Menu
Algemeen

Frequente vlieger? Dan herken je deze irritante dingen vast ook!

Ben je gek op het ontdekken van nieuwe plekken en nieuwe culturen? Dan stap je er vast ieder jaar weer voor in het vliegtuig. Of, net als wij, wel meer dan één keer per jaar. Zuid-Afrika, Australië, Zweden, Micronesië… Je kan het zo gek niet bedenken of wij willen er graag voet aan wal zetten! Helaas zul je voor de meeste verre bestemmingen toch echt het vliegtuig moeten pakken en er zijn maar weinig dingen zo irritant als vliegen. Wedden dat jij deze acht irritaties herkent als je veel vliegt?

#1 Die lange onnodige rijen…

Je snapt niet waarom mensen een uur lang in de rij gaan staan om te boarden. Zittend wachten is toch veel fijner? Dus: voortaan pas aansluiten in de rij als er nog maar maximaal vijf mensen voor je staan. Pas wel op dat je niet te lang op je kont blijft zitten, waardoor je je vlucht weleens zou kunnen missen

#2 De horrorgeluiden op de WC

Ben je eindelijk over je smetvrees heen gestapt en heb je je blaas geleegd op de wc, staat de volgende uitdaging je te wachten… Doortrekken in het vliegtuig! Je bent echt niet de enige die snel haar handen over haar oren doet nadat je press hebt ingedrukt om door te spoelen… Dat geluid! Echt de horror!

#3 Dringen bij de bagageband

Dat snappen we dus echt niet hè: waarom wil iedereen per se vooraan staan bij de bagageband? Je koffer komt heus wel voorbij en het scheelt heel veel irritatie als je dat gewoon vanaf een afstand bestudeert… Heb jij toevallig ook een zwarte of blauwe koffer? Overweeg dan om een andere koffer met een felle kleur aan te schaffen. Je herkent je koffer dan veel sneller en je kunt vanaf een afstandje de band in de gaten houden. Nog leuker: versier je koffer met allerlei gezellige kleurtjes en stickers. Zo valt je koffer ook snel op!

#4 Chicken or pastaaaa?

Het lijkt wel alsof ze tegenwoordig alleen nog maar kip of pasta op je vlucht hebben. Je kunt vaak kiezen uit twee maaltijden: een maaltijd met vlees en een maaltijd met pasta. De vleesmaaltijd bestaat vaak uit kip en de pastamaaltijd is meestal vegetarisch. De stewardessen veranderen in een soort robots als ze langskomen met hun karretje. Je kan het woord chicken or pastaaaa inmiddels toch niet meer horen? En eenmaal bij jouw zitplaats aangekomen hebben ze alleen nog chicken… Tip: wil je zeker zijn van een vegetarische maaltijd, bestel dan van tevoren bij de luchtvaartmaatschappij een vegetarische maaltijd (dat is bijna altijd gratis). Bijkomend voordeel: je krijgt ook als eerste eten!

#5 Laatkomers…

Niets is irritanter dan zelf netjes op tijd op het vliegveld zijn om je vlucht te halen als er halverwege de wachtrij voor de veiligheidscontrole ineens allerlei commotie ontstaat omdat er mensen zijn die te laat van huis vertrokken zijn en nog voorrang krijgen ook. Grr! Niet dat het ons nooit overkomt hoor, maar toch!

#6 Alle medepassagiers

Zit je heerlijk een filmpje te kijken op het scherm in de stoel voor je, gaat je scherm continu heen en weer omdat de persoon voor je niet stil kan zitten. Of mensen die achter je zitten die zich aan jouw stoel optrekken om op te staan. Of kinderen die spelletjes spelen op het touchscreen van hun stoel, zodat jij steeds gelanceerd wordt als je probeer te slapen. Hmm, medepassagiers zijn gewoon vervelend, maar je moet er wat voor over hebben om op reis te gaan…

#7 Wachten…

Als wachten niet je sterkste kant is, is vliegen vast niet jouw favoriete bezigheid. Wachten bij de incheckbalie, wachten bij de paspoortcontrole, wachten bij de bagagecontrole, wachten bij de gate, wachten in het vliegtuig, wachten bij de douane op de plek van bestemming… maar het is altijd voor een goed doel, toch? Voor je het weet zit je met een grote cocktail op het mooiste strand van jouw bestemming!

#8 Aaaaaah!

We mogen het eigenlijk niet zeggen, maar we vinden huilende baby’s toch best wel irritant. Lig je net lekker te ‘slapen’, hoor je ineens dat geblèr in je oor. En ja, we weten dat ze er niets aan kunnen doen en dat het voor ouders misschien nog wel vervelender is dan voor de medepassagiers, maar toch… We mogen er best wat van vinden, toch? Let it gooooo.

Maar… Het is het natuurlijk allemaal waard! Hoe lang je ook moet vliegen en hoe irritant de dingen op je vlucht ook zijn, uiteindelijk ga je weer een mooi avontuur tegemoet waar je vast en zeker de mooiste foto’s en verhalen weer mee naar Nederland zal nemen. En wat is dan twaalf uur op die mooie weken reizen die je tegemoet gaat? Niets toch?

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.