Menu
Noord-Amerika / Verenigde Staten

Washington bezoeken vanuit New York

Washington – officieel Washington D.C. – ligt voor Amerikaanse begrippen helemaal niet zo ver bij New York vandaan en leent zich dan ook uitstekend om een paar dagen te bezoeken vanuit New York. Washington is op geen enkele manier te vergelijken met New York en dat maakt het misschien wel des te leuker om ze allebei te bezoeken!

Met de trein naar Washington

Er zijn meerdere opties om van New York naar Washington te gaan. De slechtste optie is met het vliegtuig, de vluchten zijn niet goedkoop en inclusief wachten ben je net zoveel tijd kwijt als met de trein of met de auto. Er is een perfecte treinverbinding tussen New York en Washington en zelfs met de auto is het goed te doen. De wegen rondom de steden zijn wel vrij druk, maar in de steden zelf kun je prima met een auto uit de voeten. Een optie die vaak vergeten wordt is een busreis naar Washington. Qua duur ongeveer net zo lang als de trein, maar een stuk goedkoper! Wij kozen zelf voor de trein en reisden in iets minder dan vier uur naar hartje D.C.!

Het is aan te raden om je reis met de trein naar Washington van tevoren te regelen in verband met de hoge prijzen. Een treinkaartje met de snelle trein – vergelijk het met de Fyra – kost rond de $50. Als je vroeg boekt kan dat rond de $30 zijn en als je pech hebt betaal je soms zelfs $100 per enkele reis per persoon. In dat geval kun je beter kiezen voor een reis met de bus. Reizen met de trein is comfortabel, hoewel het flink zoeken is op Penn Station. Er zijn maar liefst drie treinmaatschappijen gevestigd met ieder  zijn eigen terminal. Je kan je kaarten van tevoren kopen op de website van Amtrak.

Waarom zou je eigenlijk naar Washington gaan?

Washington is het kloppende hart van Amerika. Je vindt er het Witte Huis, het Capitool en natuurlijk het bekende Washington Monument. Maar naast deze beroemde trekpleisters heeft Washington ook geweldig leuke hippe wijken en is er zelfs een prachtig natuurpark met indrukwekkende watervallen. Washington is dan ook niet te vergelijken met New York. Waar New York druk, vluchtig en volgebouwd is, straalt Washington een bepaalde serene rust uit. Grote gebouwen, maar ook veel groene parken en gezellige winkelstraatjes. Het is de stad van de musea en voor kunstliefhebbers dus een echte must go!

Georgetown-in-Washington

Een rondje langs de bekendste plekken in de stad

Wie in Washington is kan het niet maken om geen glimp op te vangen van het Witte Huis. Het is er erg druk en een rondleiding door het Witte Huis is nauwelijks voor elkaar te krijgen. Dat neemt niet weg dat je het gewoon moet proberen en dit is je beste kans! Het Witte Huis kun je zowel aan de achterkant zien als aan de voorkant, dus loop gerust een rondje om te zien of je Michelle misschien ergens spot… De andere drie hoogtepunten zijn tevens op loopafstand van het Witte Huis, namelijk het Capitool, het Washington Monument en het Lincoln Memorial. Leuk om te doen: klim in de witte paal voor een mooi uitzicht over het gebied.

Slenteren door het hippe Georgetown

Vroeger een ordinaire studentenwijk, op dit moment een van de duurste wijken van Washington. Het hippe Georgetown is een plek om volledig verliefd op te worden. Wandel langs het smalle kanaal, bekijk de fleurige huizen, shop ‘till you drop en eet bij een van de leuke authentieke restaurantjes. In de zomermaanden zijn er vaak straatmuzikanten te vinden en is het gezellig druk. Vergeet ook geen bezoekje te brengen aan het oudste huis van Washington: The Old Stone House.

Musea in Washington D.C.

Washington is natuurlijk veel meer dan alleen maar de bekende trekpleisters en de wijk Georgetown. Washington is ook het hoofdtoneel van vele musea, kunstgalerijen en andere culturele bezienswaardigheden. Zo zijn het Ford’s Theater en het Peterson House memorabele plekken om te bezoeken. In dit theater werd de president Abraham Lincoln neergeschoten, waarna hij overleed in het Petersen House. In de reisgidsen staat deze plek vaak vermeld als Ford’s Theatre National Historic Site. In Washington vind je tevens een van de grootste kathedralen ter wereld, namelijk het Washington National Cathedral. Een vrij nieuwe kathedraal, want pas in 1990 werd de laatste hand gelegd aan het gebouw. Het uiterlijk heeft echter meer weg van een gebouw uit de middeleeuwen.

Wie het Witte Huis bezoekt moet eigenlijk ook een bezoekje brengen aan het Eisenhower Executive Office Building, een mooi gebouw waar de regerende president het werk écht uitvoert. Wie gek is op musea is in Washington aan het goede adres. Het Smithsonian Institution herbergt namelijk meerdere faciliteiten, zoals het National Museum of American History en het National Zoological Park. Daarnaast vind je er veel kunstobjecten en leer je meer over de wetenschap.

Leuke wijken in Washington

Naast Georgetown zijn er natuurlijk nog meer mooie wijken in Washington, zoals Chinatown. Chinatown ligt in het oosten van de stad en is een leuke plek om doorheen te wandelen. Je vindt er vele oosterse restaurantjes, schattige winkeltjes en heel veel kleur. De Chinese Poort (ook wel Friendshop Archway genoemd) is een van de belangrijkste trekpleisters en natuurlijk de Chinese Nieuwjaarsparade niet vergeten! Een van de meest indrukwekkende dingen om te bezoeken is de Arlington begraafplaats. Het Arlington National Cemetry is ontstaan tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. De vele militairen die hier begraven liggen vertellen het verhaal van de gruwelijke oorlog tussen 1861-1865. Overigens ligt John F. Kennedy ook begraven op Arlington!

Great Falls Park als bonusbestemming

Voor deze bezienswaardigheid heb je – helaas – wel een auto nodig. Op een klein half uur rijden, ten noordwesten van Washington ligt namelijk het Great Falls Park. Het park ligt exact op de grens van de staten Virginia en Maryland. De ene kant van de rivier is Virginia en de andere kant is Maryland. Het park staat bekent om de indrukwekkende en bulderende watervallen die hun weg zoeken door het gesteente. Je kan hier heerlijk wandelen en is zeker een goed alternatief in de zomer, waar het warme Washington wellicht te weinig verkoeling biedt.

Great Falls Park heeft een flinke parkeerplaats en vanaf daar kun je verschillende wandelingen maken langs de rivier. Onderweg vind je verschillende uitkijkpunten en de ene is nog mooier dan de andere. Je zou wellicht verwachten dat alle uitzichtpunten hetzelfde zouden zijn, maar ze zijn stuk voor stuk de moeite waard! Kijk en oordeel zelf…

Washington bezoeken vanuit New York?

Washington bezoeken vanuit New York is absoluut een aanrader! Washington heeft heel veel te bieden en kies daarom voor twee nachten in plaats van één nacht. Houd er rekening mee dat de reis van en naar Washington ongeveer een dagdeel kost. Zeker als je alle bovenstaande dingen wil bezoeken is het verstandig om te kiezen voor een extra overnachting. Niet twijfelen, maar gaan! Bezoek vooral de verschillende delen, maar sla Georgetown alsjeblieft niet over, dat vonden wij by far de leukste plek in de stad!

Zou jij Washington bezoeken vanuit New York?

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.