Menu
Recepten / Staycation

Recept | Indonesische Soto Ajam soep

Zoals de meeste weten betekend Ajam kip in het Indonesisch. Deze heerlijke Soto soep is gemakkelijk te maken met een beetje van jezelf en een beetje van Toko Lien. Gelukkig kun je een pakje Soto Ajam gewoon in de supermarkt kopen en met dit gemakkelijke recept haal je in een handomdraai een beetje Indonesië in huis.

Ingrediënten Soto soep

  • pakje boemboe speciaal, Soto ajam van Toko Lien.
  • 1 stuk kipfilet
  • 1 prei
  • klein pakje taugé, 125g
  • gekookte eieren (voor iedere soepkom 1)
  • gekookte rijst
  • kroepoek
  • 2 tenen knoflook
  • harde gebakken uitjes
  • 1 theelepel sambal (of meer naar smaak)

Bereidingswijze

  • 1 kook een pan met 2 liter water, als het water kookt voeg je vervolgens de kipfilet toe en laat je deze 15 minuten mee koken.
  • Kook de eieren tot ze hardgekookt zijn, pel ze en snij ze in kwarten.
  • Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  • Giet kokend water over de taugé en laat deze uitlekken.
  • Snij en was de prei en maak de knoflook tenen schoon.
  • Bak de prei en de knoflook tot de prei zacht is in een aparte pan.
  • Haal na 15 minuten de kip uit de soeppan en snij deze daarna in stukken (ik trek de kip altijd in reepjes met twee vorken)
  • voeg het pakje boemboe, de prei en knoflook, sambal en gesneden kip toe aan de soeppan.
  • Roer de soep goed zodat de boemboe en de sambal goed oplost.
  • Zet alle ingrediënten los op tafel en laat iedereen zijn eigen soepkom vullen.
  • Bouw een soepkom als volgt op:
    – Rijst
    – Soep
    – Taugé
    – Gekookt ei
    – Gebakken uitjes

Soto soep van een echte blanda

Dit is de het recept van hoe een echte blanda (blanke zoals ze ons in Indonesië noemen) het maakt. Mocht jij nou Indonesische roots hebben en krullen je tenen op van dit recept omdat er echt iets essentieels mist? Laat het ons dan gerust weten in de comments. Voor de rest, smakelijk eten!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.