Menu
Romantisch / Tips

9 Epische plekken voor een huwelijksaanzoek

Allereerst, stuur deze link even als een (hint) door naar je partner uiteraard. Of droom gewoon even weg bij deze idyllische plekken, want een huwelijksaanzoek op een romantische plek maakt het uiteraard een moment om nooit te vergeten. We moesten dit lijstje wel met jullie delen! Hier 9 epische en romantische plekken om even bij weg te dromen, of om inspiratie op te doen voor een huwelijksaanzoek.

Bron: Lieb management

#1 Très charmant: aanzoek aan de Atlantische Oceaan

Het dorp Port-des-Barques bij de stad Rochefort heeft als bijnaam het “Schiereiland van de Oesterkwekers”. Kenmerkend voor dit deel van de Atlantische kust – de Charente Maritime –zijnde zogenaamde ‘carrelets’, traditionele vissershutten op palen. Met hun lange steigers en vierkante visnetten, stralen ze op en top romantiek uit. Verspreid langs de kust vind je zo’n 400 van dit soort bijzondere plekken. Weg van de massa, alleen jullie twee… en als dan achter de hut de zon langzaam in de zee zakt, staat niets meer dit huwelijksaanzoek in de weg.

Bekijk het hier: https://atlantischekustfrankrijk.nl

huwelijk atlantische oceaan

#2 Caribische romantiek op Aruba

Wil je ook een ring om je vinger en dat je vriend eens vaart zet achter het stellen van de vraag? Boek dan een weekje voor jullie twee naar het Bucuti & Tara Beach Resort. Als je als hotel al jaren achtereen door TripAdvisor wordt uitgeroepen tot #1 Hotel voor Romantiek in het Caribisch gebied en #8 op dezelfde lijst maar dan wereldwijd, dan is dit dé place-to-be. En als jullie dan ’s avonds in je eigen cabana op het strand genieten van een privédiner tijdens de mooiste zonsondergang die je ooit gezien hebt met het geluid van de ruisende zee op de achtergrond, danweten we zeker dat ook vriendlief om is en met liefde in het zachte zand knielt om jou de vraag te stellen.

Bekijk het hier: https://www.bucuti.com/romance/things-to-do

huwelijk Aruba

#3 Wenen: klassiek romantisch

Weinig steden zijn zo romantisch als Wenen. Samen slenteren door de grote parken, shoppen in kleine boetiekjes, een taartje eten bij één van de vele conditoreien en een ritje maken met het beroemde reuzenrad ‘het Prater’. Overnachten doe je in het sfeervolle Ruby Sofie. Dit hotel ligt in het centrum en is gebouwd in de voormalige Sofiensäle. Deze werd in 1838 geopend als badhuis, maar vanwege de geweldige akoestiek als door muzikanten als Johann Strauss, Franz Lizst, Falco en the Kinks ontdekt als ideale concertzaal. Na een uitgebreide verbouwing waarbij veel historische details in het interieur verwerkt zijn is Ruby Sofie een perfecte plek om jullie verloving te vieren.

Bekijk het hier: https://www.ruby-hotels.com/en/hotels-destinations/vienna/ruby-sofie/philosophy/sofies-history

huwelijk Wenen

#4 Zweeds Lapland: hartverwarmend ijs-o-gram

Als je het ons vraagt, is er geen betere manier om je nieuwe reis als getrouwd stel te beginnen dan met een romantisch avontuur. Zweeds Laplandis één van de beste plaatsen ter wereld voor outdoor-liefhebbers die op zoek zijn naar een romantische en alternatieve huwelijksreis, of een bestemming om hun huwelijksaanzoek te doen. En is er een beetje hulp nodig ‘to pop the question’? Bij het IceHotel kun je je eigen liefdesboodschap in een heus ijs-o-gram laten graveren en deze aan tafel of in je kamer als verrassing laten afleveren. Je zult eens zien hoe snel het ja-woord dan valt…

Bekijk het hier: https://www.icehotel.com/weddings-honeymoons

huwelijk lapland
PHOTO REBECCA LUNDH

#5 Filipijnen: schilderachtig en sereen

Vier het begin van jullie leven samen als man en vrouw in een schilderachtige en ongerepte omgeving die alleen de mooiste eilanden van de Filipijnen kunnen bieden. En of het nu in een baai bij de lagune is, omsloten door kalkstenen rotswanden of op een wit strand met zicht over de kalme golven en een schitterende zonsondergang… de Filipijnse archipel Palawan bestaat uit zo’n tweeduizend eilanden, waarvan een aantal de beste stranden ter wereld heeft. Logeer in één van de hotels die gebouwd zijn op palen tussen de kalkstenen riffen en vaar van hieruit met een bootje naar een afgelegen zandbank om een huwelijksaanzoek te doen.

