aan wat je voorkeur heeft. Tip: er zijn ook sites waar je reisgezelschap kan zoeken. Maak dan wel goede afspraken voor als het niet blijkt te werken.

#3 Welke landen wil je per se toevoegen aan je route?

De reisliefhebbers onder ons hebben allemaal wel een ‘must see’ lijstje. Een wereldreis is de perfecte kans om deze landen te bezoeken! Denk er wel goed over na of je deze landen wil combineren met je wereldreis of dat je ze liever nog eens apart bezoekt. Kijk hier vooral naar het budget per land en wat je er graag zou willen doen. Het zou zonde zijn als je er maar naartoe gaat om te kunnen zeggen dat je er geweest bent. Kwaliteit gaat altijd boven kwantiteit. Reis je samen? Spreek dan je wensen uit. Zo weet je of je op één lijn zit en kun je altijd nog beslissen om uiteindelijk alleen te gaan. Sta wel open voor elkaars ideeën! Het gaat immers om een wereldreis, dus ontdekken zul je sowieso! Begint er al een route te ontstaan?

wereldreis voorbereiden

#4 Hoe lang wil/kan je gaan?

Een belangrijke vraag natuurlijk. Neem je ontslag, pak je onbetaald verlof of een tussenjaar? Het zijn allemaal vragen die meetellen bij je beslissing hoe lang je weg zal gaan. Dit hangt natuurlijk ook samen met je (dag)budget. Door research te doen weet je binnen no time wat het dagbudget van je bestemming ongeveer zou moeten zijn. Tip: neem het dagbudget altijd wat ruimer en tel hier alles bij op, dus óók activiteiten. Zo heb je wat speling en kan het alleen maar meevallen! Vraag jezelf ook af waar jij je geld voornamelijk aan uit wil geven. Ga je voor een burrito op je lokale markt of wil je toch liever fancy uit eten? Rekenen maar…

#5 Wat zijn je prioriteiten?

Je globale route is er. Je weet wat je budget moet zijn voor vertrek. Dat zal voor velen tegenvallen, want als je nog niks gespaard hebt is er nog een hele weg te gaan. Toch willen sommigen zo snel mogelijk gaan en staat een budgetreis voorop. Sta er dan wel bij stil dat sommige landen te duur zullen zijn en dat je hier minder lang kan blijven. Het kan ook zijn dat je deze landen moet schrappen of uit moet stellen voor een andere keer. Ga je toch voor je droomreis, maar moet je wel nog een tijdje sparen? Gebruik dan spaardoelen. Zo leer je alvast goed met je geld om te gaan en het niet aan ‘onnodige’ dingen uit te geven!

#6 Wil je van tevoren iets vastleggen?

De laatste belangrijke vraag: koop je alleen een enkeltje en that’s it? Of wil je toch al vooraf wat vastleggen? Wij Nederlanders zijn echte planners, dus probeer dit juist los te laten als je aan het reizen bent! Geniet van je vrijheid! Je moet niks. Dat is weer iets voor in Nederland. Leg alleen de dingen vast die je op je reis zelf niet wil regelen. Neem als voorbeeld een vliegticket naar een ander continent. Moet het binnen je route liggen? Of mag het ook afwijken? Zo kan het zijn dat je tijdens je reis, op basis van goedkope vluchten, via een ander land je reisbestemming pas bereikt. Heerlijk toch?

Natuurlijk zijn er nog meer vragen en keuzes bij het voorbereiden van een reis. Dit is ook maar een begin, maar als je er eenmaal mee bezig bent ga je zelf nog wel even door. Zo is er ook al een blog voorbij gekomen voor tips om te sparen voor je reis! Heb jij nog andere vragen die belangrijk zijn? Reageer dan even! Zo kunnen we allemaal een beetje wegdromen over de volgende (wereld)reis! Op de volgende blog vind je nog meer informatie over wereldreizen en bestemmingen!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.