Menu
Review

Review | De Fairphone 3 is hot!

Ben jij een kluns die er ieder jaar wel een smartphone doorheen weet te slijten? Of wil je bijdragen aan een duurzamere wereld? Dan is de Fairphone 3 een passende keuze voor jou! Lees snel verder waarom ons redactie lid Lara hem fijn vind!

Verduurzamen moet!

We kunnen er niet meer omheen. Willen wij op aarde blijven leven, met alle luxe die we nu hebben, dan moeten we verduurzamen. Als wij reizigers willen blijven genieten van de jungle en andere mooie plekken die moeder natuur rijk is dan moeten we minder grondstoffen uit de natuur halen. Duurzaam leven is super hot en daar hoort een coole telefoon bij zoals de Fairphone 3!

Specs van de Fairphone 3

Het mooie aan deze telefoon is dat je op kwaliteit niet inlevert. Zo heeft de Fairphone 3 bijvoorbeeld een 12 megapixel camera (gelijk aan die van de iPhone 8 of de Samsung Galaxy S8). Het 5.65 inch scherm is lekker groot maar niet té. Het aller fijnste vind Lara het Android besturingssysteem en dat de telefoon geleverd is zonder irrelevante en niet te verwijderen applicaties. Daarnaast zitten er allerlei leuke tools op de telefoon die jou helpen bewust de telefoon af en toe aan de kant te leggen. Voor een uitgebreide omschrijving van de specificaties verwijzen wij je door naar deze uitgebreide website.

Change is in your hands

Zoals je op de bovenstaande foto kunt zien zitten er allemaal kleine schroeven in de telefoon. De telefoon word standaard geleverd zonder oplader of onnodige handleiding in 10 verschillende talen die je toch niet spreekt. De meeste mensen hebben tegenwoordig een lade vol met opladers. Wat er wel bij geleverd word is een schroevendraaier. Er zijn namelijk negen onderdelen zelfstandig te vervangen. Deze onderdelen zijn via de website van Fairphone voor een eerlijke prijs te bestellen. Hoe stoer dat je niet meer naar “Ali op de hoek” hoeft voor een nieuw scherm maar hem zelf kunt vervangen!

Een eerlijke toekomst voor iedereen

“Een duurzame smartphone is het begin van een eerlijke toekomst voor iedereen”, zo begint het sterke verhaal achter de Fairphone. Het begint bij een eerlijke prijs voor de mensen die aan de grondstoffen leveren. Daarbij lettend op het ecosysteem. Het reduceren van afval door te recyclen en losse onderdelen eenvoudig door de gebruiker te laten vervangen. Jij kunt op een eerlijke manier gebruik maken van de nieuwste technologie. Voor maar €450,- kun jij al een steentje bijdragen aan een duurzamere wereld en heb je een super gave telefoon!

Graag willen wij benadrukken dat ons redactielid Lara de Fairphone 3 zelf gekocht heeft. Het is in geen enkel opzicht een samenwerking. Ze hoopt met haar blog jou te inspireren om in kleine stapjes, zoals het aanschaffen van een duurzamere telefoon samen een beetje beter voor onze wereld te zorgen. Doe je mee?

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.