Menu
Nieuw-Zeeland / Oceanië

Nieuw-Zeeland | Reizen met camper: de pro’s en cons

Misschien wel een van de mooiste landen van de wereld. Sowieso een van de meest veelzijdige! Met bijna alle soorten landschappen die je maar kunt verzinnen: van felblauwe meren tot de mooiste groene bergen en van bizar gekleurde warmwaterbronnen met een mysterieuze mist erboven tot besneeuwde bergen met gletsjers. En dan hebben we het nog niet eens over de ruige kustlijnen, tropische stranden, dichte bossen, diepe fjorden en indrukwekkende watervallen die dit land rijk is. Juist ja, we hebben het over Nieuw-Zeeland!

Maar wat is nou de beste manier om dit geweldige land te bereizen? In een vorig artikel vertelde Travelgirl Catheleyne alles over de hop-on hop-off bus en wat hier de voor- en nadelen van zijn. Vandaag vertellen we je hoe het is om met een campertje Nieuw-Zeeland te verkennen en zetten we de pro’s en cons van reizen met camper op een rijtje!

Een camper huren

Het kan soms wat overweldigend zijn als je gaat zoeken naar een huurcamper. Er zijn superveel websites, die voor jou de prijzen vergelijken van de verschillende huurders en dan kun je ook nog direct bij de verhuurder boeken. Wat voor camper je huurt, hangt af van je budget en je eisen. Wil je bijvoorbeeld graag rechtop kunnen staan in je camper? Wil je een wc aan boord? Een koelkast? Of maakt het je allemaal niet uit en wil je gewoon de goedkoopste? Het kan allemaal. Wicked Campers staat er bekend om goedkoop te zijn. Je hebt dan een wat ouder model, maar ze zijn allemaal te gek bespoten met graffiti. Wij hebben zelf goede ervaringen met de service van Totally Campers! Wat voor camper(tje) je ook huurt, wij hebben hier de pro’s en cons voor het reizen met camper!

Pro’s van het reizen met camper

#1 Ultieme vrijheid

Waar je met de hop-on hop-off bus van Stray een bepaalde route volgt, ben je in je eigen camper natuurlijk zo vrij als een vogel. Zie je een mooi uitzichtpunt waar je foto’s wilt maken? Gewoon even stoppen! Wil je toch liever linksom dan rechtsom? Geen probleem! Het is echt heerlijk om iedere dag te kunnen gaan en staan waar je wilt.

#2 Je slaapt op de prachtigste plekken

Aan campings geen gebrek in Nieuw-Zeeland. Maar wist je dat er, naast ‘gewone’ campings, ook de zogenaamde DOC Campsites zijn? Deze kampeerplaatsen worden beheerd door DOC (Department of Conservation), de Staatsbosbeheer van Nieuw-Zeeland. Vaak sta je dan midden in de natuur op de mooiste plekjes, voor weinig geld of zelfs gratis.

#3 Je heb altijd alles bij je

Zo ideaal dit! Je heb gewoon je hele hebben en houwen altijd bij je. Aan het begin van de reis pak je uit en geef je alles een plek en aan het einde van je reis pak je alles weer in. Dat betekent dat je nooit hoeft te bedenken of je toch andere schoenen mee moet nemen, maar ook dat je onderweg op een parkeerplaats kunt stoppen en even kunt gaan lunchen (zo hebben wij een keer tijdens het wachten op de reparatie van een bril, een eitje staan bakken op de parkeerplaats).

Cons van het reizen met camper

#1 Je ontmoet minder snel mensen

In tegenstelling tot het reizen met de Stray bus, reis je met je camper natuurlijk altijd met je reisgezelschap (tenzij je onderweg wat mensen oppikt). Hoewel het op de campings prima mogelijk is om mensen te ontmoeten, heb je natuurlijk meer kans op nieuwe vriendschappen en gezellige reisgenootjes in de hop-on hop-off bus. Op een camping moet je net gezellige mensen naast je hebben staan of ontmoet je elkaar in de, vaak aanwezige, gemeenschappelijke keuken.

#2 Je moet alles zelf regelen

Omdat je zoveel vrijheid hebt, betekent dat ook dat je meer keuzes zult moeten maken. En dat je meer tijd kwijt bent aan het bedenken van de volgende locatie en het zoeken naar een camping. Natuurlijk is dat ook het voordeel van zo vrij zijn, maar soms kan het heel fijn zijn als alles gewoon voor je geregeld wordt. Zo kan Stray (als je wilt) excursies en uitstapjes voor je regelen en wordt je afgezet voor de deur van het hostel.

#3 Het is prijzig

Een camper huren in Nieuw-Zeeland is niet goedkoop. Zeker als je alleen reist, kan het eigenlijk niet uit. Als je met twee of meer personen reist, kan het voordeliger of op z’n minst even duur zijn. Kijk daar dus goed naar als je je keuze maakt! Het loont sowieso om de prijzen van de verschillende aanbieders goed met elkaar te vergelijken. En vergeet ook niet dat de verzekering en de eventuele afkoop van het eigen risico nog bovenop de huurprijs komen.

Zo zie je maar weer, voor beide opties is iets te zeggen. Het is maar net wat je zelf belangrijk vindt. Hopelijk hebben we, door beide opties te bespreken, je een beetje kunnen helpen in je keuze. Nieuw-Zeeland is een fantastisch land, dus hop-on hop-off of reizen met camper, je reis gaat sowieso supergaaf worden!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.