Menu
Nederland

Dichtbij huis | De acht leukste terrasjes van Rotterdam

Klik op de kaart hierboven om de locatie van het terras te zien.

Rotterdam is al lang niet meer het ondergeschoven kindje van Nederland. Sterker nog, het ene na het andere hippe bedrijf wil zich vestigen in Rotterdam, omdat Rotterdam nu eenmaal hip & happening is. Wij vertellen je welke leukste terrasjes in Rotterdam je deze zomer (en alle andere komende zomers) echt niet mag missen!

#1 Biergarten

Een van onze favorieten! De Biergarten, te vinden achter de oude Hollywood Music Hall, is in het weekend overvol, maar oergezellig! Zoek een plekje op een van de traptreden van de Luchtsingel of pak een biertje aan een van de lange biertafels. Ben je niet zo’n bierdrinker? Dan moet je echt de verse limoenlimonade proberen die ter plekke voor je wordt gemaakt. En een radler? Dat is gewoon bier met limonade, óók vers voor je gemaakt! Niks geen Amstel, gewoon Biergarten. De dj voelt het publiek subliem aan en maakt het geheel op de achtergrond af.

Je vindt de Biergarten op de Schiestraat 18

#2 Aloha Bar

De Aloha Bar is vooral voor de 30+ generatie interessant. Dit komt doordat de Aloha Bar gebouwd is in het voormalige subtropische zwembad Tropicana. De toiletten zijn in een van de oude zwembaden gebouwd, de wildwaterbaan is nog gewoon aanwezig en het buitenbad is een terras geworden. Neem plaats op een van de schommels en geniet van het uitzicht op de Willemsbrug en de Erasmusbrug. Vergeet ook niet stiekem een kijkje te nemen bij het verwilderde grote bad via de grote ruiten. Een super toffe plek om een warme zomermiddag door te brengen!

Je vindt de Aloha Bar aan de Maasboulevard 100

#3 The Boathouse Kralingen

Wie ooit in New York is geweest krijgt hier waarschijnlijk een gevoel van een flashback. Doet de naam The Boathouse jou ook denken aan het beroemde Boathouse restaurant in Central Park? Dan zit je daar goed! The Boathouse in Kralingen is eenzelfde soort concept, een prachtig gebouw aan het water van de Kralingse Plas. En het eten is er voortreffelijk! Een goede lunchkaart en zeker op zondag de moeite waard om te bezoeken!

Je vindt The Boathouse op het Langepad 51

#4 Bokaal

Zeker als bierliefhebber ben je hier aan het goede adres! Bokaal heeft zowel binnen als buiten veel zitplekken. Ze schenken super veel soorten bier, waaronder een aantal goede van Rotterdamse bodem, zoals de Kaapse Harrie. De menukaart mag er ook zijn: vrijwel alle gerechten zijn handgemaakt en er is een grote keuze uit verschillende borrelgerechten. Ze bieden maar liefst 15 verschillende soorten borrelkazen aan. Overigens is het merendeel niet geschikt voor zwangere vrouwen, omdat de kazen niet allemaal gepasteuriseerd zijn. Dat staat goed aangegeven op de kaart, dus pluspunt voor Bokaal! Bokaal is trouwens ook de perfecte plek om op een mooie zomerdag je weekend in te luiden, de vrijdagmiddagborrel is er altijd érg gezellig!

Je vindt Bokaal op de Nieuwemarkt 11

#5 Prachtig

In ht hart van Rotterdam vind je het terras van Prachtig. Aan de voet van de Erasmusbrug kun je genieten van een lekker drankje, waarbij het uitzicht natuurlijk fenomenaal is. De Maas, de Erasmusbrug en de drukte van de stad ontgaat je hier niet. Je kunt hier een drankje drinken voordat je een boottochtje gaat maken met de Spido. Ideaal! Daarnaast is de kaart van Prachtig ook om je vingers bij af te likken, dus op naar Prachtig!

Je vindt Prachtig op Willemsplein 77

#6 Café Van Zanten

Oh Van Zanten… hét terras voor jong en oud! Je vindt hier echt iedereen en alles: studenten, gezinnetjes, bejaarden, stelletjes en je spot misschien zelfs wel een BN’er. Het terras van Café Van Zanten op de Meent lijkt ieder jaar groter en groter te worden. Dat doet overigens niets af aan de kwaliteit van de bediening: binnen no time staat er een glas lekkere koude wijn voor je neus. Café Van Zanten is zo’n plek waar je heerlijk kunt borrelen, totdat de zon écht achter de gebouwen is verdwenen.

Je vindt Café van Zanten aan de Meent 44

#7 Kade 4

De Oude Haven is continu aan veranderingen onderhevig, maar de terrassen blijven veelal hetzelfde. In de zomermaanden is het topdrukte in de Oude Haven en dat is niet voor niets. Tot in de late uurtjes kun je hier genieten van het zonnetje en daarna verder in de binnenstad naar een van de vele clubs. Een van de leukste terrasjes in Rotterdam is toch wel Kade 4. Kade 4 heeft een heleboel tafeltjes aan de Oude Haven. Af en toe vaart er een klein bootje voorbij, maar het is er veelal heerlijk rustig en relaxed. De lunch- en dinerkaart zijn erg goed en stijgen boven de rest van de Oude Haven uit!

Je vindt Kade 4 aan de Spaansekade 4

De leukste terrasjes van Rotterdam

Het blijft natuurlijk persoonlijk welke terrasjes jij het leukste vindt, maar wij hebben bovenstaande terrasjes stuk voor stuk ervaren als een gezellige get away! Het leukste terras van Rotterdam volgens ons? De Biergarten! Deels vanwege de nostalgie, maar voor het grootste gedeelte omdat het eten er fantastisch is en de radler niet uit een flesje komt. Top!

leukste terrasjes van Rotterdam 2

Meer lezen over plekken dichtbij huis? 

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.