Menu
India / Nepal / Recepten / Staycation

Recept | Waan je in India met een kop kruidige Masala Chai

In de afgelopen paar jaren is chai latte steeds populairder geworden in Westerse landen. De gezoete thee met melk wordt inmiddels in vrijwel ieder koffietentje verkocht. In India en Nepal heet dit overheerlijke drankje “Masala Chai”. Het is gemakkelijk thuis te maken en de meeste ingrediënten voor Masala Chai heb je waarschijnlijk zelf al in huis.

Toen wij vorig jaar een rondreis maakten door India en Nepal, dronken we dagelijks Masala Chai, de kruidige thee waarvan ‘onze’ chai latte is afgeleid. Deze thee kost iets meer bereidingstijd, maar is dan ook veel smaakvoller en eigenlijk nauwelijks te vergelijken met de chai latte zoals we die hier drinken. Er zijn een aantal varianten van Masala Chai. Travelgirl Bente deelt in deze blog haar favoriet.

Ingrediënten voor 2 koppen Masala Chai

  • 1 kop water
  • 1 kop volle melk
  • 2 theelepels suiker (of meer, naar smaak)
  • 2 eetlepels verse zwarte thee
  • 1 stuk gember, geraspt
  • 1 kaneelstokje
  • 4 groene kardemompeulen, geplet
  • optioneel 4 korrels zwarte peper, geplet
© Shalvi Raj via Unsplash

Bereidingswijze

Stap 1: Verhit het water, de melk, de zwarte thee en de suiker in een pan. Laat het mengsel tot een kookpunt komen
Stap 2: Voeg de kruiden toe en laat het geheel nog 2-3 minuten koken
Stap 3: Verminder de hitte en verhit het geheel nog zo’n 5 minuten tot het een volle, lichtbruine kleur krijgt
Stap 4: Gebruik een zeefje bij het inschenken van de thee in de kopjes. Voeg eventueel nog wat extra suiker toe!

Een goede Masala Chai heeft de juiste balans tussen zoet en pittig. Het is een heerlijk verwarmend drankje voor regenachtige dagen of voor het slapen gaan. Zijn er nog speciale gerechte of drankjes die jij mee naar Nederland genomen hebt na je reis door Nepal of India? Wij lezen het graag. Voor nu Geniet van je thee!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.