Menu
Europa / Spanje

Spanje | 5 redenen waarom je Sevilla moet bezoeken

De lente is begonnen en dat gaat vaak gepaard met reiskriebels! Ben je toe aan een weekend weg? Denk dan eens aan een van de leukste steden van Spanje: Sevilla! Een walhalla voor foodies en cultuurliefhebbers! Wij geven je 5 redenen waarom je Sevilla moet bezoeken!

#1 Op elke hoek kun je goede tapas eten

We hebben in geen enkele andere Spaanse stad zoveel goede tapas gegeten. Je vindt op iedere hoek van de straat wel een tapasbar en hoe kleiner de bar, hoe beter de tapas lijken te zijn. Sommige bars hebben maar één of twee tafeltjes buiten staan, maar binnen staat iedereen gezellig te kletsen en tapas te eten. Wij aten de lekkerste tapas bij Casa Carmelo in de Joodse wijk Barrio de Santa Cruz. Onze tip? Zoek eens niet van tevoren op internet waar je het lekkerste kan eten, maar ga gewoon op pad in deze wijk en we weten zeker dat jij daar de beste tapas gaat eten. Het is gewoon onmogelijk om mis te grijpen in deze wijk. Eet smakelijk!

#2 Je vindt er geen massatoerisme

Op de een of andere manier lijkt het massatoerisme voorbij te gaan aan Sevilla. Barcelona, Málaga, Madrid… Het zijn stuk voor stuk steden waar massatoerisme de boventoon voert. Met name het centrum van Barcelona is eigenlijk veel te druk. In Sevilla zul je niet in een rijtje over de grote winkelstraat lopen. Bij de grote bezienswaardigheden kan het soms wel wat drukker zijn, met name in het weekend. Het kan dus lonen om bijvoorbeeld voor het Koninklijk Paleis – Alcázar – van tevoren tickets te kopen of een Sevilla City Pass aan te schaffen. Je kan dan de rij zo voorbij lopen.

#3 Het is een wirwar van culturen

Er zijn maar weinig steden die zoveel verschillende culturen herbergen als Sevilla. Je vindt er de typische Spaanse cultuur, maar dan hevig verweven met de Moorse cultuur. De bouwstijl in Sevilla is dan ook typisch te noemen: strakke wit gekalkte huisjes met Moorse versiersels in de poorten, afgewisseld met kleurrijke wandtegels, ook wel azulejos genoemd. Deze stijl wordt ook wel mudejarstijl genoemd. Je vindt deze stijl terug op veel plekken, maar met name in het Koninklijk Paleis, de Plaza de España en de bekende arena waar – helaas – nog steeds stierengevechten worden gehouden.

#4 Je bevindt je in het hart van de flamenco

Sevilla is een stad met een cultuurrijk verleden. Wie Sevilla zegt, zegt flamenco. Deze traditionele dans kenmerkt zich door dramatische zang, ritmische dansbewegingen en indrukwekkende jurken. Een bezoek aan een traditionele flamencoshow mag dan ook echt niet ontbreken op je stedentrip naar Sevilla. Boek een avondshow en geniet van de stampende en klappende dansers en danseressen. Een absolute aanrader en misschien wel de belangrijkste van de 5 redenen waarom je Sevilla moet bezoeken.

#5 Het perfecte zomerse weer

Oké… In de zomermaanden is het weer misschien iets té warm, maar Sevilla over het algemeen kent een zeer droog en warm klimaat. In de lente- en herfstmaanden is het weer in Sevilla perfect om een stedentrip te boeken. Ook de winters zijn over het algemeen mild en zacht. Toch zal je vooral in het voor- en najaar het meeste genieten van alles wat de stad te bieden heeft. Dit geldt zeker voor de verschillende terrasjes en bezienswaardigheden. Tip: huur een fiets en ontdek Sevilla op een net even andere manier!

5 redenen waarom je Sevilla moet bezoeken

We kunnen nog wel even doorgaan met redenen waarom je Sevilla moet bezoeken, maar je kan het beste gewoon gaan en het zelf ervaren. Ben je er nog niet helemaal uit? Dan halen deze 9 restaurants je zeker over!

2 Comments

 • jessica@cornersoftheworld.nl'
  Jessica
  april 17, 2017 at 10:25 pm

  Sevilla is inderdaad een geweldige stad, een van m’n favorieten! Voor de flamenco zou ik trouwens naar de wijk Triana gaan, aan de andere kant van de rivier. Hier vind je ’s avonds veel spontane ‘shows’ waar wordt gedanst en gezongen. 🙂

  Reply
 • manouk@groetjesuitverweggistan.nl'
  Manouk - Groetjes uit Verweggistan.nl
  april 17, 2017 at 11:43 pm

  Aaah mijn favoriete stad! Prachtige plek.

  Reply

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.