Menu
Uncategorized

De 5 leukste steden om Oud en Nieuw te vieren

De maand december is begonnen en dat betekent dat het nieuwe jaar voor de deur staat. Dit zijn de 5 leukste steden om Oud en Nieuw te vieren! Wil je het nieuwe jaar spectaculair inluiden in het binnen- of buitenland? Dat kan! De leukste steden om Oud en Nieuw te vieren blijft natuurlijk een persoonlijke mening, maar dit vinden wij de leukste steden om Oud en Nieuw te vieren!

#1 New York

Als echte liefhebbers van Amerika vinden wij dat je Oud en Nieuw in New York beslist eens gevierd moet hebben. New York is zelf al een magische stad, maar door er Oud en Nieuw rond te brengen wordt het extra speciaal. Tijdens de jaarwisseling vindt de spectaculaire Ball Drop plaats op Times Square. Deze Ball Drop is al meer dan 100 jaar lang een traditie in New York en iedereen die weleens een romantische film  heeft gezien over New York tijdens de feestdagen heeft deze traditie gezien.

Om 00.00 uur ’s nachts worden er tevens duizenden wensen of confetti de lucht in geschoten: de New Year’s Eve Wishing Wall. Een andere tip is om Oud en Nieuw te vieren vanaf een cruiseschip. Om middernacht kun je dan het vuurwerk over de stad zien, echt een geweldig uitzicht! Je kunt dit doen bij onder andere Circle Line Sightseeing Cruises.

#2 Istanbul

Ben je nog nooit in Istanbul geweest en wil je Oud en Nieuw eens op een andere manier vieren? Boek dan een reis naar Istanbul rondom de feestdagen. Istanbul is niet zo druk en spectaculair als bijvoorbeeld New York, maar daarom niet minder de moeite waard.

Probeer het toeristische centrum zoveel mogelijk te vermijden, dat zou wel eens heel druk en benauwd kunnen zijn. Ga daarom naar het grote plein in de wijk Taksim, waar je kunt genieten van livemuziek en een adembenemende lasershow. Het mooiste is als je kaarten kunt regelen bij Reina, dan weet je zeker dat je het meest spectaculaire feest van Istanbul ervaart. En zeg nou zelf? Hoe vaak heb jij Oud en Nieuw gevierd op Europese en Aziatische bodem tegelijk?

#3 Londen

Londen ligt redelijk om de hoek en als je wil zou je zelfs ’s avonds pas naar Londen kunnen vliegen, feesten en de volgende ochtend direct weer terug. Het voordeel daarvan is dat je geen hotel hoeft te boeken en de kosten dan erg meevallen. Het nadeel is wel dat je tegen een beetje slaapgebrek moet kunnen…

Zorg dat je in de buurt bent van de London Eye, waar het vuurwerk groots wordt afgestoken om middernacht. Een goede plek om te gaan staan is vanaf de Westminster brug of vanaf de overkant. Vanaf een uur of tien is het vaak al vol en wordt de omgeving afgesloten. Zorg dus dat je er op tijd bent en trek warme kleding aan! De metro’s zijn trouwens gratis rond Oud en Nieuw.

Het centrum van Londen is echter erg chaotisch en de kans is groot dat je in een metro staat met alleen maar dronken mensen. Probeer de metro dus zoveel mogelijk te vermijden als het kan. Het vuurwerk is één van de mooiste ter wereld, dus probeer dit echt eens in je leven te doen! En we raden je aan om er gewoon nog een paar dagen Londen aan vast te plakken om deze gratis dingen te doen in Londen!

#4 Las Vegas

Oud en Nieuw in Las Vegas is een spectaculaire beleving! Aan het einde van de middag wordt de Strip afgesloten voor al het verkeer en kan het feest beginnen. De jaarwisseling staat in het teken van verschillende optredens met als hoogtepunt het ontsteken van het vuurwerk om 00.00 uur. Elk groot hotel steekt vuurwerk af vanaf het dak en de drukte is vaak niet te overzien. In de entertainmenthoofdstad van de wereld weet men wel wat feesten is en trekt men alles uit de kast om het een onvergetelijke avond te laten zijn. Zien we jullie in Las Vegas?

#5 Rotterdam

Wil je graag Oud en Nieuw vieren maar heb je geen vrij rond die periode? Of vind je het te duur om naar het buitenland te gaan? Dan kun je ook Oud en Nieuw in de buurt vieren, bijvoorbeeld in Rotterdam. Oud en Nieuw in Rotterdam wordt ook wel de Nationale Nieuwjaarsnacht genoemd en het nieuwe jaar wordt dan ook ingeluid met een bijzondere vuurwerkshow vanaf de Erasmusbrug.

In de uren ervoor kun je genieten van de prachtig verlichte boten op de Maas onder het genot van een drankje en een oliebol. De beste plek om het vuurwerk te zien is vanaf De Boompjes. Na de vuurwerkshow kun je genieten van een fantastisch nieuwjaarsfeest op het Westelijk Handelsterrein.

De leukste steden om Oud en Nieuw te vieren

Het vieren van Oud en Nieuw in het buitenland is een unieke ervaring. Je maakt een stad op een heel andere manier mee dan normaal. Iedereen is in feeststemming en je wordt helemaal ondergedompeld in de sfeer van de stad. Waar vier jij dit jaar Oud en Nieuw?

leukste-steden-om-oud-en-nieuw-te-vieren

2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.