Menu
Algemeen / Review

Boekreview | Eerste hulp bij de omgekeerde cultuurshock!

De cultuurshock ken je: de eerste stappen die je nog wat wankelig in een nieuw land met een voor jou onbekende cultuur doet. Maar heb je de omgekeerde cultuurshock wel eens ervaren?

Na een lang verblijf in het buitenland kun je deze bij terugkomst in je thuisland krijgen. Na de eerste vreugde van ‘het weer thuis’ zijn, kunnen de symptomen van de omgekeerde cultuurshock ineens keihard inkicken. Rusteloosheid, heimwee en verwarring zijn allemaal dingen die je kunt ervaren. Maar, er is hulp!

Het handboek “Getting the best out of your travel and stay abroad!” geeft je praktische tips om alles uit je verblijf in het buitenland te halen en de omgekeerde cultuurshock te verzachten. Travelgirl Lauren ging voor Travelgirls met dit boek aan de slag. Lauren is nog geen maandje thuis na een reis van acht maanden en zit middenin die omgekeerde cultuurshock met alle bijbehorende symptomen.

De omgekeerde cultuurshock van Travelgirl Lauren

Na het lezen en gebruiken van Getting the best out your travel and stay abroad! voelde ik grote opluchting. Dat wat ik doormaak is normaal! Na mij euforisch te voelen dankzij herinneringen aan mijn fantastische reis, het slapen in mijn eigen bed, koffie drinken in mijn favo koffiebarretje, mijn haren kunnen wassen zo vaak ik wil, borrelen met vrienden en knuffelen met familie, voel ik me nu alles behalve euforisch en nogal treurig in Nederland. Mijn reis lijkt zo ontzettend lang geleden! Ik mis het roadtrippen, de vrijheid, mensen die ik heb leren kennen en ik mis het altijd buiten leven. In Nederland is iedereen gehaast en alle dagen lijken op elkaar. Althans, zo voelt het.

Maar het is een proces. Het gaat weer voorbij. Ik ga me weer thuis voelen! Dankzij dit boek heb ik wat tools en informatie om me daarbij te helpen! Extra tof aan dit boek: de link met je carrière.

FACTS

Titel: Getting the best out of your travel and stay abroad!
Taal: Engels
Auteurs: Ria Saltsidis-Oekas en Nynke Nicolai
Pagina’s: 81

Getting the best out your travel and stay abroad! is een aanrader.
Het is erg geschikt als cadeautje voor je vriendin die binnenkort voor langere tijd vertrekt of gewoon een cadeautje voor jezelf ter voorbereiding van je lange reis of studie in het buitenland.

Het boek smoelt lekker en er staat niet alleen leuke informatie in, maar ook veel praktische tips. Het is een echt doe- en bewaarboekje. Je hebt het in één adem uit, maar het is wel iedere euro waard.

Prepare, go, reflect, grow

Het boek helpt je om na te denken over je verwachtingen, voordat je op reis gaat, het vastleggen van ervaringen tijdens je reis en het verwerken van de reis als je weer thuis bent. Het boek wordt een heel persoonlijk document om te bewaren. Er staan namelijk veel leuke vragen in, er is plaats voor aantekeningen en foto’s.

Gevoelens die je kunt hebben wanneer je weer thuis komt worden er uitgebreid in beschreven: zoals het feit dat je je kunt vervelen, dat het je je irriteert dat je eigenlijk niemand van je familie of vrienden precies kunt vertellen wat je hebt meegemaakt en de heimwee naar het buitenland.

Van reizen verander je, gegarandeerd. Dat is niet iets geks. Door het lezen van dit boek begrijp je het hele proces beter en het helpt je te reflecteren en te groeien. Op persoonlijk vlak, maar ook op professioneel vlak.
Zo haal je het beste uit je ervaringen in het buitenland!

Bestellen:

Wil jij dit toffe boek zelf kopen of cadeau geven? Je kan hem hier bestellen: https://www.reverse-cultureshock.com

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.