Menu
Nederland

Nederland | De 20 beste hotspots in Rotterdam

Rotterdam ks de laatste jaren uitgegroeid tot een van de leukste steden van Nederland! Tot een jaar of tien geleden had je niet zoveel te zoeken in Rotterdam, maar ann0 2017 is dat absoluut niet (meer)  waar! Deze 20 beste hotspots in Rotterdam móet je dan ook echt bezocht hebben!

#1 De lekkerste koffie en thee: Lof der Zoetheid

Bij Lof der Zoetheid is de high tea misschien wel de meest bekende – en lekkerste – van Rotterdam. Naast high tea verkopen ze er uiteraard ook goede koffie! Je vindt Lof der Zoetheid op Noordplein 1. Zoek je een koffiebar in de buurt van het Centraal Station? Loop dan net even verder dan de Starbucks en drink een kopje koffie bij het Douwe Egberts Café onder het Nationale Nederlanden gebouw. Dat gebouw is echt niet te missen: het enorme zwarte gebouw met spiegelglazen aan de linkerkant als je het station uitloopt. Tegenover het Nationale Nederlanden gebouw – aan de rechterkant als je het station uitloopt – vind je café Engels. Een prima plek voor mensen die zakelijke besprekingen hebben of rustig willen bijkletsen.

#2 Mooiste natuurgebied: Vroesenpark 

Rotterdam heeft super veel mooie natuurgebieden, de meest bekende is het Kralingse Bos en de Kralingse Plas. Toch vinden wij het Vroesenpark leuker omdat dit kleiner en gezelliger is. De sfeer is er super relaxed! Het voordeel van de Kralingse Plas? Daar mag je in het water en kun je dus ook wat beter afkoelen. Het voordeel van het Vroesenpark? Beter bereikbaar met het openbaar vervoer! In beide parken mag je barbecueën. Het Kralingse Bos en Plas bereik je met de metro, halte Kralingse Zoom. Vanaf daar is het nog ongeveer een kwartier lopen. Het Vroesenpark bereik je met de metro, halte Blijdorp of met bus 33 richting Meijersplein / Rotterdam Airport, halte Vroesenpark.

#3 Het gezelligste terras: Biergarten

Rotterdam heeft de laatste maanden het ene terras na het andere terras geopend. Onze favoriet is toch wel de Biergarten, naast het treinstation. Of moeten we toch kiezen voor Prachtig of Bokaal? Aah!

#4 Het mooiste uitzicht: Euromast

Het mooiste uitzicht vind je by far vanaf de Euromast. Je kijkt dan 360 graden uit over heel Rotterdam en omstreken. Toch zijn er vanaf de grond ook fantastische uitzichten te vinden en dan vooral op de skyline. Bijvoorbeeld vanaf het terras van Nhow, het terras van de Aloha Bar, aan de voet van de Erasmusburg, op de Erasmusbrug, langs de kade (zie foto), vanaf de Spido en vanaf de waterbus.

#5 Tips voor Rotterdam in één dag

Wij vinden dat iedereen een bezoekje gebracht moet hebben aan de Markthal. Niet alleen vanwege de producten, maar ook vanwege de architectuur. Het contrast met de Laurenskerk is zo bijzonder… De Laurenskerk is één van de weinige gebouwen die het bombardement in 1940 redelijk heeft overleefd. Daarnaast moet je de Euromast bezoeken, lunchen in de Oude Haven, het nieuwe Centraal Station bekijken, een modelwoning van de kubuswoningen bezoeken, een drankje drinken op het terras van de Aloha Bar, van het uitzicht genieten  vanaf het terras van de Nhow, oesters eten bij Hotel New York, de SS Rotterdam bezoeken en de Fenix Food Factory bezoeken op Katendrecht. Of misschien toch maar twee dagen gaan? Haha!

#6 Favoriete museum: Museum Rotterdam ’40-’45 NU

Wij houden van tijdelijke musea of tentoonstellingen, dus staar je vooral niet blind op de huidige musea. In de Kunsthal heb je wisselende tentoonstellingen en die zijn meestal erg de moeite waard. Ben je meer geïnteresseerd in de zeevaart, bezoek dan eens het maritiem museum. Maar ons favoriete museum is toch wel Museum Rotterdam ’40-’45 NU. Dit museum vind je op de Coolhaven 375 en biedt een kijkje in de dagen na het bombardement in Rotterdam en de wederopbouw. Super interessant om te bekijken!

#7 Beste lunchplek in de zomer: Floor!

