Menu
Review

Review | Silvergear noise cancelling koptelefoon

Staycation, we hangen in de tuin in onze hangmat en proberen te genieten van de rust en de zon maar het geblér van de buurkinderen verstoort deze bruut. Ze kunnen er niets aan doen maar, potverdorie wat kunnen ze veel lawaai maken! Toen wij de mogelijkheid kregen om een review te schrijven over de Silvergear noise cancelling koptelefoon hoefde wij geen twee keer na te denken. In deze blog lees je wat Travelgirl Lara van deze nieuwe gadget vindt.

Noise cancelling

De koptelefoon heeft een knopje waarmee je noise cancelling aan of uit kunt zetten. Als je op een relatief rustige plek zit zoals je tuin of in de woonkamer (inclusief hond en partner) is het niet nodig om de noise cancelling aan te zetten. Het zorgt er zelfs voor een vreemde vervorming van het geluid. Er is dan een soort ruis te horen op de achtergrond die wij als onprettig zouden omschrijven.

Silvergear koptelefoon op de fiets

Omdat Travelgirl Lara zichzelf altijd verplaatst op haar elektrische fiets was het voor haar erg belangrijk dat er geen ruis van de wind zou zijn tijdens het muziek luisteren. Op de (elektrische) fiets is de Silvergear koptelefoon super fijn! De ruis van de wind is minimaal zonder de noise cancelling aan en met deze aan is de ruis van de wind weg. Het geluid klinkt dat alsof je in een stille kamer naar muziek aan het luisteren bent. Dit was voor haar een bijzonder fijne ervaring want normaal zet ze altijd haar capuchon op tijdens het fietsen tegen de wind.

Tot over je oren…

Verliefd? Nee, de koptelefoon valt prettig over je oren heen. De zachte kussentjes voelen fijn aan. Het flexibele frame van de koptelefoon past zichzelf aan de breedte van je hoofd aan. Verder kun je hem gewoon met een gemakkelijk schuifsysteem instellen op welke hoogte je oren zitten. Super handig als je vergeetachtig bent en hem niet op tijd oplaadt, er zit namelijk een kabeltje bij zodat je altijd muziek kunt blijven luisteren ook al is hij leeg. De koptelefoon kun je niet opvouwen, dit vinden wij een minpunt als je hem mee op reis wil nemen. Wij zouden dan misschien eerder voor de noise cancelling oordopjes kiezen. Voor de verdere nerdy specs verwijzen we je naar de Bluetooth ANC Koptelefoon op de website van Silvergear. Hun website moet je volgens ons ook bezoeken vanwege hun mega vette retro pocket game!

Geluid en zo

Wij hebben de Silvergear koptelefoon vergeleken met een over-ear koptelefoon van een ander populair merk zonder noise cancelling en willen dit graag opnemen in onze review. De Silvergear koptelefoon kost €49.95, de koptelefoon waarmee wij hem vergeleken hebben valt in dezelfde prijsklasse. In vergelijking met deze andere koptelefoon vonden we het geluid van de Silvergear net iets minder helder, vooral op de hoge tonen. In het basgeluid horen wij geen significant verschil. Ondanks dit minpuntje willen wij deze review van de Silvergear koptelefoon positief afsluiten. Omdat het om een noise cancelling koptelefoon gaat zul je hem voornamelijk gebruiken in een drukke omgeving zoals op het vliegveld, in de trein, op de fiets of in een werk-café. Op dat moment doet de koptelefoon precies wat hij moet doen namelijk jou afsluiten van het omgevingsgeluid.

Hopelijk heb je iets aan onze eerlijke review van de Silvergear noise cancelling koptelefoon. Travelgirl Lara is er helemaal blij mee! Haar oude koptelefoon verdwijnt daarom ook op de stapel van afgeschreven producten, klaar voor de kringloop.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.