Menu
Colombia / Zuid-Amerika

Colombia | Hiken naar The Lost City

In het noorden van Colombia ligt het gebergte Sierra Nevada. Middenin de bergen ligt The Lost City, oftewel in het Spaans Ciudad Perdida. Deze verloren stad is eeuwenlang geleden gesticht door de inheemse bevolking van Colombia, die er nog steeds ieder jaar rituelen uitvoert. Een super mooie plek met een rijke en interessante geschiedenis. De route ernaartoe is misschien nog wel het mooist! Rhiannon legde deze route af en vertelt enthousiast over haar ervaring. “De tocht was zwaar, maar dat was het meer dan waard!”

De enige manier om The Lost City te bereiken is lopend of eventueel per paard. Het is een hike van 30 km heen en een flinke klim. Je kunt deze hike doen in 4, 5 of 6 dagen. Hoewel het een zware route is door de bergen met een temperatuur van 30 graden, is het toch een hike die voor iedereen geschikt is. Je hoeft dus geen professionele hiker te zijn om het avontuur aan te gaan. Zelf heb ik gekozen voor een hike van 4 dagen, want dit paste het beste in mijn reisschema. Ik vond het een super ervaring en zou het iedereen aanraden die net zoals ik erg van de natuur houdt. Natuurlijk is het een zware tocht, maar aan het einde kun je erg trots op jezelf zijn en ben je weer een avontuur rijker.

Dag 1: een rustig begin

Op de eerste dag verzamelt je groep bij de reisorganisatie bij wie jij een tour hebt geboekt. Het boeken van een tour kan maximaal tot een dag van tevoren en er zijn veel reisorganisaties die dit soort tours aanbieden. Zelf ben ik met Expotur gegaan en dit kan ik iedereen aanraden. Het eten, de service, de gids en de accommodaties zijn ontzettend goed!

De eerste dag reden we zo’n 2 uur naar het beginpunt van de tour. We startten met een flinke lunch om de hike goed te beginnen. Rond 13:00 uur begonnen we met lopen en rond 17:00 uur kwamen we in het eerste kamp aan. Hoewel de eerste dag al zwaar was, was dit de kortste dag van de hele hike.

Dag 2: een zware tocht

Iedere dag werden we om 05:00 gewekt om te ontbijten en begonnen we om 06:00 uur met lopen. Erg vroeg dus, maar aangezien je ’s avonds rond 21:00 uur in bed ligt ben je toch uitgerust. Deze dag hebben we ongeveer 8 uur gewandeld, wat flink zwaar was. Tussen de middag kregen we weer een stevige lunch en tijd om uit te rusten. Een van de fijnste en mooiste dingen is dat ieder kamp aan een rivier gevestigd is en je dus na het zweten lekker in de rivier kan duiken vanaf de rotsen.

Dag 3: aankomst in de Lost City

Na een uur wandelen, de rivier oversteken en meer dan 1100 trappen beklimmen bereikten we op de derde dag The Lost City. Ongelofelijk mooi en vooral de geschiedenis die zich hier in de bergen heeft afgespeeld is heel erg interessant. In The Lost City hadden we wat tijd om rond te kijken en kregen we veel over de geschiedenis te horen. Daarna volgde weer een hike van ongeveer 5 uur om het een-na-laatste kamp te bereiken.

Dag 4: terug naar het begin

Om 05:00 uur werd iedereen weer wakker, uitgeput maar met heel veel positiviteit om de hike tot een goed einde te brengen. De laatste dag was wederom een erg zware dag met een hike van ongeveer 8 uur. Daarbij regende het ook, wat de bergen erg glibberig maakte. Rond 13:30 kwamen we aan op het eindpunt! We waren super blij en trots; wat een ervaring! Hier wachtte weer een grote lunch op ons en daarna een rit terug in het busje van 2 uur.

Wauw, wat een ervaring! Aan de foto’s kun je zien wat een ontzettend mooi landschap deze hike biedt. Krijg je ook al kriebels om op avontuur te gaan naar The Lost City?

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.