Menu
Europa / IJsland

IJsland | Waarom IJsland in de winter bezoeken?

IJsland wat ben je toch mooi! Maar waarom zou je nou IJsland in de winter bezoeken? Wij vertellen je precies waarom!

#1 Het is niet zó koud als je zou denken

De naam IJsland zou je laten vermoeden dat het er ontzettend koud is, ja het is koud, maar minder dan je eigenlijk zou verwachten. OK, wij Nederlanders moeten ons toch extra inpakken.
Doordat IJslands locatie bij de golfstroom is, zijn de winters koud maar niet immens.

#2 IJsgrotten

IJsland heeft veel gletsjers, maar in de winter kun je doordat eht water dat stroomt bevriest, door (blauwe) ijsgrotten wandelen. Elke zomer smelten ze en als de winter weer arriveert, ontstaan er weer nieuwe grotten. Hierdoor zijn ze elke keer weer opnieuw compleet anders.

#3 Noorderlicht

Dik ingepakt, met een thermoskan en dekens wachten op een natuur spektakel. Het noorderlicht is het puntje op de i volgens ons als je naar IJsland gaat, maar je moet het als extraatje zien omdat het is nooit 100% zeker dat je het zult zien.

#4 Minder drukte

Het hoofdseizoen in IJsland is ongeveer van juni tot eind augustus, in de winter maanden is het eiland, zul je minder toeristen bij de hotspots vinden.

#5 Hot springs, hot pools

Hot water, koude lucht en misschien zelfs sneeuw om je heen? Tijdens de wintermaanden heb je hier dikke kans op. Je kunt na een dag wandelen heerlijk ontspannen in een van de hete baden of zelfs bij de blue lagoon (of secret lagoon).

#6 IJslandse paarden

Ze zijn schattig! Maar met een dikke vacht en pluizige manen, zijn ze nog eens dubbel zo snoezig. De paarden zijn ontzettend nieuwsgierig als je ze gaat bezoeken bij de weilanden. Maar a.u.b. voer ze niet, ze zouden buikpijn kunnen krijgen.

#7 Minder duur

Een ander groot voordeel is doordat je niet in het hoofdseizoen op pad gaat, zullen de kosten ook een stukje lager zijn. De vluchten zijn vaker een stuk goedkoper en de hotels ook. Wij hebben een blog geschreven over de kosten en deze kun je hier lezen.

Praktische informatie

  • Als je meer wilt lezen over IJsland hebben bij deze gids gebruikt
  • Wil je meer lezen over onze IJslandse avonturen, neem een kijkje op deze pagina voor de blogs over IJsland.
  • Bij de decathlon hebben wij thermo ondergoed gehaald om lekker knus te zijn tijdens de koudere dagen

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.