Bekijk het hier: https://www.elnidoresorts.com/weddings/

huwelijk Filipijnen

#6 Ottawa: city love

Ben je er klaar voor om een episch aanzoek te plannen voor de liefde van je leven én je houdt van Canada? Neem dan je lief mee naar Ottawa. Canada’s hoofdstad blijkt vol te zitten met romantische plekken waar ‘taking the knee’ als vanzelf komt. Tijdens eenromantische wandeling langs het Rideau kanaal. Of doe je huwelijksaanzoek ’s winters net als (toenmalig) Prins Willem Alexander tijdens een heerlijke schaatstocht. Huur een boot bij Dow’s Lake en peddel naar een stil plekje. Toch liever met je knie in het zand? Dan is het strand bij Mooney’s Bay Park thé place-to-be voor jouw huwelijksaanzoek.

Bekijk het hier: https://www.weddingwire.ca/wedding-ideas/the-most-romantic-places-to-propose-in-ottawa–c1159

Huwelijk ottawa
Noorulabdeen Ahmad 

#7 Go bigger in Texas

Je weet wat ze zeggen, “Everything’s Bigger in Texas!” en Texas aanzoeken zijn niet anders. Grote steden en weidse natuurgebieden – het zijn allemaal perfecte plaatsen om de vraag te stellen. Hoge gebouwen in Dallas, Houston en Austin die een spectaculair uitzicht over de stad beneden en de sterren boven bieden. Glooiende landschappen met wilde bloemen en wijngebieden in Texas Hill Country voor de liefhebbers van mooie wijnen.En Cowboy-lovers gaan naar de Wildcatter Ranch op zo’n 2 uur rijden westelijk van Dallas. Tijdens een paardrijdtocht, bij het kampvuur of ‘s avonds tijdens een wandeling onder de heldere sterrenhemel. Je kunt hier niet fout gaan!

Bekijk het hier: https://www.wildcatterranch.com

huwelijk texas

#8 Escape Campervans

Je weet al dat je de vraag wilt stellen tijdens een vakantie, maar het waar, hoe en wanneer moet nog ingevuld worden? Waarom ga je dan geen roadtrip maken door Amerika of Canada. Gezellig samen in unieke, bontbeschilderde campervan, ‘s nachts slapen in de daktent en overdag je eigen pad kiezen waarbij je ter plekke beslist of je links of rechts gaat. Avontuur ten top! En zeker weten dat er op enig moment tijdens de reis jullie ergens zijn waarbij je het gewoon weet. Dit is het! Het enigedat je dan nog hoeft te doen is door je knie zakken en het doosje te voorschijn te halen. De vraag zelf rolt er dan vanzelf uit.

Bekijk het hier: https://www.escapecampervans.com/blog/your-road-trip-proposals-elopements-honeymoons/

Huwelijk Camper

#9 Porto: World of Wine

Chocola en port zijn een match made in heaven. En er is geen plek waar ze beter weten hoe het huwelijk tussen beide te vierendanbij World of Wine in de Portugese stad Porto! World of Wine is een nieuwe culturele wijk in Porto die geheel gewijd is aan port én chocola. Je vindt hier niet alleen een aantal musea die uitleg geven over de geschiedenis en productie van beide maar natuurlijk ook volop gelegenheid om beide te proeven. Met uitzicht over de oude stad en de Dourois er geen heerlijker plek denkbaar om de liefde voor eten én voor elkaar te vieren!

Bekijk het hier: https://wow.pt

huwelijk Porto
roya ann miller

Anderen vonden deze blogs ook interessant:

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.