Menu
Curaçao / Noord-Amerika

Curaçao | Tips en trucs voor jouw trip naar Klein Curaçao

Een vakantie op Curaçao is natuurlijk al een plek in paradise. De prachtige natuurparken, straalblauwe, heldere wateren en de heerlijke stranden maken een complete zon-, zee- en strandvakantie. Het enige wat je nu nog aan je vakantie kan toevoegen is een dagtrip naar Klein Curaçao!

Klein Curaçao is een onbewoond eiland met een zandstrand, gelegen aan het blauwe, heldere water. Het eiland, dat ongeveer 148 keer zo klein is als Curaçao zelf, ligt zo’n twee uur varen vanaf Curaçao.

In deze blog geven we je een aantal tips en tricks voor een goede voorbereiding op de trip en wat je kunt doen tijdens jouw tijd op Klein Curaçao. Zodat jij het beste kan halen uit jouw dagtrip naar dit mooie pareltje!

#1 Ga reisziekte tegen!

Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Toch zijn er zeker dingen die je hiertegen kan doen. Check onze blog hierover, of lees hier in het kort 7 handige tips:

 • Neem een half uurtje van te voren een pilletje tegen reisziekte. Deze helpen de klachten van reisziekte te bestrijden en zijn te verkrijgen bij verschillende drogisterijen. Let op! Doe dit wel minstens een half uur van tevoren. Doe je dit niet, dan heeft de pil te weinig tijd om in te werken en heeft het waarschijnlijk niet zoveel effect.
 • Ontbijt licht. Mocht je toch ziek worden, dan heb je minder kans op overgeven.
 • Drink niet te veel alcohol de dag van te voren, ook dit kan bijdragen aan misselijkheid.
 • Ga op de heenweg achter in de boot zitten. De boot vaart namelijk op de heenweg tegen de stroming in, waardoor de golven erg ruig kunnen zijn. Deze zijn voor op de boot het meest voelbaar.
 • Probeer het toilet tijdens het varen te vermijden. Toiletten zitten vaak onder het dek en zijn kleine hokjes. Grote kans dat je hier sneller ziek wordt.
 • Als je misselijk wordt, kijk dan voor je uit naar de horizon. Een niet-bewegend beeld helpt om grip te krijgen op dat misselijke gevoel.
 • Mocht je ondanks deze tips toch nog last hebben van reisziekte, zorg dan vooral dat je tijdens de trip dicht bij de reling van de boot blijft. Mocht het mis gaan, dan kan je in ieder geval overgeven zonder dat je een enorme troep achter laat.

#2 Smeren, smeren, smeren

Voor een vakantie naar Curaçao geldt over het algemeen: smeren. Smeren, smeren, smeren. De zon is hier veel feller dan wat wij in Nederland gewend zijn. Door het briesje en het koude water merk je het niet als je verbrandt, dus blijf je goed insmeren!

Neem daarom ook vooral een fles zonnebrand mee in je tas op de trip en wacht na het smeren een half uur om het te laten intrekken. Ook handig, koop een grote fles in plaats van een kleine tube, je gaat het nodig hebben! Wij raden ook aan om een natuurlijke zonnebrand te kopen, zodat we de oceanen kunnen beschermen.

Er zijn wel wat parasolletjes en hutjes op het eiland te vinden, maar als deze allemaal bezet zijn is er weinig schaduw op het eiland. Dus nog een laatste keer: goed smeren 🙂

#3 Neem goede schoenen mee naar Klein Curaçao

Een paar stevige schoenen is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt als het een boottrip betreft. Toch zouden ze wel eens van pas kunnen komen.

Op Klein Curaçao kun je goed rondlopen, om bijvoorbeeld hagedissen of salamanders te spotten. Ook is er een scheepswrak op het eiland te vinden, en is er een vuurtoren die je kan beklimmen.

Veel paden hebben rotsen en zijn bezaaid met steentjes. Voor een fijne wandeling zijn een paar goede schoenen daarom zeker geen overbodige luxe.

#4 Doe je bikini aan en neem je snorkelspullen mee!

Zwemmen in het blauwe water is natuurlijk heerlijk! Maar je kan op Klein Curaçao ook heel goed snorkelen. Er zijn vele verschillende vissoorten en schildpadden te vinden in dit kleine stukje van de onderwaterwereld.

Onze tip: snorkel in de buurt van de boten, hier vind je vaak de meeste vissen en schildpadden. Dit komt omdat de dieren zich graag terugtrekken onder de boten.

No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.