Café Floor op het Schouwburgplein! Daar is een geweldig terras in een grote stadstuin, echt een aanrader. Heb je je eigen lunch meegenomen? Dan kun je heerlijk zitten op het gras tussen de Erasmusbrug en de Willemsbrug, met uitzicht op het Noordereiland. Hier zie je nog de oude bouwstijl van Rotterdam, die van voor de oorlog. Ook het Park bij de Euromast en het Vroesenpark is heerlijk voor het eten van je lunch!

#8 Beste winkelstraat: de Witte de Withstraat

De Witte de Withstraat is een van de leukste straten van Rotterdam! Zeker in de zomerperiode wisselen terrasjes, restaurantjes, musea en authentieke winkeltjes elkaar af. Een aanrader als je niet van de grote bekende winkelketens houdt. Ben je wel fan van grote winkelketens? Dan kun je beter naar de Lijnbaan of de Koopgoot. Ook de Hoogstraat is erg leuk en biedt meer afwisseling dan de andere twee straten. Heb je meer geld te besteden? Dan kun je beter terecht op de Meent! De Koopgoot heet officieel trouwens de Beurstraverse, wisten jullie dat?

#10 Top 3 winkels: Bever, Simon Lévelt & Van Beek Art

Onze favoriete winkel top 3? Wij gaan sowieso altijd even een kijkje nemen bij Bever (waarooooom?) om te zien of er nog leuke spulletjes te koop zijn. Bever vind je op de Oude Binnenweg. Daarnaast komen we  graag bij Simon Lévelt op de Meent voor verse thee. Daarnaast is het ook heerlijk om rond te struinen bij Van Beek Art in de Hoogstraat. Hier vind je vooral kunstgerelateerde spullen, zoals tekenspullen, schilderspullen en andere hobbydingen.

#11 Beste restaurant: de Engel

De Engel is echt een aanrader, zeker in combinatie met het wijnarrangement. De Engel zit op de Eendrachtsweg. Daarnaast eten we graag bij Las Palmas en Zeezout, allebei van Herman den Blijker. Las Palmas zit op de Kop van Zuid, tegenover de Cruiseterminal en Zeezout zit op de Westerkade. Dit is echt het beste visrestaurant van Rotterdam. Qua lunch komen wij graag bij Kade 4 in de Oude Haven, Café Floor op Schouwburgplein en Dudok op de Meent. Oh en vergeet Deli Bird op het Deliplein niet, de lekkerste Thai van Rotterdam!

#12 Katendrecht, Delfshaven, Centrum of Kralingen?

De wijken die net naast het centrum liggen komen steeds meer in positief daglicht te staan. Ik zou zeggen: neem vooral eens een kijkje in Historisch Delfshaven, daar vind je echt het Rotterdam van vroeger nog. Een aanrader!

#13 Must do: de Spido 

Wie in Rotterdam is, moet met de Spido mee. Je ontdekt en leert Rotterdam veel beter kennen. Het leukste is om de tour te boeken waar je ook de haven in gaat, dan zie je pas echt hoe immens groot de Rotterdam haven is!

#14 Mooiste gebouw: de Rotterdam

De Rotterdam aan de voet van de Erasmusbrug én de Laurenskerk. Twee uitersten, maar beiden fantastisch! Maar ook de Markthal, het Schielandshuis en het Witte Huis zijn een bezoekje waard!

#15 Rotterdam is pas echt compleet als …

… Het 25 jaar later is. Men zegt ook wel dat een stad 100 jaar nodig heeft om op te groeien van niets naar een stadshart. In 1940 werd dit in een kwartier tijd volledig verwoest en momenteel zijn we hard op weg naar die 100 jaar.

#16 Beste sportieve uitje voor toeristen?

Op de fiets door de stad, suppen op het water of volgend jaar surfen op een kunstgolf in één van de grachten!

#18 Hiervoor (iets in de provincie) kun je de stad best een paar uurtjes verlaten?

Niets haha! Nee hoor, je kunt vanaf de Erasmusbrug (halte Spido) de waterbus nemen naar Kinderdijk. Dus toeristen, eat your heart out en pak de waterbus naar Kinderdijk!

#19 Rotterdams best bewaarde geheim?

Historisch Delfshaven! Wij kennen geen enkele toerist die dit gedeelte heeft bezocht en dat is echt een gemiste kans!

#20 Beste fietsen: oBike

Geen zin om steeds op zoek te moeten gaan naar een fietsenstalling? Kies dan voor oBike! Deze opvallende gele fietsen vind je overal in de stad en kun je pakken wanneer en waar je maar wil. Via de app kun je zien waar de dichtbijzijndste fiets staat. En het fijne? Je mag hem overal in Rotterdam weer neerzetten!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.