Kan jouw dag ook niet beter beginnen dan met een sterk bakkie pleur? Bij travelgirl Danique staat koffie op het ‘must have’ lijstje van de dag. Maar nu het warmer wordt is een koud drankje toch een stuk frisser. Daarom ging Danique op zoek naar een makkelijk te bereiden, frisse variant van een kop koffie!
IJs-koffie
Dit recept is de eenvoudige variant van een overheerlijke ijskoffie. Houdt dit recept aan en je kunt vervolgens binnen enkele minuten genieten van een portie cafeïne.*
Ingrediënten voor de ijskoffie
- Melk
- Suiker
- Water
- Instant koffie
- IJsblokjes
*De hoeveelheid wat je per ingrediënt nodig hebt, verschilt per grote van jouw beker en natuurlijk jouw smaak in cafeïne. 😉
Tip: Als je houdt van een sterke kop, kun je er een extra lepel instant koffie aan toevoegen, als je juist niet houdt van een overheersende smaak van koffie kun je een extra schep suiker toevoegen.
Bereidingswijze
Voor deze bereiding ga ik uit dat de ijs-koffie wordt geserveerd in een formaat van een waterbeker.
#stap 1 Zet je benodigdheden klaar
Dit heb je nodig: Een kom, een garde of mixer, maatbeker en een eetlepel.
#stap 2 Aan de slag!
Voeg 2 eetlepels koffie toe in de kom, voeg daarna 1 eetlepel suiker toe. Giet er vervolgens 100 ml water bij.
#Stap 3 Goed roeren
Om het eerste goedje goed door elkaar te mengen raad ik aan om het een paar minuten goed door elkaar te roeren/mixen. Dit voorkomt op het einde dat je de losse koffie korrels door de drank heen proeft.
#Stap 4 Verdik de structuur van de koffie
Voeg 125 ml melk bij om een dikkere structuur in het mengsel aan te brengen. Meng het goedje vervolgens goed door elkaar.
#stap 5 Giet de koffie over
Als laatste giet je de koffie over in je glas en voeg eventueel nog ijsblokjes toe. Tip: Om de koffie mooi opgemaakt te serveren kun je er slagroom boven op spuiten en er een topping aan toevoegen.
Drink smakelijk!
No Comments