Menu
Algemeen / FailFriday

FailFriday | Waarom je nooit je bikini moet vergeten…

Reizen, het hoort leuk en ontspannend te zijn, maar soms gaat er weleens wat mis!
Op FailFriday vertellen travelgirls hun failmomentjes. Er achteraf om lachen is het beste wat we kunnen doen toch? Er is ook ruimte voor jouw failmoment! Lees snel verder om te ontdekken hoe jij jouw failmoment kan delen met de lezers van travelgirls.nl!

Het FailFriday moment van… Lara!

Mijn grootste FailFriday moment kan goed op een vrijdag plaats hebben gevonden. Het is inmiddels vijf jaar geleden en ik was op stage in Suriname. Alleen op reis om het land en de cultuur te leren kennen. Vrienden maken gaat best vlot wanneer je alleen op reis bent. Het eerste reismaatje dat ik leerde kennen was Maartje. Vanaf het moment dat we voor de douane stonden te wachten en ze mij spontaan aansprak waren we vriendinnen.

Maartje sprak steeds over twee meisjes die ze kende van het vrijwilligerswerk dat ze deed: Marieke en Aimeé. Maartje wilde ons graag aan elkaar voorstellen. De drie meiden vroegen of ik met ze mee wilde naar ‘Zin’ om een drankje te doen. Dit klonk wel erg leuk, dus sprak ik op een middag na stage met ze af, ervan uitgaande dat Zin een café zou zijn…

Op naar Zin!

Als een echte Nederlander deed ik alles op de fiets, zo ook in Suriname. Dit was behoorlijk afzien vanwege het tropische klimaat dat Suriname kent. Bezweet – en lichtelijk gefrustreerd omdat de straatnamen niet klopte met de kaart die ik meegenomen had – kwam ik bij Zin aan. Daar zag ik de meiden liggen aan de zwembadrand. Op een ligbedje in de zon, nippend van een glas met een tropisch sapje… Kak, ik had geen bikini bij me…

Op bikinijacht in Paramaribo

Gelukkig ben ik oplossingsgericht ingesteld en vertelde de meiden dat ik even langs de Chinese winkeltjes op de hoek ging kijken voor een bikini. Na een verhitte zoektocht kwam ik tot de conclusie dat er in de wijde omtrek geen bikini te vinden was… Mijn creatieve en lichtelijk oververhitte brein zocht paniekerig naar een oplossing. In een klein winkeltje kocht ik uiteindelijk de spullen die mijn middag zouden redden.

Boerenzakdoeken en roze onderbroeken

Snel haastte ik weer naar de meiden toe. Een snelle omkleedsessie in een van de hokjes en mijn inmiddels totaal bezweette lichaam zou eindelijk verkoeling vinden in het zwembad! Niet in bikini weliswaar, maar die mooie zwemmiddag zou mij niet meer ontnomen worden. In dat kleine winkeltje op de hoek heb ik namelijk een mooie oplossing gevonden. Ik kocht twee gele boerenzakdoeken en een roze onderbroek! De zakdoeken heb ik aan elkaar geknoopt om zo twee driehoeken te creëren die mijn borsten zouden bedekken. De roze onderbroek zou in mijn ogen prima kunnen fungeren als zwembroek.

In de schijnwerpers

Toen ik trots het kleedhokje uit kwam, draaide letterlijk – en ik overdrijf niet – álle mensen die in en rondom het zwembad aanwezig waren hun hoofd mijn kant op. De twee meiden die Maartje meegenomen had zeiden niets, ze staarden alleen… “Tadaa!” zei ik in een troste poserende pose voordat ik het zwembad in sprong. Maartje lag in een deuk, ze vond het een typische Lara-actie. De twee meiden twijfelden op dat moment of ze wel ooit vrienden met mij konden worden, maar een paar uur later lagen we te lachen aan het zwembad.

Vijf jaar later zeggen ze Marieke en Aimeé verontschuldigend tegen mensen die mij net leren kennen: “Tja, ze is een beetje apart maar als je haar leert kennen valt het reuze mee” En ik? Met de eerste zonnestralen steek ik voor de zekerheid een bikini in mijn tasje!

bikini-vergeten-travelgirls

Hahaha! Op het moment dat je erachter komt dat je je bikini bent vergeten kun je jezelf wel voor je kop slaan, maar Lara heeft een creatieve oplossing verzonnen! Gelukkig hoeft ze in de toekomst niet meer met gele boerenzakdoeken en roze onderbroeken rond te hobbelen.

Heb jij ook een failmomentje dat je met ons wilt delen? Stuur je verhaal op naar eef@travelgirls.nl en wie weet kunnen we binnenkort met zijn allen om jouw moment lachen of van jouw fout(en) leren…

About Author

Travelgirl Lara vind duurzaamheid super belangrijk! Het liefst combineert zij haar vakantie met snowboarden of surfen. Een keer per jaar een solo trip maakt haar ook erg gelukkig.

1 Comment

  • Fail Friday | Waarom je nooit je bikini moet vergeten… | Lara Hermse
    november 16, 2017 at 5:52 pm

    […] hoort leuk te zijn, maar soms gaat er wel eens iets mis! Mijn grootste FailFriday moment kan goed op een vrijdag plaats hebben gevonden. Het is inmiddels vijf jaar geleden en ik was […]

    Reply

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.