Menu
Europa / Italië / Reisnieuws

Toscane | Roadtrippen in een Volkswagenbusje

Iedereen heeft wel een lijstje met landen en plaatsen die je graag nog eens wilt bezoeken. Travelgirl Jantine heeft ook zo’n lijstje, maar ook een lijstje met dingen die zij gedáán wilt hebben. Lees hieronder wat zij deze zomer gaat doen!

Vorig jaar in Italië

Vorig jaar heb ik al één van de dingen gedaan die op mijn lijstje stond. Ik ging namelijk samen met Jantien liftend naar Milaan toe. Dit jaar gaan we terug naar Italië, maar staat er een ander leuk avontuur op de planning. Toscane Camper vroeg ons begin augustus naar Toscane te komen, om met een vintage Volkswagen camper busje een week lang rond te trekken. Voor iedere reiziger een droom die uit komt, nietwaar?

Wat is Toscane Camper?

We vliegen op Pisa en daar wacht Henry, de eigenaar van Toscane Camper, op ons. Henry is Nederlands maar heeft zijn bedrijf in Italië gevestigd. Vanaf daar rijd je in ongeveer 20 minuten naar een authentieke agriturismo alwaar de camper voor ons klaar staat en we de eerste nacht kunnen verblijven.

Een agriturismo is een landelijk gelegen erf waar enerzijds een boerenbedrijf zit en zich anderzijds een toeristisch bedrijf bevindt. Voor een kleine vergoeding mag je genieten van lokale gerechten en een wijntje. De camper staat op het erf en je mag er maximaal 24 uur verblijven. De volgende dag gaat de roadtrip beginnen. Je bent vrij om de route zelf te bepalen!

Helaas bestaat Toscane Camper niet meer.

Mocht je nog tips hebben wat Jantine écht niet mag missen tijdens de week in Toscane, laat het ons dan weten in de reacties!

1 Comment

 • rbleeker42@yahoo.com'
  René
  juli 1, 2017 at 7:59 pm

  Geweldig Jantine! Heel veel voorpret gewenst! Ziet er boeiend uit wat je gaat doen!!

  Groetjes oom René

  Reply

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.